Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΉρωες - Αντιήρωες - Κοσμοπλασία - Πρωταγωνιστικά ζευγάρια Πώς γράφτηκε το Κίνε και Κόνι, η αξία μιας φιλίας

  Πώς γράφτηκε το Κίνε και Κόνι, η αξία μιας φιλίας

  -

  Πώς εμπνεύστηκα τον Κίνε και τον ΚόνιΠολλοί με ρωτούν πώς εμπνεύστηκα τον Κίνε και τον Κόνι. Μπορώ να πω ότι όλα ξεκίνησαν μία μαγική στιγμή. Μία στιγμή έμπνευσης, φαντασίας και πρωτόγνωρων συναισθημάτων.

  Γράφει η Ευγενία Κωστή

  Όλες οι σκέψεις μου βγήκαν αυθόρμητα και με πολλή χαρά. Έτσι, λοιπόν, ξαφνικά μία μέρα πήρα ένα χαρτί και ένα στυλό και ξεκίνησα να γράφω. Αρχικά δεν το πίστευα. Καιρό αργότερα με απασχολούσε γιατί γράφω και αν έχω το ταλέντο. Μέχρι που αντιλήφθηκα ότι ήταν κάτι πηγαίο, που είχα μέσα μου από μικρή και απλώς είχε έρθει η ώρα να το ανακαλύψω, να το αφουγκραστώ και να το πιστέψω.

  Τον Κίνε, το σκιουράκι και τον Κόνι, το λαγουδάκι τους εμπνεύστηκα και τους οραματίστηκα γιατί οι δυο τους είναι καθαρά πλάσματα και έχουν μία αληθινή και αγνή φιλία. Πάντοτε προσπαθούν για το καλύτερο ενώνοντας τις δυνάμεις τους, χωρίς να το βάζουν κάτω.  Από την άλλη, οι περιπέτειές τους εξελίσσονται στο δάσος, που αγαπώ πολύ, καθώς από τα παιδικά μου χρόνια απολάμβανα τις διακοπές στο χωριό μου, τις βόλτες στα σοκάκια και τα παιχνίδια στη φύση. Ο μαγικός κόσμος του Κίνε και του Κόνι είναι ένας κόσμος παραμυθένιος χωρίς υστεροβουλία, δόλο, πονηριά και εκμετάλλευση. Τον έχω φανταστεί έτσι όπως θα ήθελα να είναι και ο κόσμος μας σήμερα. Εύχομαι λοιπόν να καταφέρω να ταξιδέψω μέσα στον παραμυθένιο αυτό κόσμο μου μικρούς και μεγάλους.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