Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία Μια Αναπνοή Ι «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;» - Μαίρη Σγουρού

  Μια Αναπνοή Ι «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;» – Μαίρη Σγουρού

  -

  Μια Αναπνοή Ι: Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα; Γνώρισα τη γραφή της συγγραφέως Μαίρης Σγουρού στην παγκόσμια πλατφόρμα Wattpad. Μου είχε μιλήσει μια πολύ καλή φίλη για εκείνη και μετά από παρότρυνση δική της αποφάσισα να κατεβάσω την εφαρμογή και να τη διαβάσω.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να περιμένω να ολοκληρωθεί μια σειρά πριν την ξεκινήσω, αλλά ευτυχώς αυτά που διάβασα ήταν μια ολοκληρωμένη ιστορία. Δύο βιβλία που μου άρεσαν απίστευτα. Τόσο πολύ μάλιστα, που άρχισα να ακολουθώ τη Μαίρη και να διαβάζω ό,τι ανέβαζε. Όταν έμαθα ότι θα εκδοθεί η πρώτη της σειρά (εγώ είχα διαβάσει τα δύο πρώτα βιβλία της δεύτερής της σειράς) ήμουν περίεργη να δω γιατί γινόταν όλος αυτός ο χαμός. Έχει πραγματικά πολύ δυναμικό και φανατικό αναγνωστικό κοινό, που όμως, όπως ανακάλυψα, της αξίζει. Δεν νομίζω να έχω διαβάσει άλλο βιβλίο σαν αυτό. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

  Ο Άλκης γνωρίζει τη Δανάη στις διακοπές του στο Παρίσι. Η συνάντησή τους γεννάει έναν έρωτα κεραυνοβόλο. Η Δανάη πρώτη φορά φέρεται τόσο απελευθερωμένα. Δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της. Ένα τηλεφώνημα όμως διακόπτει το αναπόφευκτο και το αναβάλουν για την επόμενη βραδιά. Η Δανάη όμως δεν εμφανίζεται, και όσο και αν την έψαξε, ο Άλκης δεν κατάφερε να τη βρει και επέστρεψε στην Ελλάδα. Οκτώ μήνες μετά, επιτέλους τη συναντά ξανά! Η μοίρα όμως τους παίζει άσχημο παιχνίδι, καθώς η Δανάη επιστρέφει ως σύζυγος του θείου του, Τηλέμαχου. Και έτσι η μάχη μεταξύ τους ξεκινά. Η καρδιά δεν ξέχασε όσα ένιωσε και το μυαλό παλεύει να τους δείξει το σωστό. Η αγάπη όμως είναι πιο δυνατή. Προσπαθεί να ξεπεράσει τα τείχη και τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο τους. Αυτό που απασχολεί τον Άλκη όμως είναι η ντροπή και όσα οφείλει στον θείο του, που τους έχει σταθεί βράχος τόσα χρόνια. Ο έρωτας όμως είναι πιο δυνατός και αυτοί γίνονται δέσμιοί του.

  Η Δανάη παρέλυσε σαν τον είδε να έρχεται κοντά της. Φαινόταν διαφορετικός και δεν ήξερε αν έπρεπε να φοβηθεί ή όχι. Στάθηκε εμπρός της και καθώς σήκωσε το χέρι του, ακούμπησε το πηγούνι της. Έπειτα έφερε το πρόσωπό της απέναντι από το δικό του. Το κορμί της άρχισε να τρέμει και το ένιωσε κι αυτός. Τα μάτια της κατακόκκινα, υγρά, έκαναν την καρδιά του να ξυπνάει· αν είχε κοιμηθεί ποτέ. Τα πάντα λειτουργούσαν αυτόνομα, έτσι ένιωθε, και οι αντίχειρές του πρόφτασε να της σκουπίσουν όσα δάκρυα είχαν απομείνει στα μάγουλά της.

  Οι εχθροί τους όμως είναι πολλοί. Η Δανάη παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο για κάποιον πολύ σημαντικό λόγο και ασκείται πάνω της τρομερή πίεση. Όσο κι αν αγαπά τον Άλκη, δεν μπορεί να πάει ενάντια σε όσα πιστεύει και σε όσα της έχουν εντυπώσει. Ο Άλκης παλεύει με δαίμονες που τον απασχολούν και προσπαθεί να βρει την άκρη για να ζήσει με τη γυναίκα που έγινε ο λόγος για να ζει… Η Ανάσα του. Η γνωριμία τους όμως φέρνει στην επιφάνεια πολλά μυστικά που επηρεάζουν όλους τους ήρωες. Μυστικά βαθιά κρυμμένα που κάποιοι ήθελαν να μείνουν έτσι για πάντα. Ενοχές που ταλανίζουν τους ήρωες και τους κάνουν έρμαια. Ψέματα και δολοπλοκίες που μπαίνουν εμπόδιο και τους κόβουν την… αναπνοή.

  “Εγώ φοβάμαι να ζήσω σ’ έναν κόσμο χωρίς… Ανάσα” παραδέχτηκε, διαλύοντας στο λεπτό κάθε άμυνά της. Ένιωσε τα κομμάτια της νοερής της πανοπλίας να θρυμματίζονται και να σκάνε με πάταγο στο έδαφος. “Γιατί με το που με άφησες, συνειδητοποίησα πως μόνο κοντά σου μπορώ να αναπνέω.”

  “Ωω, Άλκη…” κατέβασε ξανά το κεφάλι και παραδόθηκε στα δάκρυά της.

