Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
More
  ΑρχικήΒιβλιοπωλείαΗμέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

  Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

  -

  Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή!

  Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε #mialesxistamikra και να γίνουμε μια μεγάλη Λέσχη Ανάγνωσης. Να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι έναν ιστορικό θεσμό και την περιπέτεια της ανάγνωσης ενός βιβλίου που μοιράζεται.

  Και όλα αυτά στους χώρους που αγαπάμε περισσότερο: τα μικρά βιβλιοπωλεία!

  Η 2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα είναι αφιερωμένη στις Λέσχες Ανάγνωσης. Σε εκείνες τις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που βρίσκονται μια φορά τον μήνα, συνήθως σε κάποιο βιβλιοπωλείο αλλά και όχι μόνο, και μιλούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.

  Τι θα γίνει εκείνη την Ημέρα;

  Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γίνουμε, έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Να ζήσουμε την εμπειρία που για μερικούς κρατά χρόνια ολόκληρα, ενώ για άλλους τώρα πρόκειται να ξεκινήσει.

  Ποιες Λέσχες Ανάγνωσης;

  Η Ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις βιβλιοφιλικές λέσχες! Σε εκείνες που ασχολούνται με ένα είδος, όπως η ποίηση ή το θεατρικό κείμενο. Με μία θεματική, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή η φιλοσοφία. Στις λέσχες που καταπιάνονται με κείμενα ελληνικά ή μεταφρασμένα. Στις λέσχες που βρίσκονται σε μέρη απομακρυσμένα ή στην καρδιά των μεγάλων πόλεων, αλλά ακόμα και στο διαδίκτυο. Στις λέσχες που τα μέλη τους μαθαίνουν τα πρώτα γράμματα ή έχουν διαβάσει πολλές χιλιάδες σελίδες στη ζωή τους!

  Γιατί στα Μικρά Βιβλιοπωλεία;

  Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια των Λεσχών Ανάγνωσης. Είναι οι χώροι που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν τον διάλογο γύρω από το βιβλίο και την ανάγνωση. Είναι χώροι ανταλλαγής ιδεών, διαφωνίας και κατανόησης διαφορετικών απόψεων και ερμηνειών. Είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

  Και πότε θα γίνουν όλα αυτά;

  Η 2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων έρχεται το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη, στις 26/09/2020!

  Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να λάβετε μέρος στις δράσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα: https://littlebookstoresday.gr/

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here