Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών Η Μικρή μας Πόλη

  Η Μικρή μας Πόλη

  -

  Η Μικρή μας Πόλη

  Γράφει η Χρυσούλα Ζαφειράκη

  Ένας έμπειρος θίασος, μαζί με απόφοιτους της δραματικής σχολής «Ίασμος», μας πρόσφεραν μια υπέροχη θεατρική παράσταση. Αναφέρομαι στο κοινωνικό έργο του Θόρτον Γουάιλντερ, «Η Μικρή μας Πόλη». Η  μετάφραση του έργου έχει γίνει από τον Μίνωα Βολανάκη, ενώ την παράσταση σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έγραψε τη μουσική, και τα κοστούμια της παράστασης δημιούργησε ο Νίκος Χαρλαύτης.

  Το έργο μάς μεταφέρει στις αρχές του 20ου αιώνα, στη φανταστική μικρή πόλη της Αμερικής, Γκρόβερς Κόρνερ, μιλώντας μας για την ιστορία της πόλης και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της από το 1901 ως και το 1913.

  Η Μικρή μας πόλη

  Η ζωή των ανθρώπων παρουσιάζεται με γλαφυρό και αστείο τρόπο. Οι σχέσεις γονέων και παιδιών, τα όνειρα και οι στόχοι των κατοίκων, η φιλία, ο έρωτας, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είναι όλα όσα αναφέρονται στην παράσταση μέσα από την πένα του συγγραφέα. Ο συγγραφέας δείχνει την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί καθημερινά για την οικογένειά του αλλά και για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Την αφήγηση στην παράσταση αναλαμβάνει ο εξαιρετικός ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης.

  Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Λαμπέτη από Τετάρτη ως και Κυριακή στις 21.15 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here