Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Κατορθώματα και θαύματα - Ταξίδια στη Μυθολογία - Μαρία Αγγελίδου

  Κατορθώματα και θαύματα – Ταξίδια στη Μυθολογία – Μαρία Αγγελίδου

  -

  Κατορθώματα και θαύματα

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είτε γράφει δικά της βιβλία, είτε μεταφράζει βιβλία άλλων, το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό.

  Το βιβλίο της “Ταξίδια στη Μυθολογία” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή. Απευθύνεται σε ηλικίες 7+.

  Το βιβλίο περιλαμβάνει έξι γνωστούς μύθους, γραμμένους με τον υπέροχο τρόπο γραφής της κυρίας Αγγελίδου. Θα διαβάσετε το μύθο της Αράχνης, της Καλυψώς, της Δάφνης, της Σφίγγας, του Μίδα και του Χείρωνα.

  Κατορθώματα και θαύματα

  Η Μυθολογία μαγεύει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Η συγγραφέας, μέσα από τη γραφή της, κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται ότι δεν διαβάζει αυτές τις ιστορίες αλλά τις ακούει από τα χείλη της αγαπημένης του γιαγιάς. Κάπως έτσι αισθάνθηκα και εγώ διαβάζοντας το βιβλίο. Ένιωσα ότι βρισκόμουν δίπλα σε μια δεινή αφηγήτρια παραμυθιών που με τον λόγο της με ταξίδευε σε έναν κόσμο με νεράιδες, θεούς, ημίθεους, ήρωες και βασιλιάδες.

  Κι όταν ο Θάνατος ήρθε να πάρει τη Χαρικλώ, ο Χείρωνας πήγε μαζί τους. Με τη θέλησή του. Ο σοφός Κένταυρος είχε νιώσει ότι κοντά σ’ όλους τους άλλους νόμους, τον Νόμο της ζωής και τον Νόμο του Θάρρους και τον Νόμο της Ανάγκης, υπάρχει και ο νόμος της Αγάπης. Γι’ αυτό  κι ο κόσμος δεν τον ξέχασε: απ’ όλους τους αθάνατους Κένταυρους αυτόν μόνο έστησε αστερισμό στο στερέωμα – αυτόν μόνο θυμάται.

  Μέσα από αυτούς τους υπέροχους μύθους, θα ανακαλύψετε το σωστό και το λάθος, τον έρωτα και την αγάπη. Αφεθείτε σε ένα όμορφο μυθολογικό ταξίδι, αφήστε τις ιστορίες να σας παρασύρουν στον δικό τους κόσμο.

  Ύφανε η θεά μεταξωτό πανί, λεπτό σαν τον αέρα, κι άρχισε να κεντάει πάνω του το μεγαλείο των θεών και τη δύναμή τους τη μεγάλη και τα έργα τους τα θαυμαστά. Για να τα βλέπουν οι άνθρωποι και να καταλαβαίνουν πώς φτιάχτηκε ο κόσμος και η γη και η θάλασσα και ο ουρανός.

  Περίληψη: Πριν τους ήρωες, πριν τους ανθρώπους, πριν κι από τους θεούς ακόμα, τα ζώα είχαν τον κόσμο δικό τους: ζώα παράξενα, πελώρια, μικρούτσικα ή αόρατα, ζώα μισά-μισά, ζώα-δέντρα, ζώα-πέτρες, τέρατα αθώα και θηρία σοφά. Όλα, όμως, θαύματα. Αίνιγμα, τέλος, αίνιγμα μεγάλο η ζωή.

  Κατορθώματα και θαύματαΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ταξίδια στη Μυθολογία – Κατορθώματα και θαύματα

  Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου

  Εικονογράφος: Ίριδα Σαμαρτζή

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  ISBN: 9789605695491

  Ημ. Έκδοσης: 7/2/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here