Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΜεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΗ Σχολή των Θεών - Stefano Elio D’ Anna

  Η Σχολή των Θεών – Stefano Elio D’ Anna

  -

  Η Σχολή των Θεών

  Προσωπική άποψη: Αναστασία Νεραϊδόνη

  Το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης, ένα σχέδιο φυγής.

  «Σκοπός του είναι να σας δείξει τη διαδρομή που ακολούθησε ένας καθημερινός άνθρωπος για να ξεφύγει από την υπνωτική υποβολή του κόσμου, από την μεμψίμοιρη και όλο κατηγόριες περιγραφή της ύπαρξης, να αποδράσει από την πορεία μιας ήδη προδιαγεγραμμένης μοίρας. Το βιβλίο αυτό δεν θα υπήρχε, ούτε θα μπορούσα να γράψω έστω και μια γραμμή, αν δεν είχα συναντήσει τον Dreamer και την Διδασκαλία του», μας τονίζει ο συγγραφέας Stefano Elio D’ Anna.

  Η Σχολή των Θεών Το βιβλίο δεν χαϊδεύει αυτιά και δεν είναι σίγουρα ένα από τα συνηθισμένα βιβλία Ψυχολογίας ή Αυτογνωσίας. Από τις πρώτες σελίδες ανάγνωσής του ένιωσα ότι κάποιος μου ρίχνει αδυσώπητο ξύλο αν γίνεται να σας μεταφέρω ακριβώς το συναίσθημα. Και η αλήθεια είναι ότι είναι ένα βιβλίο που δεν διαβάζεται εύκολα, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Όχι γιατί δεν είναι κατανοήσιμο.

  Το δίχως άλλο είναι ότι ο μεταφραστής του έχει κάνει πολύ δουλειά. Απλά η κάθε παράγραφος έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω και τις διδαχές μας μέχρι τώρα. Και ό, τι πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο να αλλάξει, είναι η νοοτροπία του.

  Έτσι λοιπόν δεν είναι απ’ τα βιβλία που μπόρεσα να διαβάσω μονοκοπανιά, καθώς κάθε κεφάλαιο χρειάζεται βαθιά συνειδητοποίηση. Η μυθιστορηματική αφήγηση όμως κάνει τις ανατρεπτικές ιδεολογίες του βιβλίου, εύκολο να τις καταπιείς.

  Σας προτείνω να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας με αυτό το βιβλίο.

  Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια εξαιρετική ανάλυση του πώς συνδέονται τα κάθε λογής προβλήματα  του εξωτερικού κόσμου με την φύση της εσωτερικής μας ύπαρξης.

  Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας, κάτι θα σας σπρώξει να το ξεφυλλίσετε.

  Σας παραθέτω  ένα χωρίο που κατ’ εμέ είναι απ’ τα πιο συγκλονιστικά του κομμάτια:

  «Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητας μας τόσο πιο ανελέητη η επίθεση του Ανταγωνιστή.
  Ο Ανταγωνιστής, μας ζυγιάζει, μας αποκαλύπτει, μας πραγματοποιεί…
  Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός ελευθερίας μας, τόσο πιο ανεπαίσθητη η δράση του.
  Μη φοβάσαι τον Ανταγωνιστή!

  Περίληψη:Η Σχολή των Θεών – Stefano Elio D’ Anna.  Η πλέον τρομακτική ασθένεια που απειλεί τον πλανήτη δεν είναι ο καρκίνος ούτε το έιτζ, αλλά η αντιμαχόμενη σκέψη του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πραγματικός killer, ο πλανητικός φονιάς: η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συνηθισμένη οπτική του κόσμου. Όπως ο Προμηθέας, απέσπασα μια σπίθα απ’ τον κόσμο του Dreamer, του ονειρευτή, και την κράτησα σφιχτά για να δείχνει μια “έξοδο διαφυγής” σε όποιον είναι έτοιμος, σε όποιον έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση την ξεπερασμένη περιγραφή του κόσμου και τις άχρηστες θανάσιμες αρχές του. 

