Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ποίηση Η Πανοπλία - Ευτυχία Μισύρη

  Η Πανοπλία – Ευτυχία Μισύρη

  -

  Η πανοπλία του σώματος είναι η ψυχή και το αντίστροφο. Αν ραγίσει η μία, αυτόματα σχεδόν εμφανίζεται στο ίδιο νοητό σημείο ρωγμή και στην άλλη, ακόμα και εάν έχει τη φήμη της άτρωτης.

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  «Πληροφορίες καταφθάνουν στο μυαλό μου με ρυθμό φρενήρη».

  Τίποτα που ζει δεν είναι άτρωτο, κυρίως γιατί έτσι είναι ελεύθερο να δίνεται σε ό,τι συναρτά τη ζωή και να ευδαιμονεί μέσα στη φθορά του. Οι σχέσεις μεταξύ αλληλένδετων πανοπλιών, που προστατεύουν και συνάμα αφήνουν έκθετο τον καθένα μας στον εαυτό του, αναλύονται από Πένες οι οποίες γεννήθηκαν από την ανάγκη των αιώνων να γοητεύονται από τη θνητότητα, και μία απ’ αυτές είναι της κυρίας Ευτυχίας Μισύρη.

  «Τις μέρες μου με ταΐζουν με το ζόρι».

  Στα είκοσι οχτώ, οικουμενικής συναισθηματικής εκπροσώπησης, ποιήματα της συλλογής «Η ΠΑΝΟΠΛΙΑ», από τις Εκδόσεις Πνοή, μέσα στον πόλεμο των αντιθέσεων ενυπάρχει και η ειρήνη μεταξύ τους, διότι χωρίς τον πόλεμο η ειρήνη θα ήταν μια βαρετή συνθήκη ανάμεσα σε έννοιες και ανθρώπους.

  «Ήρθε και με βρήκε εκείνος. Μιαν αρχή καλοκαιριού. Κι ήταν σαν… από αλλού φερμένος».

  Ο αισθησιασμός συνεργάζεται με τον πόνο ώστε να παραδώσουν στον χρόνο το αρτιότερο μες στην ατέλειά του γλυπτό, την εμπειρία. Η εισβολή της μνήμης στα σύνορα του παρόντος δεν είναι παρά μια άτυπη συναλλαγή μεταξύ τους προς όφελος της συνέχειας των πραγμάτων. Όλα είναι άνομα και έννομα στο κράτος των συναισθημάτων.

  «Φορά καμία αυτός ο ποιητής δεν κούρδισε το ρολόι του στον τόνο του τσέλου που τόσο αγαπούσε».

  Το εν λόγω ανάγνωσμα αποτελεί λαμπρή ρητορεία της ίδιας της Ποίησης για τον κόσμο που οραματίζεται στα μέτρα της ανατολής της κάθε μέρας. Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, κυρία Ευτυχία Μισύρη.

  Περίληψη: Ανοιχτή πληγή είναι ο άνθρωπος στη γέννησή του. Κινδυνεύει να μολυνθεί ή να αιμορραγήσει. Μα πιο πολύ κινδυνεύει να προδώσει με τη θέα του την αλήθεια που φέρει και να εξοντωθεί. Μεγαλώνοντας θωρακίζεται. Κολλάει πάνω του όσα κομμάτια συναντά στο διάβα του, συνθέτοντας την πανοπλία του. Κι όταν την ντυθεί ολότελα, έχει σχεδόν ξεχαστεί ποιος ήταν.

  Δισεκατομμύρια πανοπλίες διασχίζουν τον κόσμο καθημερινά. Και κανείς δεν ξέρει, ούτε κι οι ίδιοι αυτοί που τις φορούν, ποιος κρύβεται μέσα τους.

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η Πανοπλία

  Συγγραφέας: Ευτυχία Μισύρη

  Εκδόσεις: Πνοή

  ISBN: 978 618 5307 96 7

  Ημ. Έκδοσης: 06/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here