Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Μια σταγόνα έρωτα - Έλενα Αντωνίου

  Μια σταγόνα έρωτα – Έλενα Αντωνίου

  -

  Μια σταγόνα έρωτα ήρθε να μας κεράσει η Έλενα Αντωνίου με το νέο της βιβλίο. Ένα ακόμα υπέροχο εξώφυλλο από τις Εκδόσεις Bell, με ένα ζευγάρι που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ήθελα να το αποκτήσω από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έκδοσή του, γι’ αυτόν τον λόγο το προπαρήγγειλα. Αν και καθυστέρησε λόγω της κατάστασης και η ανυπομονησία μου είχε φτάσει στα ύψη, δεν το διάβασα αμέσως. Η γραφή της Έλενας είναι εγγύηση στα αισθηματικά βιβλία και ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Εφτά χρόνια πριν, οι δύο κεντρικοί ήρωες κρίθηκαν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους μετά από έντονες συζητήσεις και απειλές από τους πατεράδες τους. Ο Φιλίπ Μαρεσάλ, γιος του σημαντικότερου οινοποιού της Γαλλίας, στην ηλικία των 25 ετών αποφάσισε να αφήσει τη ζωή του πλεϊμπόι, να αναλάβει την εταιρεία του πατέρα του και να αφοσιωθεί σε αυτήν. Η Λίλιαν Παναγιώτου, στην ηλικία των 18 ετών, αποφασίζει να εγκαταλείψει την πατρική εστία και να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει ηθοποιός.

  Εφτά χρόνια μετά, ο Φιλίπ υποχρεώνεται να ταξιδέψει στη Δράμα από το Μπορντό για να διαφυλάξει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, καθώς ο Έλληνας συνέταιρος του πατέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έρχεται αντιμέτωπος με μια αλήθεια που ποτέ δεν γνώριζε και απειλεί τη βιωσιμότητα της συνεργασίας τους και της εταιρείας του. Η μόνη λύση για να σωθούν και οι δύο επιχειρήσεις είναι να παντρευτεί την κόρη του συνεργάτη του. Η απόφαση αυτή του δημιουργεί απίστευτα προβλήματα, καθώς είναι ήδη δεσμευμένος με μια γυναίκα που έχει στο μυαλό της τον γάμο.

  Πώς θα καταφέρει να της εξηγήσει τον λόγο αυτού του τόσο βιαστικού γάμου χωρίς προστριβές;

  Η Λίλιαν δεν καταφέρνει να πετύχει όσα ονειρεύτηκε. Έτσι η ζωή την αναγκάζει να επιστρέψει στη Δράμα και να πιάσει δουλειά στην Ονειρούπολη. Δεν περίμενε με τίποτα να αλλάξει η ζωή της τόσο δραστικά μετά από ένα φιλί με έναν άγνωστο στον πάγκο των φιλιών. Αναγκάζεται να δεχτεί έναν λευκό γάμο για να σώσει τον εαυτό της, τον πατέρα της και την επιχείρησή του, με τον γιο του συνεργάτη του πατέρα της από το Μπορντό. Κι όλα αυτά για να γλυτώσουν από τα χέρια του αδίστακτου ετεροθαλούς αδελφού της.

  Το ζευγάρι επιστρέφει στο Μπορντό πεπεισμένο ότι θα κρατήσει τον γάμο του λευκό. Κανένας από τους δύο όμως δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα και το πάθος που γεννά ο ένας στον άλλο. Ο Φιλίπ προσπαθεί να μείνει αδιάφορος απέναντι στη Λίλιαν, αλλά η δυναμική της προσωπικότητα το καθιστά αδύνατο. Η Λίλιαν θα έπρεπε να μισεί τον Φιλίπ που της στέρησε τα όνειρα, αλλά αρχίζει να έχει αισθήματα για τον φλογερό Γάλλο. Τίποτα όμως δεν είναι εύκολο στον δρόμο που έχουν διαλέξει. Δεν είναι μόνοι τους και τα εμπόδια είναι πολλά. Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν να διεκδικήσουν ένα κομμάτι από την ευτυχία τους.

  Θα καταφέρει αυτός ο μεθυστικός έρωτας να ευδοκιμήσει;

  Την έσφιξε στο πλευρό του νιώθοντάς τη να τρέμει. Σήκωσε το κεφάλι και τα βλέμματά τους ενώθηκαν. Η Λίλιαν προσπαθούσε να πάρει ανάσα νιώθοντας ότι θα καταρρεύσει. Το χέρι του γύρω της της πρόσφερε μια ζεστασιά και μια ασφάλεια που δεν είχε ξανανιώσει ποτέ. Έσκυψε στο αυτί της. “Είμαστε μαζί σ’ αυτό. Ηρέμησε”. Εκείνη τον κοίταξε με ευγνωμοσύνη.

  Αυτό που αγαπώ πολύ είναι ότι κάποιοι συγγραφείς αποφασίζουν να δώσουν μορφή στους ήρωές τους από υπαρκτά πρόσωπα, ηθοποιούς και μοντέλα. Η Έλενα από το πρώτο της κιόλας βιβλίο έδωσε μορφή στους δύο βασικούς της ήρωες. Έτσι και σ’ αυτό έδωσε στον Φιλίπ τη μορφή του αγαπημένου μας Giulio Berruti και με έκανε να αγαπήσω αυτόν τον ήρωα λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους, ακόμα και από τον Αλεξέι που ήταν ο αγαπημένος μου.