  “Μπορείς να ζήσεις χωρίς ανάσα, Δανάη;”

  Δεν έχω διαβάσει άλλο μυθιστόρημα τόσο πολύπλευρο. Δεν μπορείς να το κατατάξεις σε μία κατηγορία γιατί θα κάνεις λάθος. Δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης. Έχει ίντριγκες, δολοπλοκίες, μυστήριο, ψέματα, μίση, πάθη και περιπέτεια. Δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Πραγματικά δεν υπάρχει έστω ένα σημείο ηρεμίας. Η μία ανατροπή μετά την άλλη σε αφήνει άφωνο και εκστατικό. Επιπλέον, υπάρχουν τόσα πολλά ονόματα, που όμως δίνονται με τέτοιο τρόπο, που μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος και ποια η θέση του στην υπόθεση. Από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις είναι δύσκολο να το αφήσεις από τα χέρια σου. Το τέλος του βιβλίου με άφησε με τόσα ερωτηματικά και τόσο φορτισμένη, που περιμένω με αγωνία το επόμενο για να μάθω τη συνέχεια…

  Μου άρεσε πάρα πολύ. Η όλη ιστορία είναι τόσο καλοστημένη και καλογραμμένη, που δεν σε αφήνει με κενά. Η συγγραφέας θα βρει τον τρόπο να σου καλύψει όποια κενά μπορεί να σου άφησε. Αγάπησα κάποιους ήρωες, μίσησα κάποιους άλλους, συμπάθησα και ένιωσα να συμπάσχω με κάποιους, παρεξήγησα κάποιους άλλους. Τα συναισθήματα που απορρέουν είναι τόσο έντονα, σε σημείο να νιώθεις τόσο φορτισμένη, που δυσκολεύεσαι να πάρεις ανάσα κλείνοντας το βιβλίο. Το σίγουρο είναι όσα είχα ακούσει για τη συγκεκριμένη σειρά είναι αληθινά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα.

  Το βιβλίο είναι ένα κόσμημα τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Η πεταλούδα στο εξώφυλλο συμβολίζει τις ψυχές και την αλλαγή. Όπως αναλύει η συγγραφέας, η πεταλούδα έχει άμεση σύνδεση με τον τίτλο του βιβλίου. Το δέσιμό του είναι πολύ καλό για ένα τόσο μεγάλο και βαρύ βιβλίο. Δεν μου έσπασε η ράχη και δεν μου κόπηκε. Έχει γίνει υπέροχη δουλειά και νιώθω τόσο όμορφα που το απέκτησα και το διάβασα. Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με ένα απόφθεγμα αντί για τίτλο και μου άρεσε πάρα πολύ. Το ψυχογράφημα κάθε ήρωα είναι τόσο άρτιο, που νομίζεις ότι γνωρίζεις καλά τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Αισθάνεσαι να τους ξέρεις χρόνια. Δεν έχω κανένα αρνητικό να πω. Πραγματικά με εντυπωσίασε και με σημάδεψε, αλλά αυτό δεν με εξέπληξε. Αυτό που έχω να πω είναι μην το χάσετε και μην κάνετε το λάθος να το προσπεράσετε. Διαβάστε το! Θα ξετρελαθείτε!

  Περίληψη: Ο Άλκης γνωρίζει τη Δανάη στις διακοπές του στο Παρίσι. Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος από την πρώτη στιγμή, αλλά τα βήματά τους χωρίζονται γρήγορα και η Δανάη εξαφανίζεται από τη ζωή του χωρίς καμία δικαιολογία.

  Κι όμως, η μοίρα έχει άλλα σχέδια και μετά από 8 μήνες, τη συναντά ξανά στην Αθήνα, όπως δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σαν γυναίκα του θείου του, του Τηλέμαχου. Και τότε, ξεκινά μια μάχη ανάμεσα στη λογική και στην καρδιά.

  Τι θα επικρατήσει;

  Η γνωριμία τους όμως, γίνεται η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια χιλιάδες μυστικά. Ζωές που ενώνονται, δαίμονες που ξυπνούν… Τα πάντα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται. Ζώντας μια παράνοια ανάμεσα σε ψέματα, δολοπλοκίες και μυστικά, ψάχνουν όλοι να πάρουν… μια Αναπνοή!

  Όλα ξεκινούν από δω… Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσουν.

  Το πιο πολύπλευρο μυθιστόρημα που καθήλωσε εκατοντάδες αναγνώστες και δημιούργησε φανατικό κοινό, έρχεται για να μας τονίσει πως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Με πάνω από 60 παράλληλες ιστορίες, σπάει το ρεκόρ πολυπληθέστατου μυθιστορήματος σε χαρακτήρες και της μεγαλύτερης σειράς βιβλίων στην Ελλάδα. Γεμάτο πάθη, μυστήριο, ίντριγκες και ανατροπές, η Μια Αναπνοή υπήρξε πρώτη θέση για 12+ μήνες, στην κατηγορία του σε παγκόσμια εφαρμογή, με πάνω από 130.000 σχόλια – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

  “Δεν πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, γι’ αυτό μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα!”

  Στοιχεία βιβλίου

  Μια Αναπνοή Ι «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;» - Μαίρη Σγουρού
  Μια Αναπνοή Ι «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;» – Μαίρη Σγουρού

  Τίτλος: Μια Αναπνοή Ι «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα;»

  Συγγραφέας: Μαίρη Σγουρού

  Εκδόσεις: Μaradel

  ISBN: 978-618-84578-5-0 

  Σελίδες: 694

  Ημερομηνία έκδοσης: 15/7/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here