Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Η Ορμή του Ταύρου - Mia Sheridan

  Η Ορμή του Ταύρου – Mia Sheridan

  -

  Tη γραφή της Mia Sheridan τη γνώρισα διαβάζοντάς το βιβλίο Η Φωνή του Τοξότη, το οποίο λάτρεψα. Όταν λοιπόν κυκλοφόρησε η Ορμή του Ταύρου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το αποκτήσω. Ήταν σίγουρο ότι θα με κερδίσει. Το εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τον αγώνα επιβίωσης που καλείται να αντιμετωπίσει η ηρωίδα για να καταφέρει όσα ονειρεύεται.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Τενλί Φέιλιν είναι ένα κορίτσι που ζει με την αδελφή της και την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της. Η πόλη που ζουν είναι πολύ φτωχική και η ζωή τους είναι πολύ δύσκολη. Η Τενλί πηγαίνει στην τελευταία τάξη του σχολείου. Όνειρό της είναι να κερδίσει την υποτροφία σπουδών που κληρώνει η διοίκηση των ορυχείων κάθε χρόνο και να φύγει για πάντα από αυτό το μέρος που το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει όσους ζουν εκεί.

  Η όψη του μου έκοψε την ανάσα. Είχε κάτι τόσο άσπιλο, σαν να τον έβλεπα για πρώτη φορά. Ήταν μια έκφραση απόλυτης, ολοφάνερης ευχαρίστησης και ήμουν μέρος της. Δεν ήθελα να χαθεί η στιγμή πριν χαραχτεί στη μνήμη μου.

  Την ίδια άποψη όμως έχει και ο Κίλαντ Μπάρετ. Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές, αλλά η ζωή του μόνο ειδυλλιακή δεν είναι. Η φτώχεια, η πείνα και η μιζέρια τον συντροφεύουν, και το μόνο που σκέφτεται είναι να καταφέρει να εγκαταλείψει για πάντα αυτόν τον τόπο που μόνο πόνο και δυστυχία του έχει δώσει.

  Είναι και οι δύο αποφασισμένοι να φύγουν και δεν αφήνουν τίποτα να μπει στον δρόμο τους. Δεν συνάπτουν δεσμούς, για να μην μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν, ξέροντας ότι θα προκαλέσουν πόνο αφού η επιλογή είναι η φυγή. Όμως και οι δύο έχουν προσέξει ο ένας τον άλλον, αν και κρατούν αποστάσεις. Η Τενλί νιώθει έλξη για τον μοναχικό Κίλαντ. Προτιμά όμως να τον κοιτά από απόσταση. Τι θα συμβεί όμως αν η μοίρα τους φέρει κοντά; Θα καταφέρουν να αντισταθούν σε όσα νιώθουν; Η επιθυμία τους για την υποτροφία είναι πιο δυνατή από τα συναισθήματα που νιώθουν ο ένας για τον άλλο; Γνωρίζουν ότι μόνο ο ένας από τους δύο θα καταφέρει να κερδίσει, τι θα απογίνει όμως ο άλλος που θα μείνει πίσω;

  Η αγάπη μου για εκείνη ήταν τα πάντα… και όλα συγχρόνως. Είδα κάτι να κινείται αριστερά μου και σήκωσα το κεφάλι μου κάπως ξαφνιασμένος. Ήταν εκεί και διέσχιζε το λιβάδι με τις λεβάντες ερχόμενη προς το μέρος μου σαν μέσα σε όνειρο. Ένιωσα την καρδιά μου να σπαρταράει και σηκώθηκα. Όλα μέσα μου βούιζαν από χαρά. 

  Ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και πόνο. Η αληθινή αγάπη φωτίζει τις ψυχές και οδηγεί τα βήματα των ηρώων. Ο πόνος σε κάνει πιο δυνατό και αποφασισμένο να πολεμήσεις για τα όνειρά σου. Η αγάπη όμως σου δίνει ώθηση να πολεμήσεις με όλους, ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό, για το καλό αυτού που αγαπάς. Κάποιος που ζει μέσα στην εξαθλίωση και την πείνα μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τα σημάδια και είναι πρόθυμος να βοηθήσει κάποιον που είναι στην ίδια κατάσταση με τον ίδιο. Οι φτωχοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν όσα έχουν, σε αντίθεση με τους πλούσιους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απόκτηση περισσότερων χρημάτων.

  Αγάπησα πολύ την Τενλί και τον Κίλαντ. Δύο παιδιά που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν πρόωρα για να δουλέψουν και να έχουν ελάχιστη τροφή. Δύο παιδιά που, ενώ έχουν στερηθεί πολλά, είναι διατεθειμένα να παλέψουν και να μοιραστούν όσα έχουν. Μπορούν να προσφέρουν πολλά και τα συναισθήματά τους είναι αληθινά και βαθιά. Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής, γεμάτη αυτοθυσία και αγωνία. Η ελπίδα που έχουν στην καρδιά τους βοηθά να συνεχίσουν παρόλο που όλα μοιάζουν μάταια. Η αγάπη τούς δίνει φτερά, ώθηση και αυτοπεποίθηση! Όλα μοιάζουν δυνατά όταν σου ανταποδίδουν την αγάπη. Όταν αγαπάς αληθινά, μπορείς και να συγχωρείς. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο και η αλήθεια φέρνει τη λύτρωση που τόσο έχουν ανάγκη και οι δύο ήρωες. Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία τους! Σας προτείνω να τη διαβάσετε. Δεν θα χάσετε!

  Περίληψη: Η Τενλί Φέιλιν παλεύει να επιβιώσει κάθε μέρα στη μικρή, φτωχική πόλη στην οποία ζει με την αδερφή της και την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της. Κάποτε η πόλη άκμαζε λόγω των διπλανών ορυχείων, αλλά πλέον βρίσκεται σε άθλια κατάσταση – ένα τέλμα που καταπίνει τους ανθρώπους και τα όνειρά τους.

  Το μόνο που δίνει δύναμη στην Τενλί είναι η ευκαιρία να κερδίσει τη μοναδική υποτροφία για πανεπιστήμιο, που προσφέρει η εταιρεία των ορυχείων. Αν είναι η πιο άξια, θα ξεφύγει από τις δυσκολίες και τη μιζέρια, και ίσως καταφέρει να βοηθήσει και τους δικούς της.

  Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο μοναχικός και λιγομίλητος Κίλαντ Μπάρετ μένει κι αυτός σε παρόμοιες συνθήκες και παλεύει να είναι εκείνος που θα κερδίσει την υποτροφία, για να αποδράσει από την πόλη που τόσο τον έχει πονέσει.

  Και οι δύο είναι αποφασισμένοι να μη συνάψουν δεσμούς με τίποτα και με κανέναν και να επικεντρωθούν στον στόχο τους. Έρχεται, όμως, μια στιγμή που θ’ αλλάξει τα πάντα. Τι συμβαίνει όταν μόνο ένας από τους δύο κερδίζει; Όταν μόνο ο ένας θα μπορέσει να δραπετεύσει; Και τι θα απογίνει αυτός που θα μείνει πίσω στο τέλμα;

  Η Ορμή του Ταύρου είναι μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας, απώλειας και αυτοθυσίας, πόνου και συγχώρεσης, αλλά πάνω απ’ όλα η ιστορία μιας βαθιάς και λυτρωτικής αγάπης.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Ορμή του Ταύρου

  Συγγραφέας: Μia Sheridan

  Εκδόσεις: Elxis

  ISBN : 978-618-5394-16-5

  Ημ. Έκδοσης: 22/05/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here