Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Ελληνική ΛογοτεχνίαΜετά τα δάκρυα του πάθους - Έλενα Αντωνίου

  Μετά τα δάκρυα του πάθους – Έλενα Αντωνίου

  -

  Κλείνω το βιβλίο Μετά τα δάκρυα του πάθους και είμαι γεμάτη συναισθήματα. Για ακόμα μία φορά, η Έλενα Αντωνίου κατάφερε να με συναρπάσει. Κάθε βιβλίο της και ένα ζευγάρι που σε κάνει να το αγαπήσεις και να συμπάσχεις μαζί του.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Το εξώφυλλο αυτή τη φορά απεικονίζει έναν άντρα μόνο του, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, που έχουν όλα ζευγάρια. Ίσως μ’ αυτή την κίνηση η συγγραφέας θέλει να μας δείξει κάτι που θα το ανακαλύψουμε μόνο διαβάζοντας το βιβλίο.

  Το ζευγάρι Αντρέας-Λυδία το γνωρίζουμε από το βιβλίο Τα Δάκρυα του Πάθους. Αυτό το ζευγάρι πέρασε πολλά για να καταλήξει μαζί, παρόλο που η αγάπη τους ήταν αληθινή και απόλυτη. Πέντε χρόνια μετά, η αγάπη τους έχει γίνει πιο δυνατή. Ο ένας ζει για τον άλλο και το παιδί τους. Η κρίση όμως φέρνει τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους. Κι αυτό γιατί ο Αντρέας κρατάει από τη Λυδία μυστικά. Η εταιρεία του φαίνεται να έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, χάνει δουλειές και απειλείται με πτώχευση. Μετά από όλα όσα πέρασαν όμως, ο Αντρέας είναι αποφασισμένος να κρατήσει τα επαγγελματικά του έξω από την οικογένεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει στη Λυδία ανασφάλεια και να θεωρήσει παράξενη και ενοχική τη συμπεριφορά του Αντρέα.

  Ο Ανδρέας ακούμπησε το κεφάλι του στο στήθος της και τύλιξε τα χέρια του γύρω της τραβώντας το κορμί της προς το μέρος του. Απέμειναν έτσι αγκαλιασμένοι ενώ ο ήχος της ανάσας τους έσπαγε τη σιωπή. Τα δάχτυλά της χώθηκαν στις τούφες των μαλλιών του και τα χείλη της ακούμπησαν την κορυφή του κεφαλιού του.

  Το ζευγάρι έχει εχθρούς. Εχθρούς που καιροφυλακτούν στη γωνία, να βρουν τρόπο να τους χωρίσουν. Δεν πιστεύουν ότι η αγάπη τους είναι δυνατή. Και ίσως έχουν δίκιο.

  Πώς μπορεί ένας γάμος να ευδοκιμήσει όταν γίνεται κάτω από τέτοιες συνθήκες όπως του Αντρέα και της Λυδίας;

  Τα πρώτα σύννεφα κάνουν την εμφάνισή τους και ο Αντρέας για μια ακόμα φορά αρνείται να δει την πραγματικότητα που του παρουσιάζει η Λυδία. Μια πραγματικότητα που θα γίνει αφορμή να χωρίσουν. Το μίσος και η εκδίκηση παίρνουν τη θέση του έρωτα και της αγάπης. Η οργή της εξαπάτησης και της προδοσίας τυφλώνει το ζευγάρι. Όλα φαίνονται να έχουν χαθεί και οι εχθροί κάνουν πάρτι πάνω στα αποκαΐδια της σχέσης τους.

  Ένιωσε την καρδιά του να χτυπά ξέφρενα στο στήθος από αγάπη και πόθο. Και πάλι διαπίστωσε, αυτό που ήξερε πολύ καλά μέσα του, ότι αυτή η γυναίκα ήταν η ζωή και ο θάνατός του. Την κούνησε ελαφρά και έσκυψε και άφησε ένα απαλό φιλί στα χείλη της. Εκείνη τρεμόπαιξε τα βλέφαρά της και τα άνοιξε νυσταγμένα.

  Ποια θα είναι τελικά η κατάληξη; Θα έρθει η αλήθεια στο φως; Θα ξεκαθαρίσει αυτή η παρεξήγηση; Ή η αγάπη τους θα γίνει παρελθόν και θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους;

  Μου άρεσε πάρα πολύ. Για μια ακόμα φορά χάθηκα στις σελίδες ενός βιβλίου. Η Έλενα δεν με έχει απογοητεύσει σε κανένα της βιβλίο. Παίρνω ακριβώς όλα τα συναισθήματα που αναμένω. Οι δύο ήρωες αγαπιούνται τόσο πολύ, που πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους χωρίσει. Ο ένας όμως είναι η αχίλλειος πτέρνα του άλλου κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η αλαζονεία τους τούς έκανε έρμαια του καθένα. Όταν ένα ζευγάρι έχει μυστικά και λέει ψέματα, δεν είναι τόσο δεμένο όσο νόμιζε. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ο κυριότερος παράγοντας που μπορεί να επιφέρει τον χωρισμό. Ο Αντρέας που προσπαθεί να προστατεύσει τη γυναίκα του από όσα τον απασχολούν, και η Λυδία που αντιμετωπίζει ό,τι την αναστατώνει σπασμωδικά, ανώριμα και βιαστικά. Έπρεπε να χάσουν ο ένας τον άλλο για να καταλάβουν πόσο βαθιά ήταν η αγάπη τους. Αν όμως δεν μπορεί να στηριχτεί σε σωστές βάσεις, σωριάζεται σε συντρίμμια μπροστά τους.

  Οι αναποδιές και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν το ζευγάρι είναι μια γροθιά. Τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει αν είναι ενωμένοι. Κάθε εμπόδιο και κάθε κοινή λύση βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στον ήδη στέρεο τοίχο της οικογενειακής ευτυχίας. Έζησα κάθε αγωνία, βάσανο και δυστυχία του ζευγαριού. Μου ερχόταν να τους χτυπήσω και να τους ταρακουνήσω να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν. Τον Αντρέα που εμπιστεύεται λάθος άτομα και τη Λυδία που πάντα βλέπει τον εαυτό της κατώτερο και υποχωρεί, ενώ πρέπει να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει! Ένας λόγος που ήθελα να διαβάσω τη συνέχεια αυτού του ζευγαριού είναι ακριβώς αυτή που έδωσε η συγγραφέας και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Αγάπησα τον Αντρέα και τη Λυδία. Έκαναν τα λάθη τους, το αναγνώρισαν και έκαναν τα πάντα να τα διορθώσουν! Το αν τα κατάφεραν πρέπει να το διαβάσετε για να μάθετε. Μην το χάσετε!

  Περίληψη: Η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι μπροστά τους…

  Έζησαν το πάθος, πλήρωσαν το τίμημα των επιλογών τους, βίωσαν τον απόλυτο έρωτα και τον πόνο σε όλη του τη διάσταση, παρασύρθηκαν από τα ψέματα και τις ίντριγκες και βυθίστηκαν στα λάθη.

  Πριν από πέντε χρόνια, ο Ανδρέας Λοΐζου και η Λυδία Αποστόλου κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Έβαλαν τον έρωτα πάνω από τον εγωισμό και νίκησαν. Αυτή τη φορά η κρίση στη σχέση τους είναι η πιο σοβαρή. Άγνωστοι εχθροί διεκδικούν μερίδιο από την ευτυχία τους και απειλούν να τους καταστρέψουν.

  Πόσο γρήγορα σβήνει η φλόγα του πάθους και πόσο εύκολα χάνεται ένας έρωτας που έμοιαζε ανίκητος;

  Ο Ανδρέας και η Λυδία επιστρέφουν και έχουν να δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη για να σώσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, την αγάπη τους…

  Μετά τα δάκρυα του πάθουςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μετά τα δάκρυα του πάθους

  Συγγραφέας: Έλενα Αντωνίου

  Εκδόσεις: Silk

  ISBN: 978 960 620 817 1

  Σελίδες: 416

  Ημερομηνία έκδοσης: 02/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here