Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Καταπληκτική μαμά (3-6 ετών) - Δρ Λίζα Βάρβογλη

  Καταπληκτική μαμά (3-6 ετών) – Δρ Λίζα Βάρβογλη

  -

  Καταπληκτική μαμά

  Προσωπική άποψη: Μαρία Γραμμένου

  Μελετώντας με ιδιαίτερη προσοχή το συγκεκριμένο βιβλίο και ως μητέρα ενός 5χρονου αγοριού ανακάλυψα χρήσιμους τρόπους αντιμετώπισης διάφορων προβλημάτων που μπορεί να μας έχουν συμβεί αλλά και που θα προκύψουν στο μέλλον.

  Θα το ονόμαζα, σημαντικό εγχειρίδιο γνώσης μιας μητέρας τόσο για τους τρόπους και τις λύσεις που μας παραθέτει, για διάφορα θέματα που μας απασχολούν αλλά και για να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιδί μας μέσα από τα μάτια του.

  Γνωρίζοντας η μητέρα τον εαυτό της και παρέχοντάς του ηρεμία και ενδιαφέροντα, δίνει την δυνατότητα στο παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητά του. Τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα της εργαζομένης μητέρας και νοικοκυράς, βοηθούν τον ψυχικό της κόσμο ώστε να φέρεται με υπομονή και σύνεση στην καθημερινότητα που έχει με το παιδί της.

  Η επικοινωνία μας με το παιδί μας, η αναγνώριση των δυνατοτήτων του, η κατανόηση στο θυμό του και στα νευρά του, οι καταστάσεις που δημιουργούνται στο σχολικό του περιβάλλον μας χαρακτηρίζουν στα μάτια του ως καταπληκτική μαμά και αυτό δικαιώνει στο τέλος τις προσπάθειες μας για το καλύτερο αποτέλεσμα!

  Τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις ηλικίες 3-6 ετών είναι το φαγητό, ο ύπνος, η γκρίνια και ο θυμός αλλά και οι καβγάδες μεταξύ αδερφών. Η  συγγραφέας μέσα από παραδείγματα και γεγονότα που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια μας δίνει τις δυνατές λύσεις για να λυθούν ομαλά  και αποτελεσματικά όσα θέματα μας απασχολούν, πχ. η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον του αλλά και ο σχολικός εκφοβισμός απασχολούν στις μέρες μας τις περισσότερες μητέρες. Πώς θα δώσουμε στην σωστή συμβουλή σε ένα παιδί αν δεν έχουμε την γνώμη ενός ειδικού;

  Το βιβλίο αυτό ανακούφισε τους προβληματισμούς μου και τόνωσε την υπομονή μου ως μητέρα, παρέχοντάς μου σημαντικά εφόδια για την αντιμετώπισή του.

  Αξίζει η αναγνώρισή του και η ουσιαστική καθοδήγηση της συγγραφέως καθότι μητέρα 4ων  παιδιών.

  Περίληψη: Είναι το παιδί σας 3-6 ετών; Θέλετε να αντιµετωπίσετε µε πρακτικό και επιστηµονικό τρόπο τις προκλήσεις αυτής της ηλικίας;
  Αυτό το βιβλίο είναι για εσάς!
  Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό που µέσα από αληθινά παραδείγµατα και απλές, εφαρµόσιµες συµβουλές θα σας δείξει:

  • Πώς να επενδύσετε στον εαυτό σας και να γίνετε µια καταπληκτική µαµά.
  • Πώς να θέσετε τις βάσεις της καλής επικοινωνίας και µιας ζεστής σχέσης µε το παιδί σας.

  Το βιβλίο θα σας δώσει λύσεις για προβλήµατα όπως: Προβλήµατα ύπνου, ενούρησης/ενκόπρισης, φαγητού. Επιθετικότη-τα και ξεσπάσµατα θυµού και κακής συµπεριφοράς. Ασταµάτητη γκρίνια. Ζήλια και ανταγωνισµός, καβγάδες ανάµεσα στα αδέλφια. Προσαρµογή στο σχολικό περι-βάλλον: Παιδικός σταθµός, Προνήπια, Νήπια. Σχολικός εκφοβισµός.

  Το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ είναι βασισµένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εµπειρίας της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας ∆ρος Βάρβογλη σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συµβουλευτικής µε παιδιά, γονείς και ενήλικες, στο νοσοκοµείο Children’s Hospital του Harvard και σε παιδιατρικές κλινικές και σχολεία σε Ελλάδα και Αµερική. 

  Καταπληκτική μαμά

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Καταπληκτική μαμά (3-6 ετών), Πρακτικές συμβουλές για μαμάδες με παιδιά 3-6 ετών

  Συγγραφέας: Βάρβογλη Λίζα

  Εκδότης: Mamaya

  ISBN: 9786185224417

  Σελίδες: 256

  Ημερ/νία έκδοσης: 15/03/2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here