Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη - Μαρία Κυριαζή

  Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη – Μαρία Κυριαζή

  -

  Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη. Πόσες φορές μπορεί να αγαπήσει μια καρδιά χωρίς να νιώσει ότι μικραίνει από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ώστε να αυτοπροστατευθεί από την άλωσή της από πολλά συναισθήματα ταυτόχρονα;

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  «Το σώμα μου έγινε ένα με τη βροχή που έπεφτε δυνατά. Την άφησα να κυλήσει σε κάθε εκατοστό του».

  Ο πόνος, ο οποίος συνήθως είναι φυσικό επακόλουθο όλων όσων τον γεννούν και γεννά, μπορεί να πείσει, με βιωματική μέθοδο, μια καρδιά να γίνει τελείως αφιλόξενη και καχύποπτη προς κάθε αγνή και ανιδιοτελή πρόθεση της μοίρας, και κυρίως προς τη μεγέθυνση και μαζί συρρίκνωση κάθε καρδιάς, τον έρωτα. Λίγες Πένες μπορούν να διεισδύσουν και αντέχουν να κοιτάξουν κατάματα την άγρια και αδάμαστη συναισθηματική φύση μιας καρδιάς, και μία από αυτές είναι της κυρίας Μαρίας Κυριαζή.

  «Βόλτες με τους φίλους μου, ατελείωτα βράδια έντονου πάθους κι έρωτα στις ακρογιαλιές με τουρίστριες χωρίς αναστολές, και πολλά ξενύχτια συμπλήρωναν το παζλ των εμπειριών που κάθε έφηβος θα ήθελε να ζήσει».

  Στο μυθιστόρημα –διάδοχο μιας πολυμορφικής και χαμαιλεοντικής Λογοτεχνίας– «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη», από τις Εκδόσεις Πνοή, τα πάντα γύρω μας και μέσα μας συγχρονίζονται τέλεια με την ιστορία των συναισθημάτων από την πρώτη στιγμή συνύπαρξης ψυχής και συνείδησης, ώσπου το σύμπαν όσων ξέρουμε και μας ξέρουνε εκρήγνυται και δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα, στην οποία εμείς είμαστε απλώς ένας φυσικός δορυφόρος του ονείρου.

  «Ξεδίπλωσα προσεκτικά το γράμμα της. Το διάβασα για εκατοστή φορά και το ξαναδίπλωσα. Έκλεισα το φως».

  Κάθε φως, κάθε ελπίδα, ένα αποτσίγαρο του χρόνου, που το σβήνει στην παλάμη του για να θυμάται πόσοι δεν τον φοβήθηκαν όταν τους απειλούσε με το οτιδήποτε. Η μνήμη συντηρείται από το παρελθόν και έτσι ποτέ δεν θα τολμήσει να μη μας παραδώσει σε αυτό ως φόρο τιμής. Σε ένα λιόγερμα πάνω θα βρίσκονται όσα νομίζουμε πως θα μας λυτρώσουνε, μα αν πλησιάσουμε, και θα καούμε και θα δύσουμε.

  «Περπατήσαμε κατά μήκος της παραλίας μέχρι να φτάσουμε στο καράβι».

  Ένα ανάγνωσμα που συγκινεί βαθιά, όχι μόνο με όσα πρεσβεύει, αλλά και μ’ εκείνα που μας πείθει ασυνείδητα να αισθανθούμε.

  Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, κυρία Μαρία Κυριαζή.

  Περίληψη: Η Αθηνά είναι μια νέα και όμορφη ανερχόμενη γιατρός. Κοντά του θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, θα αγγίξει την υπέρτατη ευτυχία. Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή της, έτσι ξαφνικά ένα βράδυ θα φύγει από κοντά της. Η οδύνη γι’ αυτό που έχασε θα την οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές και σε ανθρώπους που θα την παρασύρουν στα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια της νύχτας. Όταν συνειδητοποιήσει το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα, θα είναι πια αργά. Πρέπει να εξαφανιστεί, για να σώσει τη ζωή τη δική της και των ανθρώπων που αγαπάει.

  Το κακό όμως δεν επαναπαύεται. Ψάχνει, και θα βρει αυτό που τόσο ποθεί. Και τότε η Αθηνά θα έρθει αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της.

  Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη – Μαρία Κυριαζή

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη

  Συγγραφέας: Μαρία Κυριαζή

  Εκδόσεις: Πνοή 

  ISBN: 978 618 5307 97 4

  Ημ. Έκδοσης: 3/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here