Τη Γιώτα Παπαδημακοπούλου τη γνωρίσαμε με το πρώτο της βιβλίο, «Ξεπεσμένοι Άγγελοι». Το δεύτερο βιβλίο της είναι το «Μη με ξεχάσεις». Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Ένα έπος στην αγάπη που δεν σβήνει.

Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Σύνοψη βιβλίου: Ο Αντρέας είναι παιδί. Αγαπάει την Αλεξάνδρα. Αλλά δεν της το έχει πει. Ο Αντρέας είναι έφηβος. Αγαπάει την Αλεξάνδρα. Αλλά δεν της το έχει πει.

Ο Αντρέας είναι πια ενήλικας. Αγαπάει την Αλεξάνδρα. Αλλά δεν της το έχει πει… Ακόμη! Μα τι γίνεται σε αυτό το βιβλίο, θα μου πείτε;

Μη με ξεχάσειςΤι τρέχει με τον Αντρέα και την Αλεξάνδρα; Τι ιστορία αγάπης είναι αυτή, όπου ο ένας δεν ομολογεί τα αισθήματά του και ο άλλος δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχουν; Κι όμως. Εδώ βρίσκεται η μαγεία.

Η Αλεξάνδρα παντρεύεται. Σε μια εβδομάδα! Και ο έρωτας του Αντρέα από ανομολόγητος πρέπει να ομολογηθεί! Θα τα καταφέρει όμως; Θα αλλάξει τη μοίρα που θέλει να τους χωρίσει οριστικά με αυτόν το γάμο;

Μέσα από την αφήγηση του Αντρέα, σε πρώτο πρόσωπο, μαθαίνουμε την ιστορία τους. Γνωρίζουμε τις ζωές τους και όσα τους ένωσαν αλλά και τους χώρισαν. Και αγωνιούμε μαζί με τον Αντρέα για την κατάληξη αυτής της σχέσης.

Μυθιστόρημα χορταστικό. Γεμάτο συναισθήματα, εκπλήξεις, ανατροπές, γέλιο και συγκίνηση. Μέσα από το flashback γνωρίζουμε τους δύο ήρωες και τους αγαπάμε. Μέσα από τα ταξίδια στο τώρα και στο χτες, ταυτιζόμαστε με τις αγωνίες τους.

Αντρέας και Αλεξάνδρα: Ο Αντρέας είναι ένας νέος άντρας ο οποίος ερωτεύτηκε την παιδική του φίλη.  Καθόλου παράξενο. Η Αλεξάνδρα, η Άλεξ όπως προτιμά, είναι ένα κορίτσι ιδανικό γι αυτόν. Τον αποδέχεται. Τον συντροφεύει. Συμπληρώνει τη ζωή του. Και φυσικά, ο νεαρός Αντρέας την ερωτεύεται. Ο έρωτας αυτός όμως δεν ομολογείται. Ο Αντρέας δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του. Χαρακτήρας ήπιος, ντροπαλός, ευάλωτος, δεν τολμά να ανοίξει την καρδιά του και να ομολογήσει όσα αισθάνεται. Φοβάται μήπως η Αλεξάνδρα δεν ανταποκριθεί και χαθεί αυτή η υπέροχη φιλία. Με αποτέλεσμα, οι δρόμοι τους να χωρίσουν, αλλά η αγάπη του Αντρέα παραμένει, έντονη και αξεπέραστη. Άλλωστε, πώς να ξεχαστεί η πρώτη αγάπη;

Μπορεί οι δρόμοι τους να χώρισαν, τα αισθήματα όμως παραμένουν. Επειδή η απόσταση χωρίζει τα σώματα αλλά δεν χωρίζει τις ψυχές. Ούτε είναι ικανή να σβήσει τις αναμνήσεις.

Σείεται ο κόσμος του Αντρέα όταν του ανακοινώνεται ο επικείμενος γάμος της Άλεξ. Τότε είναι που προσπαθεί να γίνει απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό του, να ορίσει το μέλλον του με τις αποφάσεις τις οποίες καλείται να πάρει. Γιατί διαπιστώνει πως δεν μπορεί να χάσει τα πάντα, δίχως να δώσει μάχη. Αναθεωρεί και δρα. Παλεύει, έστω και την τελευταία στιγμή, γι’ αυτήν την αγάπη που τον στοιχειώνει.

Τον Αντρέα τον ερωτεύεσαι. Απόλυτα. Γιατί είναι αυτός ο τύπος που κάπου, κάπως, κάποτε, έχεις γνωρίσει και ναι μεν σου άρεσε, αλλά ποτέ δεν είδες ερωτικά. Γιατί όλοι είχαμε ένα τέτοιο φίλο/φίλη. Τον κολλητό που περνούσαμε τέλεια, ταυτιζόμασταν απόλυτα, διασκεδάζαμε αφάνταστα. Και εδώ η Γιώτα Παπαδημακοπούλου έρχεται να σε ανταριάσει. Να σε κάνει να αναρωτηθείς, γνωρίζοντάς σου τον Αντρέα, για τον δικό σου κολλητό. Χμμμ, μήπως δεν τα βλέπαμε σωστά τα πράγματα, τότε;..