  Η Σχολή των Θεών Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να συναντήσει τον Dreamer.

  Για να εγκαταλείψουμε τις παλιές νοοτροπίες και άχρηστες ιδέες, για ν’ απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, και από πεποιθήσεις ανούσιες που κυβερνούν τυραννικά την ύπαρξη μας, χρειάζεται μία μέθοδος, ένα σύστημα, ένα σχέδιο διαφυγής. Απαιτείται μία  Σχολή. 

  Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Απαιτείται να συναντήσει κανείς κάποιον που τα κατάφερε πριν από μας, κάποιον που κατάφερε να αποδράσει από την υπνωτική αφήγηση του κόσμου, από ψυχολογικές φυλακές και πνιγηρούς κανόνες. Για να αλλάξουμε τη μοίρα του ανθρώπου, πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία του, το σύστημα πεποιθήσεων και τα πιστεύω του. Χρειάζεται να ξεριζώσουμε απ’ τα βάθη του Είναι μας την τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης, εύθραυστης που μας οδηγεί στο θάνατο.

  Η Σχολή των Θεών Γράφω για να σας πω ότι ο Dreamer υπάρχει, και είναι το πιο πραγματικό ον που είχα ποτέ συναντήσει. Ο κόσμος Του της αγνότητας, δεν γνωρίζει περιορισμούς χρόνου, είναι πιο ζωντανός και πιο συγκεκριμένος από το δικό μας, και είναι προσιτός. Είναι μια πορεία ανηφορική και δύσβατη, μα πραγματοποιήσιμη, ένα πέρασμα προς την αλήθεια, την ομορφιά, την ευτυχία. Μια νέα οδός προς τις Ινδίες, γρήγορη και ακόμη πιο πλούσια.

  Η Σχολή των Θεών

  «Η ζωή σε ξετρυπώνει, όπου κι αν βρίσκεσαι, και φοράει την πιο τρομερή μάσκα για ν’ αποκαλύψει την κατάστασή σου. Τι είναι αυτό που φοβάσαι; Να γίνεις φτωχός; Να σε εγκαταλείψουν; Ν’ αρρωστήσεις, να χάσεις μια ιδιοκτησία ή τη δουλειά σου; Εκείνη είναι η μάσκα που θα φοράει η ζωή για να σε τρομάξει. Οποιαδήποτε και αν είναι η φοβία ενός ανθρώπου, μετατρέπεται σε γεγονότα που αυτός πρέπει να συναντήσει στο δρόμο του. Σαν τις εξετάσεις που δεν πέρασε, και που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει».

  Η Σχολή των Θεών Ο μόνος εχθρός είναι μέσα σου.
  Έξω δεν υπάρχει κανένας εχθρός και καμμία δύναμη να σε βλάψει.

  Όταν καταλάβετε ότι όλα έρχονται από μέσα, όλοι οι φόβοι σας θα φύγουν.
  Και όταν όλοι οι φόβοι σας φύγουν, όλες οι δυνατότητες θα αποκαλυφθούν σε σας!
  Όλες οι λύσεις, όλες οι θεραπείες και η “Σωτηρία”.
  Έτσι θα νιώσετε ασφαλείς!

  Απελευθερώσου από το φόβο… Η αφοβία είναι η πύλη για την σιγουριά και την ακεραιότητα, κι ωστόσο καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να σε κάνει άφοβο. Η αφοβία έρχεται από μόνη της όταν θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει τίποτε για να φοβάσαι.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η Σχολή των Θεών/La Scuola degli Dei

  Συγγραφέας: Stefano Elio D’ Anna

  Εκδόσεις: Ελφίλ

  Έκδοση: Αθήνα, 2006 & 2012

  Σελίδες: 440

  ISBN: 9789608267213

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here