Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών Η Σιωπή δεν είναι χρυσός

  Η Σιωπή δεν είναι χρυσός

  -

  Η Σιωπή δεν είναι χρυσός

  Γράφει η Χρυσούλα Ζαφειράκη

  Τη μουσικοθεατρική παράσταση του Μαυρίκιου Μαυρικίου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση «Η σιωπή δεν είναι χρυσός», παρακολουθήσαμε στον υπέροχο Κήπο του θεάτρου Χυτήριο.

  Τα φώτα χαμήλωσαν, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κάθισε, έγειρε πάνω στο πιάνο και ονειρεύτηκε…. Μας μετέφερε για λίγο και εμάς στα όνειρά του…

  Μας γύρισε πίσω στα παιδικά και εφηβικά του μονοπάτια, με όμορφες και άσχημες αναμνήσεις που τον καθόρισαν ως μουσικό και ως άνθρωπο. Μας μίλησε για την πίστη  στα όνειρά του και την υποστήριξη της οικογένειας σε όλο αυτό! Είπε για την κοινωνική απόρριψη, τον εκφοβισμό στο σχολείο και το στρατό.

  Μέσα από την αυτοβιογραφία του περνάει στην κοινωνική κινητοποίηση, στην πράξη. Η σιωπή μέσα από την ιστορία του δεν είναι χρυσός. Μαθαίνουμε να μιλάμε… Να λέμε «όχι» και να εννοούμε «όχι»,να μη σωπαίνουμε σε κάτι «δυσάρεστο»… σε καθετί που μας υποβιβάζει ως άνθρωπο και στη μετέπειτα ζωή μας το κουβαλάμε!

  Πλάι στον Μαυρίκιο Μαυρικίου που κρατάει τον κεντρικό ρόλο, βρίσκονται οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές: Πασχάλης Τσαρούχας στο ρόλο του πατέρα και Ελευθερία Ρήγου στο ρόλο της μητέρας.

  Σημαντική είναι και η ερμηνεία του αγαπημένου ηθοποιού Σπύρου Μπιμπίλα στο ρόλο του δασκάλου. Τη διανομή συμπληρώνουν οι Έφη Κιούκη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Άκης Δήμας, Νικόλας Γεωργανής, Χάρις Μερτίκα και Μανώλης Κατριαδάκης.

  Ο πολυμελής θίασος ερμηνεύει τους ρόλους που ξεδιπλώνονται στην πλοκή της βιογραφικής ιστορίας του πρωταγωνιστή, τραγουδάει και χορεύει.

  Η εξομολόγηση ενός αγοριού για όλα όσα έζησε στην προσπάθειά του να κυνηγήσει το όνειρό του.

  Ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και τη διαφορετικότητα.

  Από τις 9 Νοεμβρίου 2019 η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Broadway.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here