Αληθινός, αστείος, ειλικρινής, αθώος, υπέροχος. Αυτός είναι ο Αντρέας.

Η Αλεξάνδρα είναι ένα πλάσμα που ερωτεύεσαι εξαρχής. Ζωντανή, δυναμική. Εξίσου μπερδεμένη με τον Αντρέα. Γλυκιά και όμορφη. Βρίσκει τον έρωτα στον Χόρχε και αποφασίζει να τον παντρευτεί. Ευτυχώς, θέλει στον γάμο της και τον Αντρέα! Ευτυχώς για αυτούς, αλλά και για εμάς! Γιατί, αλλιώς, πώς θα είχαμε αυτό το υπέροχο, αστείο, ευφυές μυθιστόρημα στα χέρια μας;

Με πολλές ανατροπές στις τελευταίες σελίδες, επιτέλους οι δύο πρωταγωνιστές αναγνωρίζουν λάθη και πάθη, ξεκαθαρίζουν συναισθήματα και επιθυμίες, παίρνουν αποφάσεις και οδηγούν τις μοίρες τους σε αυτό που έπρεπε εξαρχής, σε κοινή τροχιά.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει να διαβαστεί. Σου αφήνει μια νοσταλγική διάθεση να αναλογιστείς τα δικά σου εφηβικά χρόνια. Σου αφήνει χαμόγελα ανεμελιάς και δροσιάς στα χείλη. Σε κάνει να γελάς με τα αστεία στιγμιότυπα. Σε κάνει να το λατρέψεις.

Δροσερό, ανάλαφρο, γλαφυρό, ευφάνταστο και πνευματώδες. Τρυφερό, μεστό. Μια ιστορία έρωτα που εξιδανικεύει με υπέροχο τρόπο τη φιλία.

Έξυπνοι διάλογοι, εξαιρετικοί χαρακτήρες, όμορφα πλεγμένα μεταξύ τους το τώρα και το χτες.

Αν σας αρέσουν τα ρομαντικά μυθιστορήματα, είναι η κατάλληλη επιλογή.

Μια μαγευτική, πολύχρωμη πινελιά – αντίδοτο σε όσους ντύνουν την αγάπη με μελανά χρώματα. Γιατί, για την Γιώτα Παπαδημακοπούλου, μόνο η τόλμη και η αισιοδοξία σε οδηγούν στην ευτυχία.

Περίληψη: Μη με ξεχάσεις. Είμαι εγωκεντρικός, κρύβομαι πίσω από άνοστα αστεία, και παράλληλα αδυνατώ να πάρω αποφάσεις. Στα είκοσι έξι χρόνια της ζωής μου, έχω κάνει πολλά πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Περισσότερο απ` όλα, όμως, που δεν υπήρξα αρκετά τολμηρός, για να διεκδικήσω το κορίτσι που αγάπησα όσο κανένα άλλο. Τον πρώτο μου έρωτα, το μοναδικό μου έρωτα, την Αλεξάνδρα, την Άλεξ μου,την καλύτερή μου φίλη.

Πάντα πίστευα πως υπήρχε χρόνος. Πως όσα λάθη κι αν έκανα, θα ερχόταν η στιγμή που, επιτέλους, θα έβρισκα το κουράγιο να της μιλήσω με ειλικρίνεια, να της εκφράσω όλα όσα ένιωθα για εκείνην. Και όμως… ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχός μας. Καμιά φορά γίνεται πολέμιος των θέλω μας, τιμωρώντας μας με τον πιο σκληρό τρόπο.

Η Αλεξάνδρα παντρεύεται! Κι έχω μόνο μία εβδομάδα… μία εβδομάδα μέσα στην οποία καλούμαι να επανεξετάσω τη ζωή μου και να αναζητήσω τα λάθη μου, ακόμα κι αν δεν μπορώ να τα διορθώσω. Μία εβδομάδα για να καταλάβω τι πήγε στραβά. Πότε έγινα ο άντρας που είμαι σήμερα. Ο άντρας που δεν θα αποκτήσει ποτέ αυτό που πραγματικά ήθελε.

Ναι… αυτή είναι η τιμωρία μου… και είναι μεγαλύτερη απ` όσο μπορώ ν` αντέξω. Γιατί, ο μεγαλύτερός μου φόβος κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα. Γιατί, μια ολόκληρη ζωή, αυτό που φοβόμουν περισσότερο από κάθε τι άλλο ήταν ότι μπορεί να την έχανα… να έφευγε… να με ξέχναγε…

Με λένε Αντρέα, και αυτή είναι η ιστορία μου…

 

Μη με ξεχάσειςΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Μη με ξεχάσεις

Συγγραφέας: Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Εκδόσεις: Μάτι

ISBN: 978-618-5021-15-3

Ημερομηνία έκδοσης: 2013

Αριθμός σελίδων: 408

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here