Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών Με λένε Έμμα

  Με λένε Έμμα

  -

  Με λένε Έμμα

  Γράφει η Χρυσούλα Ζαφειράκη

  Στο Σύγχρονο Θέατρο βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες, για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Με λένε Έμμα». Ένα έργο που παίζεται για δεύτερη χρονιά.

  Πρόκειται για το έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν Μακμίλαν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική υπογραφή της ομάδας Νάμα. Ένα έργο-πρόκληση, που τολμά με ειλικρίνεια να μιλήσει για τις εξαρτήσεις του σημερινού ανθρώπου, που μπορεί να είναι ο εαυτός μας, ένας φίλος μας, κάποιος συγγενής. Τα συναισθήματα που βιώνει ο θεατής είναι πολύ έντονα κατά τη διάρκεια της παράστασης, και τον ακολουθούν και φεύγοντας από το θέατρο.

  Με λένε Έμμα

  Η Έμμα είναι μία νέα, δυναμική, ταλαντούχα και δραστήρια κοπέλα. Είναι όμως οργισμένη, απελπισμένη και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Εργάζεται ως ηθοποιός και καταρρέει πάνω στη σκηνή, παίζοντας τη Νίνα στο έργο του Τσέχοφ «Γλάρος». Έτσι, αποφασίζει να μεταφερθεί σε κέντρο απεξάρτησης.

  Η ζωή της βρίσκεται σε σύγχυση και πρέπει να ανασυνταχθεί. Δίνει σκληρό αγώνα για να ανακαλύψει από την αρχή τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και να βρει την ταυτότητά της. Θα καταφέρει να ξεχωρίσει τις πραγματικές απειλές της ζωής της; Πώς; Έχει αρκετές ελπίδες;

  Ο Γιώργος Χατζηνικολάου υπογράφει τη μετάφραση, τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Στέλιος Γιαννουλάκης τη μουσική σύνθεση, και ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος τους φωτισμούς. Στο ρόλο της Έμμα, η Μαίρη Μηνά. Στην εξαιρετική διανομή συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Ξυκομηνός, Χάρης Τζωρτζάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννα Τζίκα, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Έλενα Βακάλη, Λένα Μποζάκη.

  Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Το Σύγχρονο Θέατρο βρίσκεται στην οδό Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here