Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Η βιβλιοθήκη που μιλάει - Νικολέττα-Ανθή Βέλλη

  Η βιβλιοθήκη που μιλάει – Νικολέττα-Ανθή Βέλλη

  -

  Πρόσφατα κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο της κυρίας Νικολέττας-Ανθής Βέλλη με τίτλο «Η βιβλιοθήκη που μιλάει» από τις Εκδόσεις Οσελότος σε εικονογράφηση του Αριστείδη Καραβία.

  Προσωπική άποψη: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Το βιβλίο από μόνο του αποτελεί μια προώθηση της φιλαναγνωσίας για τα μικρά παιδιά, που εξαιτίας της τεχνολογίας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το διάβασμα. Φυσικά δεν τα αδικώ, καθώς τα ερεθίσματα είναι έντονα και είναι δύσκολο να αντισταθείς, όμως αν υπάρχει μέτρο, τότε μπορούμε ως γονείς να τους προσφέρουμε τα πάντα.

  Έτσι η συγγραφέας, βάζοντας το δικό της λιθαράκι με την πένα της, προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να προσεγγίσει τους μικρούς αναγνώστες και να τους μάθει τα πάντα για τις βιβλιοθήκες, καθώς και τα χιλιάδες βιβλία που μπορείς να βρεις στα ράφια τους για κάθε γούστο.

  Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τα πάντα κατακτιούνται μέσα από τον αγώνα της ζωής. Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. Να αγωνίζεσαι για τους στόχους σου. Και αν οι στόχοι σου περιλαμβάνουν και το καλό του συνανθρώπου σου, τότε ο αγώνας έχει διπλή αξία.

  Αυτό που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο ως πηγή γνώσης, είναι το ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, που προσπαθεί να μας μάθει τα πάντα για την ιστορία της βιβλιοθήκης, ώστε να καταλάβουμε την ιδιαίτερη ιστορική της σημασία.

  Επιπλέον, μέσα από την ιστορία με τα δύο αδέλφια μάς δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε και εμείς μια βιβλιοθήκη στο σχολείο μας, και πως μέσα από τα βιβλία μπορούμε να μάθουμε τα πάντα ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σε διάφορα θέματα.

  Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι υπέροχη, όπως και όλα τα έργα που αναλαμβάνει ο εξαιρετικά ταλαντούχος Αριστείδης Καραβίας. Υπέροχα χρώματα, καθαρά πρόσωπα και σχήματα δίνουν μια άλλη νότα στην ιστορία της συγγραφέως και μαγεύουν τον αναγνώστη.

  Θεωρώ πως το βιβλίο της κυρίας Βέλλη πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη και να αποτελεί ένα κίνητρο για τους μικρούς αναγνώστες να αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους στα υπέροχα βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά.

  Περίληψη:

  Μια βιβλιοθήκη που μιλάει με λόγο απλό, αλλά ιδιαιτέρως παραστατικό αρκεί για να ζωντανέψει τη φαντασία των μικρών αναγνωστών και να συμβάλει στην πνευματική τους καλλιέργεια, χωρίς, όμως, να τους στερεί την αναγνωστική απόλαυση.
  Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι, άρτιο σε ροή, που δεν περιορίζεται σε πληροφορίες γύρω από το θέμα των βιβλιοθηκών, αλλά προσφέρει θαυμάσιες παραινέσεις, όπως είναι η αισιοδοξία και η πίστη των παιδιών στις δυνάμεις τους.
  Λόγω του θέματος αλλά και της συνολικής του ποιότητας, μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μια σταθερή σχέση αγάπης με το βιβλίο. Ιδανική αφόρμηση για ίδρυση και λειτουργία σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

  Φωτεινή Νάση, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, MA MSc

  Μια βιβλιοθήκη ζεσταίνεται από τα βιβλία που βάζουμε στην αγκαλιά της… Μια βιβλιοθήκη κουβαλάει την ιστορία ποικίλων θεμάτων… Συνεχίζει διαρκώς να ακούει και να μιλάει… Συντροφεύει καθώς τη μνήμη ζωντανεύει…
  Ένα παραμύθι που κινητοποιεί μικρούς και μεγάλους να ψάξουν στη βιβλιοθήκη τους για νέα όνειρα…

  Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Ψυχολόγος

  Μια «κερασένια» βιβλιοθήκη αποκτάει φωνή για να μας δώσει πληροφορίες για την ιστορία της και τη χρήση της. Αποκτάει φωνή για να εμπνεύσει τα παιδιά να την αγαπήσουν. Αποκτάει φωνή για να μας περάσει μηνύματα βαθύτερα. Ένα παραμύθι εγκώμιο για τη βιβλιοθήκη!

  Μαρία Θεοχαρίδη, Κοινωνική Λειτουργός

  Στοιχεία βιβλίου

  Η βιβλιοθήκη που μιλάει - Νικολέττα-Ανθή Βέλλη Τίτλος: Η βιβλιοθήκη που μιλάει

  Συγγραφέας: Νικολέττα – Ανθή Βέλλη

  Εικονογράφος: Αριστείδης Καραβίας

  Εκδόσεις: Οσελότος

  Σελίδες: 30

  ISBN: 978-618-205-113-9

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2021

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here