Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Η εποχή της απέραντης νύχτας - Διαμαντής Παπαγιαννάκης

  Η εποχή της απέραντης νύχτας – Διαμαντής Παπαγιαννάκης

  -

  Η εποχή της απέραντης νύχτας

  Κάτω από τα σκαλιστά βουνά

  Προσωπική άποψη: Ζηλιασκοπούλου Βίκυ

  Το έχω συναντήσει πολλές φορές, παρ’ όλα αυτά δεν παύω να εκπλήσσομαι κάθε φορά που το συναντώ: μερικές φορές, πέφτουν στα χέρια μου βιβλία από μικρούς εκδοτικούς οίκους τα οποία με ενθουσιάζουν. Αυτό ακριβώς συνέβη με το βιβλίο “Η εποχή της απέραντης νύχτας – Κάτω από τα σκαλιστά βουνά“.

  Δεν έχω διαβάσει πολλά μυθιστορήματα φαντασίας, έχω σταθεί όμως τυχερή και όσα διάβασα μου άρεσαν πολύ. Το ίδιο συνέβη και με το συγκεκριμένο βιβλίο. Ο κ. Παπαγιαννάκης έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο τον οποίο και αποτύπωσε πάνω στο χαρτί. Μέχρι στιγμής δεν εντόπισα πλάσματα άγνωστα, υπάρχουν ξωτικά, άνθρωποι, γίγαντες και νεκροζώντανοι, αλλά όλα τους περιγράφονται παραστατικά και ωραία.

  Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι θνητοί άνθρωποι ζουν στον Βορρά, ενώ ο Νότος έχει καταληφθεί από τον κακόβουλο Βασιλιά (Θεό) Μαλούμ και τους υπηκόους του (Μόρκοντ). Στο παρελθόν έγιναν μεγάλες μάχες ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών, και τώρα ήρθε ο καιρός που οι Μόρκοντ θέλουν να καταλάβουν τα Βασίλεια του Βορρά και ξεκινά νέα περίοδος πολέμων.

  Άρχοντες του Βορρά, σας καλωσορίζω στο πρώτο συμβούλιο του Λάντις μετά τη διάλυσή του. Σας κάλεσα όλους εδώ για να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί. Το Σκοτάδι ήρθε ξανά. Τα χρόνια που το Κακό κοιμόταν, τελείωσαν. Ο Θεός του Σκότους στέλνει τους Μόρκοντ και άλλες πολλές κακόβουλες και εχθρικές φυλές στη Γη μας.

  Το πρώτο αυτό βιβλίο (είναι φανερό ότι θα υπάρξουν και άλλα βιβλία, άλλωστε στο εξώφυλλο σημειώνεται ότι κρατάμε στα χέρια μας τον πρώτο τόμο) αποτελεί σε μεγάλο μέρος του μια περιγραφή του κόσμου, μια εισαγωγή ας πούμε στην υπόθεση, μια προετοιμασία των Βορείων απέναντι στους προελαύνοντες κακούς. Υπάρχουν ωστόσο σκηνές μάχης, τις οποίες ο συγγραφέας έχει περιγράψει με τρόπο ώστε να έχω ανά πάσα στιγμή εικόνα τού τι ακριβώς συμβαίνει.

  Η εποχή της απέραντης νύχτας – Διαμαντής Παπαγιαννάκης

  Η γραφή του συγγραφέα είναι απλή και κατανοητή, ενώ η υπόθεση δεν κάνει κοιλιά και η ιστορία ρέει ομαλά. Κατάφερε και διαχειρίστηκε καλά τη νέα γεωγραφία και γενικότερα τον νέο κόσμο που μας παρουσίασε. Μπράβο στον συγγραφέα και για το χιούμορ που κάποιες στιγμές αφήνει να φανεί ανάμεσα στους διαλόγους των ηρώων του, έξτρα μπράβο και για τα σκίτσα ενδιάμεσα στην πλοκή που, χωρίς να επεμβαίνουν στις εικόνες που δημιουργεί η δική μου φαντασία, καταφέρνουν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

  Περίληψη: Ο ουρανός ξάφνου σκοτείνιασε, συννεφιά μαύρη, που σταγόνες αίματος έριχνε, απλώθηκε πάνω από τον στρατό των ανθρώπων. Αστραπές λαμπερές, βροντές και κεραυνοί πετάγονταν μέσα από τα σύννεφα, ενώ η γη ξαφνικά έτρεμε κάτω από τα πόδια των Θνητών και φωτιά φέγγιζε στον ορίζοντα δυτικά. Τέλος, κραυγές τρομερές και μισητές έφερνε το φύσημα του ανέμου!

  Ο Νολ ο Ευσεβής έστεκε, με την ερυθρή του κάπα να ανεμίζει, στην πρώτη γραμμή, και μέσα από τις σχισμές της περικεφαλαίας με το λοφίο, φαίνονταν η ματιά του κοφτερή και αποφασισμένη… Στον θώρακά του εικονίζονταν το γέρικο κυπαρίσσι με τα ξίφη καρφωμένα στις ρίζες του, όπως και στους θώρακες των υπολοίπων Έιρ. Το έδαφος έτρεμε ακόμα δυνατότερα και ο φόβος σιγά σιγά άρχισε να κυριεύει τον νου των αντρών…

  Στοιχεία του βιβλίου

  Τίτλος: Η εποχή της απέραντης νύχτας – Κάτω από τα σκαλιστά βουνά

  Συγγραφέας: Διαμαντής Παπαγιαννάκης

  Εκδοτικός: Άλφα Πι

  Έκδοση: 2019

  Σελίδες: 178

  ISBN: 978-9606-320-47-7

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here