Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Συγγραφής Τέχνη Κάποια Παραμονή Χριστουγέννων στην Καρδίτσα - Φανή Γεωργολοπούλου

  Κάποια Παραμονή Χριστουγέννων στην Καρδίτσα – Φανή Γεωργολοπούλου

  -

  Κάποια Παραμονή Χριστουγέννων στην Καρδίτσα …

  Το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα εκείνο το άγιο βράδυ, λες και ήθελε να προστατέψει το θείο βρέφος απ’ το κρύο. Η μητέρα μας ξύπνησε τον αδελφό μου και μένα για να πάμε στη λειτουργία των Χριστουγέννων.

  Περπατούσαμε μικρούλια με τις γαλότσες μας μέσα στο αφράτο χιόνι που ήταν τόσο, ώστε μας σκέπαζε σχεδόν και το μόνο που φαινόταν στο χιονισμένο στενό μονοπάτι ήταν η φούντα απ’ τα πολύχρωμα σκουφάκια μας και το φαναράκι που κρατούσαμε στα χέρια οδηγό μέχρι την εκκλησία. Φωτεινότητα, κατάνυξη, συγκίνηση και λίγο φόβο για όλο αυτό που ζούσαμε, έκανε την καρδούλα μας να χτυπά δυνατά με την προσμονή να ακούσουμε το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ».

  Είχαμε τόσο επηρεαστεί από αυτά που μας είχε πει η μητέρα που βλέπαμε, ή νομίζαμε ότι βλέπαμε, αγγελουδάκια να πετούν στο ναό και να μας χαμογελούν. Ίσως ήταν και από τη νηστεία που μας επέβαλε η μητέρα όλη την εβδομάδα υποχρεωτικά για να δεχτούμε εκείνη την ουράνια στιγμή το  «σώμα και αίμα» του Χριστού μας.

  Και μέρα χαράματα η επιστροφή στο σπίτι για την αχνιστή σούπα και το γλυκό που είχαμε στερηθεί. Οι γονείς γύρω από το τραπέζι εμείς τα παιδιά ένα σπίτι χαρούμενο με την ευλογία του Θεού. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα, χρόνια πολλά!

  Κάποια Παραμονή Χριστουγέννων στην Καρδίτσα

  Φανή Γεωργολοπούλου

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών 3
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση