Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Η αγάπη χόρευε στις φλόγες - Νικολέττα Φουλίδου

  Η αγάπη χόρευε στις φλόγες – Νικολέττα Φουλίδου

  -

  Η αγάπη χόρευε στις φλόγες 

  Προσωπική άποψηΜαργαρίτα Κατσίπη

  Ένα βιβλίο με εντυπωσιακά χρώματα στο εξώφυλλο είναι το Η αγάπη χόρευε στις φλόγες, το πρώτο μυθιστόρημα της Νικολέττας Φουλίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

  Βρισκόμαστε στο όμορφο νησί της Κύπρου, όπου ένα ζεστό πρωινό του Ιούλη η Μαρίνα θα γνωρίσει τον παιδικό φίλο της, τον Νίκο, και θα παραμείνει στην ζωή της για πάρα πολλά χρόνια. Ένα ατύχημα θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές των πρωταγωνιστών αλλά θα καθορίσει και τις επιλογές τους στο μέλλον.

  Από εκείνη την στιγμή ανέλαβε η μοίρα τα ηνία της ζωής τους κι άρχισε να πλέκει ένα σενάριο με εκείνους πρωταγωνιστές, σε έναν ρόλο που κανείς από τους δύο δεν γνώριζε.

  Ένας αινιγματικός άντρας θα βρεθεί στην ζωή της Μαρίνας και οι φλόγες της αγάπης θα ξεκινήσουν τον ατέρμονο χορό τους. Ο Πάνος και η Μαρίνα θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα, που όμως είναι καταδικασμένος να διαλυθεί όταν τα εμπόδια που υψώνονται μπροστά τους μοιάζουν ανυπέρβλητα.

  Πάντα της άρεσε η μυρωδιά από το βρεγμένο χώμα. Είχε την αίσθηση πως ήταν η πρώτη φορά που το μύριζε. Ανάσαινε βαθιά θέλοντας να πάρει μια γερή δόση φθινοπώρου κι έκλεισε το παράθυρο. Ο Νοέμβρης φέτος μπήκε φέρνοντας κρύο και βροχές στην Λευκωσία.

  Οι φλόγες που χορεύουν θα εμφανιστούν και πάλι, αυτήν την φορά σαν σημάδι στον λαιμό αγαπημένων προσώπων, όπως επίσης και στο βλέμμα του άντρα που θα σταθεί δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που θα βιώσει η Μαρίνα. Θα βρεθούν λοιπόν μέσα στο πάθος του Νίκου για αυτήν, που θα ξεπεράσει τα όρια και θα εξελιχθεί σε ανάγκη για απόλυτη κυριαρχία και έλεγχο πάνω της, πληγώνοντας όλους όσους βρεθούν στο πέρασμά του.

  Κουλουριάστηκε περισσότερο στην πολυθρόνα της. Το βλέμμα της καρφώθηκε στην φωτιά. Τι όμορφα σχήματα που παίρνει, σκέφτηκε. Από τότε που ήταν μικρή, της άρεσε να παρατηρεί τις φλόγες κάθε φορά που το τζάκι άναβε, σκορπώντας ήχους και χρώματα.

  Ένα βιβλίο με πλοκή που εξελίσσεται γρήγορα, προσεκτικές αναδρομές στο παρελθόν που παρέχουν όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες κάθε φορά και δεν κουράζουν τον αναγνώστη. Καταφέρνει να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα, τόσο με τον τρόπο σκέψης όσο και με τις αποφάσεις των πρωταγωνιστών.

  Μπορούν  άραγε να  ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες η Μαρίνα με τον Πάνο και να ανατρέψουν τα σχέδια αυτών που τους θέλουν χώρια για δικό τους όφελος;

  Οι φλόγες της αγάπης τους, θα συνεχίσουν να χορεύουν στο πέρασμα του χρόνου;

  Θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας το βιβλίο.

  Η αγάπη χόρευε στις φλόγες της Νικολέττας Φουλίδου.

  Περιγραφή: Η Μαρίνα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Κύπρου, γνωρίζει τη μαγεία του έρωτα στο πρόσωπο ενός άντρα, που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένη την ταυτότητά του. Η φλόγα ανάμεσά τους φουντώνει και δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον ρυθμό της. Η καρδιά του όμως είναι δοσμένη και αλλού. Ένα τραγικό γεγονός που έγινε μερικά χρόνια πριν, ανατρέπει για πάντα τη δική του ζωή, αλλά και των γύρω του. Εκείνη θα ακουμπήσει στο μοναδικό στήριγμα που έχει, τον παιδικό της φίλο. Αυτός θα κάνει τα πάντα, για να τη βοηθήσει, αλλά και να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τις περιστάσεις, αρπάζοντας την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά της.

  Το παρελθόν ορθώνεται μπροστά τους και έρχεται να ανατρέψει το παρόν της ζωής τους. Θα του το επιτρέψουν; Θα εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες ή θα συνεχίσουν να βαδίζουν πάνω στο παλιό μονοπάτι; Είναι ο έρωτας ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια ή θα αναλάβει αυτό τον ρόλο η αγάπη; Μπορεί μια αγάπη βαθιά κι αληθινή να επουλώσει τις πληγές και να συγχωρέσει; Ίσως τα καταφέρει, αν της το επιτρέψουν…

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος  Η αγάπη χόρευε στις φλόγες 

  Συγγραφέας Νικολέττα Φουλίδου  

  Εκδοτικος Οικος  iWrite 

  Σελίδες  458

  Ετος εκδοσης 2017

  ISBN : 978-618-5218-61-4

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here