Λέξεις σε κίνηση

Λέξεις σε κίνηση

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Ένα διώροφο, κόκκινο λονδρέζικο λεωφορείο, μετατρέπεται σε βιβλιοπωλείο και θα διασχίσει την Ιταλία από το Βορρά ως το Νότο. Το λεωφορείο ονομάζεται Dennis και μετά από δρομολόγια αρκετών χρόνων με τους τουρίστες, αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής υλοποιώντας το πρόγραμμα  «Λέξεις σε κίνηση».

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να μεταφέρει το πάθος για την ανάγνωση σε όλη την Ιταλία. Η Sara Rago και η Simone Brisotto ιδιοκτήτριες του βιβλιοπωλείου “Diffusa” εμπνεύστηκαν αυτό το πρόγραμμα. Για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος όμως απαιτούνται και κάποια χρήματα.

Για το σκοπό αυτό οι δυο κοπέλες δημιούργησαν μια πλατφόρμα  https://it.ulule.com/parole-in-movimento/ για να συλλέξουν  το απαιτούμενο  χρηματικό ποσό.

Προς το παρόν το λεωφορείο βρίσκεται στο στάδιο των αλλαγών. Τα καθίσματα θα αφαιρεθούν και στη θέση τους θα μπουν αρκετά ξύλινα ράφια που θα φιλοξενήσουν εκατοντάδες βιβλία.

Το κόκκινο λεωφορείο ως κινητό βιβλιοπωλείο θα ταξιδέψει στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ιταλίας για να μεταφέρει παντού την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση.

Πηγή άρθρου: Fanpage.it

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here