  Προσπάθησε να ξαναβρεί τον χτύπο της καρδιάς της και έσκυψε το μέτωπο στον ώμο του κρατώντας τον ακόμα κοντά της. Οι παλάμες της ακουμπούσαν στο στέρνο του και ένιωθε το άτακτο καρδιοχτύπι του. Ανασήκωσε το πρόσωπο και τον κοίταξε. Με τα ακροδάχτυλά της χάιδεψε τα χείλη του και μετά κάρφωσε το βλέμμα της στο δικό του.

  Κόκκινος σαν το πάθος, γλυκός σαν το κρασί…

  Ο Φιλίπ είναι ένας δυναμικός άντρας που ξέρει τι θέλει. Δεν έχει γνωρίσει τον έρωτα και γι’ αυτό δεν πιστεύει στον γάμο. Η Λίλιαν, από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισε, γέννησε μέσα του το συναίσθημα κι ας το αρνιόταν στον εαυτό του. Λάτρεψα το γεγονός ότι δεσμεύτηκε απέναντι σε μια άγνωστη και ήταν πολύ προστατευτικός απέναντί της. Παθιασμένος, τρυφερός, αλλά και απόλυτος. Αγαπά την αλήθεια και μισεί το ψέμα.

  Η Λίλιαν είναι προσγειωμένη, φλογερή και δυναμική. Έχει μάθει να στηρίζεται στον εαυτό της για τα πάντα και δεν ζητάει βοήθεια. Είναι διατεθειμένη να προστατεύσει όσους αγαπά. Πιστή στις παραδόσεις και στην ευθύνη απέναντι στην οικογένεια. Ευγενική και καυστική όταν πρέπει. Ένα ζευγάρι τόσο ταιριαστό! Το πάθος μεταξύ τους φλογερό. Κάθε ποτήρι κρασιού τους φέρνει πιο κοντά. Είναι έτοιμοι να μεθύσουν από έρωτα;

  Μου άρεσε πάρα πολύ. Μου γέννησε τόσο έντονα συναισθήματα! Το διάβασα τρεις φορές για να το χορτάσω. Με μάγεψε η περιπλάνηση στο μαγευτικό Μπορντό και μέθυσα από τις μυρωδιές και τις ποικιλίες κρασιού. Κάθε φιλί, κάθε άγγιγμα, κάθε επαφή έβαζε φωτιά στις αισθήσεις. Αχ, πόσο πολύ το απόλαυσα! Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε κι εσείς! Μην το χάσετε!

  Περίληψη Μια σταγόνα έρωτα: Ο Φιλίπ Μαρεσάλ, γιος του σημαντικότερου οινοποιού της Γαλλίας, φτάνει στην Ελλάδα για να διαφυλάξει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Ταξιδεύει ως τη Δράμα κι εκεί έρχεται αντιμέτωπος με μια οδυνηρή αλήθεια. Ο μόνος τρόπος για να σώσει την επιχείρησή του είναι να παντρευτεί την κόρη του Έλληνα συνεταίρου του. Αποφασισμένος να αντεπεξέλθει στο χρέος του απέναντι στην οικογενειακή παράδοση, αποδέχεται την πρόταση, αν και ο ίδιος έχει δώσει υπόσχεση γάμου στην αγαπημένη του, θυσιάζοντας έτσι τα όνειρα και την προσωπική του ζωή.

  Όταν η Λίλιαν Παναγιώτου ανεβαίνει στη σκηνή της Ονειρούπολης της Δράμας για την πρωτοχρονιάτικη παράσταση, δεν περιμένει ότι όλη η ζωή της θα ανατραπεί έτσι ξαφνικά. Αναγκασμένη να επιστρέψει στο πατρικό της και να υποταχθεί στο θέλημα του πατέρα της για να σώσει την οινοποιία τους από τα άπληστα χέρια του ετεροθαλούς αδελφού της, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον αγαπημένο της και το όνειρό της για μια λαμπερή καριέρα.

  Και ενώ έχουν δεσμευθεί και οι δύο ότι θα κρατήσουν αυτόν το γάμο λευκό, κανείς τους δε δείχνει πρόθυμος να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση. Ο Φιλίπ θα έπρεπε να είναι αδιάφορος για μια γυναίκα που του επέβαλαν να παντρευτεί. Αλλά όσο εκείνη εισβάλλει στον κόσμο του με τη φλογερή προσωπικότητά της, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για εκείνον να της αντισταθεί. Η Λίλιαν θα έπρεπε να τον μισεί αφού εξαιτίας του γκρεμίστηκαν τα όνειρά της, αλλά όσο περισσότερο γνωρίζει τον παράφορο χαρακτήρα του τόσο πιο παράφορα τον ερωτεύεται.

  Με φόντο το μαγευτικό Μπορντό, Φιλίπ και Λίλιαν χάνονται σ’ έναν μεθυστικό έρωτα, και τότε βρίσκουν την ευκαιρία οι εχθροί τους να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της ευτυχίας τους.

  Μια σταγόνα έρωτα
  Μια σταγόνα έρωτα – Έλενα Αντωνίου

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μια σταγόνα έρωτα

  Συγγραφέας: Έλενα Αντωνίου

  Εκδόσεις: Silk

  ISBN: 978 960 620 853 9

  Σελίδες: 424

  Ημερομηνία έκδοσης: 12/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here