INEEDACODE

INEEDACODE

Επιλέγω να κρατάω τα στοιχεία μου κρυφά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι επιτεύξιμο να με γνωρίσει κανείς.

Πιστεύω ότι το να ξέρεις το όνομα, το επίθετο και την ηλικία μου δεν είναι βασικά στοιχεία για να καταλάβεις ποιος είμαι. Πολλοί πιστεύουν ότι με ένα άτομο δένεσαι, όταν έχεις ζήσει πολλές εμπειρίες μαζί του ή όταν σου έχει εκμυστηρευτεί πολλά μυστικά του. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να με γνωρίσεις είναι με το να σου πω μια ιστορία. Την ιστορία μου με το γράψιμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν μικρό παιδάκι. Πάντα ήμουν λάτρης των καλών ιστοριών, χωρίς να με ενδιαφέρει αν αυτές ήταν σε βιβλίο, Comic, ταινία, σειρά ή Video Game. Μου άρεσε να ψάχνω για μοτίβα και τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν. Μπορεί να είχα τόση αγάπη για τις ιστορίες, μα ποτέ δεν είχα κάτσει να γράψω μια. Πάντα μου ερχόταν στο μυαλό μια σκηνή ή ένα σενάριο και έπλαθα ολόκληρες ιστορίες στο μυαλό μου, χωρίς να κάτσω ποτέ να τις γράψω στο χαρτί. Την πρώτη σοβαρή απόπειρα γραψίματος στην ζωή μου την έκανα πριν τρία χρόνια. Η αγαπημένη μου σειρά είχε τελειώσει και δεν μπορούσα να το αποδεχτώ, γι’ αυτό άρχισα να κάνω σχέδια για ένα Fanfiction-συνέχεια αυτής της σειράς.

Σαν χθες ήταν που με θαυμασμό έλεγα στους δύο στενούς φίλους μου τις ιδέες μου. Αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο προφίλ στο Facebook για να ανεβάζω εκεί τις ιστορίες μου ώστε κανείς να μην ξέρει ποιος είμαι και άρχισα το γράψιμο. Έγραψα δεκαπέντε κεφάλαια. Λογοτεχνικά δεν ήταν τόσο σπουδαία, αφού η έκφρασή μου δεν ήταν τόσο καλή, μα είχαν αρκετές πρωτότυπες ιδέες και πολλή αγάπη από εμένα. Αυτό πιστεύω ότι είχε σημασία για τον κόσμο, που διάβαζε την ιστορία μου και αγνοούσε τα λάθη μου. Αφού τελείωσα με το δέκατο πέμπτο κεφάλαιο αποφάσισα να σταματήσω το Fanfiction. Δεν ένιωθα πια το τι έγραφα και δεν ήθελα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Μπορεί να τελείωσε το Fanfiction, μα δεν τελείωσε η πορεία μου σαν “Συγγραφέας”. Λίγες εβδομάδες αφού σταμάτησε το fanfiction μου, αποφάσισα να πειραματιστώ με ένα νέο είδος, το υπερφυσικό.

Πήρα πολλούς χαρακτήρες από σειρές σχετικές με το υπερφυσικό και δημιούργησα ένα νέο Fanfiction. Η μεγάλη του διαφορά με το προηγούμενο ήταν ότι η έκφρασή μου είχε αρχίσει να βελτιώνεται και ήταν πολύ πιο οργανωμένο. Το Fanfiction είχε ανταπόκριση μα επέλεξα να το παρατήσω στο πέμπτο κεφάλαιο. Η επόμενή μου απόπειρα για γράψιμο ήταν πολύ κοντά στα ενδιαφέροντά μου εκείνη την εποχή. Από μικρό παιδί ήμουν μεγάλος θαυμαστής των Comics, όμως τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι τρομερά πολύ με τον χαρακτήρα Green Arrow, γι’ αυτό αποφάσισα να γράψω μια ιστορία με αυτόν.

Υπήρχαν τρεις λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αρχικά, οι ιστορίες με τους υπερήρωες ήταν πολύ λίγες και με λίγες προβολές. Σκόπευα να κάνω πιο διάσημο το είδος στο ελληνικό Wattpad. Δεύτερον, αγαπούσα πολύ τον χαρακτήρα και είχα πολλές γνώσεις γι’ αυτόν και τέλος ήθελα να αποδείξω ότι οι ιστορίες με υπερήρωες δεν ήταν απλά ξύλο και τούμπες. Ήθελα να αποδείξω ότι ήταν ιστορίες με βάθος, καρδιά, σοβαρές πλοκές, που ασχολιόντουσαν με σημαντικά θέματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο φανατισμός και η δύναμη της θέλησης. Γι’ αυτό άρχισα να δημιουργώ την πλοκή, παίρνοντας στοιχεία από τα Comics και την τηλεοπτική σειρά που ήταν αφιερωμένη στον χαρακτήρα (Arrow) και άρχισα το γράψιμο.

Τον Απρίλιο, η ιστορία μου θα κλείσει δύο χρόνια. Είχε αρκετή ανταπόκριση από τον κόσμο (2.5Κ Views για υπερηρωική σειρά είναι πολύ καλά) και έχω ακούσει από αρκετά άτομα καλά σχόλια. Φυσικά, θέλω πολλή ακόμα δουλειά για να γίνει καλή η έκφρασή μου. Το μέλλον δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει, μα έχω πολλές καινούργιες ιδέες για καινούργιες ιστορίες. Η σχέση μου με την αρθρογραφία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο. Μια ξένη σελίδα που ασχολιόταν με Comics έψαχνε αρθρογράφο. Μπορεί να μην ήταν καμία μεγάλη σελίδα, μα θα έδινε την δυνατότητα στους αρθρογράφους της να πάνε σε μεγάλα συνέδρια σχετικά με τα Comics και χρόνο για συνεντεύξεις με δημιουργούς. Έκανα αίτηση, έγραψα και μια κριτική, μα δυστυχώς δεν κατάφερα να γίνω αρθρογράφος γι’ αυτήν την σελίδα.INEEDACODE

Αυτό δεν με απογοήτευσε, μα μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθειά μου (όπως μου είπε και ο υπεύθυνος της σελίδας). Σήμερα είμαι αρθρογράφος για τους Θεματοφύλακες. Το πώς έγινα μέλος αυτής της ομάδας ήταν καθαρά τύχη. Πάντως χαίρομαι που κατέληξαν έτσι τα πράγματα γιατί έχω την δυνατότητα να μοιράζομαι την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τα Comics με ένα κοινό. Για τα άρθρα μου, κάνω αρκετή έρευνα και τα θέματά τους δεν είναι τόσο γνωστά στο κοινό. Προσπαθώ να μάθω στον κόσμο πράγματα που θέλουν ώρες ψαξίματος και όχι απλά μια αναζήτηση στο “Google”.

Μπορεί το βιογραφικό μου να μην αποκαλύπτει ούτε το πραγματικό μου όνομα, μπορεί να μην πληροί καν τις προϋποθέσεις για να θεωρείται βιογραφικό, μα για πες μου αναγνώστη, τι θα βοηθήσει πραγματικά την κρίση σου για εμένα;INEEDACODE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here