Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Η πριγκίπισσα και ο καλικάντζαρος Ρουμπελστίλτσκιν - Αδελφοί Grimm

  Η πριγκίπισσα και ο καλικάντζαρος Ρουμπελστίλτσκιν – Αδελφοί Grimm

  -

  Η πριγκίπισσα και ο καλικάντζαρος Ρουμπελστίλτσκιν

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο «Η πριγκίπισσα και ο καλικάντζαρος Ρουμπελστίλτσκιν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια και ανήκει στη σειρά Κλασικά παραμύθια. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Πρόκειται για ένα παραμύθι των αδελφών Grimm, που έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα. Στη χώρα μας έχει μεταφραστεί από την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου. Έγινε θεατρική παράσταση στο θέατρο Πόρτα. Ποιος είναι όμως ο Ρουμπελστίλτσκιν; Είναι ένα ξωτικό με μαγικές ικανότητες.

  Ας δούμε λίγο την ιστορία του παραμυθιού. Ένας φτωχός γεωργός, θέλοντας να αποκαταστήσει τη μονάκριβη και πανέμορφη θυγατέρα του, λέει στον πρίγκιπα ότι η κόρη του πιάνει άχυρο και το κάνει χρυσή κλωστή.

  Την επόμενη μέρα, πρωί πρωί, η κόρη του γεωργού βρέθηκε στο παλάτι. Μόλις την είδε ο πρίγκιπας είπε: «Ο πατέρας σου είχε δίκιο, είσαι πραγματικά πολύ όμορφη! Για να δούμε όμως αν πράγματι  μπορείς να μεταμορφώνεις το άχυρο σε χρυσή κλωστή».

  Όπως όλοι οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες, έτσι κι αυτός αγαπά τα πλούτη του και θέλει να τα αβγατίσει. Βάζει την κοπέλα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άχυρο, ζητώντας της να το μετατρέψει σε χρυσή κλωστή. Πώς θα γίνει όμως αυτό, αφού η ίδια δεν διαθέτει μαγικές ικανότητες; Σαν από μηχανής Θεός, εμφανίζεται ο Ρουμπελστίλτσκιν που θέλει να την βοηθήσει, ζητώντας της ανταλλάγματα.

  Πρόκειται για ένα κλασικό παραμύθι από αυτά που απολαμβάνουμε την ανάγνωση ή την αφήγησή τους. Στη σειρά Κλασικά Παραμύθια των εκδόσεων Διάνοια, θα βρείτε μερικούς από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους τίτλους παραμυθιών όπως: «Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια», «Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια», «Το ασχημόπαπο», «Η Σταχτοπούτα», «Ο λύκος και η αλεπού» και «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η πριγκίπισσα και ο καλικάντζαρος Ρουμπελστίλτσκιν

  Συγγραφέας : Αδελφοί Grimm

  Εκδόσεις: Διάνοια

  ISBN: 978-618-84332-0-5

  Ημ. Έκδοσης: 04/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Σοφία Σαμιώτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here