Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα - Μαρίνα Φραγκεσκίδου

  Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα – Μαρίνα Φραγκεσκίδου

  -

  Aπό τις Εκδόσεις Συμμετρία κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μαρίνας Φραγκεσκίδου «Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λίλιας Γκούνη-Σοφικίτη. Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία παιδικού βιβλίου, αλλά είναι ένα βιβλίο που θα δώσει στους ενήλικες αναγνώστες τροφή για σκέψη. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι πολύ διαφορετικό και με μια πολύ ώριμη γραφή. Ευφάνταστη, έμμετρη ιστορία, με μια ΥΠΕΡΟΧΗ εικονογράφηση που κουμπώνει στο κείμενο της συγγραφέως και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

  Οι λέξεις ήταν παρηγοριά της.

  Τι ένα μπλαμπλά, τι εκατό!

  Πάντα ατάραχη μες στη μιλιά της

  μιλούσε κι έγλειφε και παγωτό.

  Με απολαυστικό τρόπο, η συγγραφέας στέλνει εξαιρετικά μηνύματα στους αναγνώστες της χωρίς να τους κουνά το δάκτυλο. Η ηρωίδα της αντιπροσωπεύει κάθε άνθρωπο στην κοινωνία που μένει στα λόγια και κρατά απόσταση από τις πράξεις. 

  Πριν πάρα πολλά χρόνια, ο Μολιέρος είπε: «Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι στα λόγια, αλλά είναι οι πράξεις που αποκαλύπτουν τις διαφορές». Στις πράξεις εστιάζει λοιπόν το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου. Ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο με πράξεις, με έργα και όχι με λόγια. Γίνεται πιο όμορφος με αγάπη και ενσυναίσθηση. 

  Μια μέρα ξύπνησε χωρίς φωνή

  Χωρίς το μπλα, χωρίς μπλαμπλά…

  Τα πάνω κάτω ήρθαν στη ζωή

  κι εκείνη έμεινε χωρίς μιλιά.

  Το βιβλίο μάς υπενθυμίζει πολλά που έχουμε ξεχάσει μέσα στην τρελή καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε. Χρειάζεται να κοιτάξουμε γύρω μας, να παρατηρήσουμε, να αφουγκραστούμε, να νιώσουμε, και ύστερα να πράξουμε. Τα λόγια είναι εύκολα, αλλά αυτό που μετρά είναι οι πράξεις. Μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία. 

  Γνωρίστε την κυρία Μπλα Μπλα Μπλα, τη νέα ηρωίδα της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, και είμαι σίγουρη ότι έχει πολλά να σας πει, αλλά κυρίως να σας δείξει. 

  Περίληψη: Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα, ήταν όλο μπλα μπλα μπλα… Ποτέ μπλομπλό, ποτέ μπλιμπλί, παρά μονάχα μπλα και μπλα. Τί θα συμβεί όταν χάσει τη φωνή της; Ο πραγματικός κόσμος θα ξεδιπλωθεί μπροστά της και θα μάθει πια καλά πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή! Το βιβλίο διαθέτει σκληρό εξώφυλλο.

  Στοιχεία βιβλίου

  Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα - Μαρίνα ΦραγκεσκίδουΤίτλος: Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα

  Συγγραφέας: Μαρίνα Φραγκεσκίδου

  Εικονογράφος: Λίλια Γκούνη-Σοφικίτη

  Εκδόσεις: Συμμετρία 

  ISBN: 978-960-266-515-2

  Σελίδες: 36

  Ημερομηνία έκδοσης: 24/10/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