Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 H Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων - Lewis Carroll

  H Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων – Lewis Carroll

  -

  H Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων – Οι περιπέτειες του κακού λύκου

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Διάνοια, στη σειρά Κλασικά Παραμύθια, κυκλοφορεί με σκληρό εξώφυλλο το γνωστό παραμύθι του Βρετανού συγγραφέα Lewis Carroll, «Η Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων».

  Πρόκειται για ένα έργο κλασικό πια της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας, που έχει μεταφερθεί στη μεγάλη αλλά και τη μικρή οθόνη. Το βιβλίο μάς περιγράφει τις περιπέτειες της Αλίκης όταν πέφτει μέσα σε μια λαγότρυπα και μπροστά της ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος.

  Οι εκδόσεις Διάνοια έχουν διασκευάσει το παραμύθι κατάλληλα για ηλικίες 5+ και οι μικροί αναγνώστες έρχονται σε επαφή με το κλασικό αυτό παραμύθι. Το κείμενο του βιβλίου είναι μικρό σε έκταση σε κάθε σελίδα, ενώ η εικονογράφηση κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών.

  Μόλις άνοιξε την πόρτα βρέθηκε σ’ έναν πανέμορφο κήπο και ξαφνικά βλέπει πάλι το μικρό Λευκό κουνέλι να τρέχει και να λέει:

  «Έχω αργήσει πάρα πολύ, πρέπει να τρέξω γρήγορα».

  Μια όμορφη διασκευή που θα χαρίσει όμορφες στιγμές στους μικρούς αναγνώστες, συντροφιά με την Αλίκη, τον Άσπρο κούνελο, τα τραπουλόχαρτα, την κακιά Βασίλισσα και τον τρελοκαπελά.

  H Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων – Carroll Lewis

  Στην ίδια σειρά των εκδόσεων, κυκλοφορεί ακόμα ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο: «Οι περιπέτειες του κακού λύκου». Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 4+ και περιλαμβάνει τα γνωστά σε όλους μας παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές: «Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια», «Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια», «Η Κοκκινοσκουφίτσα» και ένα λιγότερο γνωστό παραμύθι, «Ο λύκος και η αλεπού». Σε αυτό το παραμύθι βλέπουμε την αλεπού να ταλαιπωρείται από την πλεονεξία του λύκου, αλλά στο τέλος έρχεται η δικαίωση.

  Πάει λοιπόν η αλεπού και του φέρνει και άλλο κομμάτι. Ο λύκος το έφαγε κι αυτό χωρίς να σκεφτεί καθόλου τη φίλη του την αλεπού. Την επόμενη μέρα, λέει στη φίλη του την αλεπού:

  «Να πας να μου φέρεις φαγητό. Θέλω μια μεγάλη τάρτα».

  Και τα δύο παραμύθια που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάνοια θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στα παιδιά, και σίγουρα οι γονείς θα τους τα διαβάσουν πολλές φορές, γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

  Εκδόσεις: Διάνοια

   ISBN: 978-618-84332-2-9

  Ημ.  Έκδοσης: 08/2019

  Σελίδες :32

   

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος : Οι περιπέτειες του κακού λύκου

  Εκδόσεις: Διάνοια

  ISBN: 978-618-83420-9-5

  Ημ.  Έκδοσης: 08/ 2019

  Σελίδες: 64

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Σοφία Σαμιώτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here