Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Νothing less (Τίποτα λιγότερο) - Anna Todd

  Νothing less (Τίποτα λιγότερο) – Anna Todd

  -

  Νothing less (Τίποτα λιγότερο) – Anna Todd

  Περίμενα με αγωνία τη συνέχεια του Nothing more. Η ιστορία του Λάντον μπορεί να μην είναι όσο συνταρακτική είναι της Τέσα και του Χάρντιν, αλλά κι αυτός έχει τα δικά του προβλήματα να ξεκαθαρίσει, χωρίς να υπολογίσουμε τις φορές που χρειάστηκε να συμπαρασταθεί στην Τέσα σαν φίλος και στον Χάρντιν σαν συγγενής. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πολύ όμορφο και κερδίζει τις εντυπώσεις. Νothing less! Τίποτα λιγότερο λοιπόν και πιστεύω ότι ο τίτλος τα λέει όλα!

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Λάντον είναι πολύ μπερδεμένος. Το τέλος του πρώτου μέρους τον αφήνει πολύ προβληματισμένο. Ο ερχομός του στη Νέα Υόρκη δεν είναι καθόλου όπως τον φανταζόταν, εκείνος και η Ντακότα να σπουδάζουν μαζί και να μοιράζονται τον ελεύθερο χρόνο τους. Ο χωρισμός τους τον συνέτριψε, αλλά δεν του άλλαξε τα σχέδια. Αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή του. Κι εκεί που αφήνεται να νιώσει κάτι παραπάνω για τη Νόρα, τη νέα φίλη της Τέσα αλλά και γνωστή της μητέρας του, η Ντακότα επιστρέφει και του ζητά να τα ξαναβρούν. Ο Λάντον βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στην καρδιά και το πάθος και τη συνείδηση.

  Η σκέψη μου αδειάζει. Τώρα υπάρχουν μόνο οι αισθήσεις. Τώρα μόνο αισθάνομαι κι εκείνη είναι πολύ καλή στο να σωπαίνει τη σκέψη μου, κι είναι τόσο ωραία η αίσθηση. Είναι τόσο ωραία η αίσθηση να βρίσκεται πάνω στο σώμα μου, μέσα στο ξέφρενο μυαλό μου.

  Η Νόρα είναι μεγαλύτερη από τον Λάντον. Έχει ωριμάσει πριν την ώρα της και έχει πολλά μυστικά. Κρύβει τη ζωή της από τον Λάντον. Για πρώτη φορά στη ζωή της, νιώθει πραγματικά ερωτευμένη. Η καρδιά του Λάντον είναι τόσο αγνή και η Νόρα φοβάται ότι θα τη μολύνει με όσα κρύβει. Όσο κι αν θέλει να ανοιχτεί, φοβάται ότι θα τον χάσει. Πιστεύει ότι σε μια αναμέτρηση με την Ντακότα θα χάσει κατά κράτος, το πάθος όμως φουντώνει ανάμεσά τους και τίποτα δεν μπορεί να την κρατήσει μακριά από τον Λάντον. Όταν όμως όσα κρύβεις τα γνωρίζουν πολλοί, δεν αργούν να φανερωθούν και η φυγή μοιάζει η μόνη λύση.

  Το να σκέφτομαι πριν μιλήσω είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δουλέψω. Στην προσπάθεια να διαγράψω αυτή την αμήχανη στιγμή, απλώνω να πιάσω το χέρι της και την τραβάω ξανά κοντά μου. Εκείνη δεν με εμποδίζει να την πάρω στην αγκαλιά μου και να τη σφίξω.

  Ο Λάντον βρίσκεται στη μέση. Από τη μία είναι η Ντακότα, που γνωρίζει τόσα χρόνια και έχουν ζήσει τόσες πρωτιές μαζί, και από την άλλη η Νόρα, που του ξύπνησε το ζωώδες πάθος για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ώρα της επιλογής έχει φτάσει. Ο Λάντον πρέπει να αποφασίσει ποια από τις δύο γυναίκες έχει την καρδιά του.

  Ποια θα είναι η γυναίκα που θα μοιραστεί τη ζωή του; Τι θα τον βοηθήσει να αποφασίσει;

  Ο Λάντον είναι το καλό παιδί. Αυτός που θα ήθελες για φίλο σου, ξέροντας ότι θα είναι πάντα δίπλα σου. Αυτός που θα ήθελες για ταίρι σου, ξέροντας ότι θα σου πρoσέφερε πάντα αγάπη και θα σου ήταν πιστός. Αυτός που πάντα σκέφτεται προτού πράξει, που δεν παρασύρεται από τα πάθη του, δεν πληγώνει σκόπιμα και πάντα ζητά συγχώρεση αν το κάνει. Δεν είναι εκδικητικός και του αρέσει να βοηθά τους γύρω του. Είναι άντρας χαμηλών τόνων και δεν του αρέσουν οι φασαρίες. Αγαπά όμως με πάθος και είναι πιστός στο άλλο του μισό. Δίνεται ολοκληρωτικά!

  Μου άρεσε πολύ η ιστορία του Λάντον. Μπορεί να μην είχε τις συνεχείς ανατροπές της σειράς After, αλλά είχε κι αυτή η σειρά τη δική της γοητεία. Πρέπει να έχεις πάντα τα μάτια ανοικτά και να προσέχεις τον διπλανό σου, να μάθεις να συγχωρείς και να έχεις ανοικτό μυαλό για να κρίνεις σωστά όσα μάθεις που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση σου. Δεν έχει τόση σημασία το παρελθόν, όσο το παρόν και το μέλλον. Η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει στην ευτυχία. Αρκεί μόνο να ακολουθήσουμε το σωστό μονοπάτι.

  Περίληψη Νothing less:

  ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΑΓΡΙΟΙ ΠΟΘΟΙ.

  Οι πυρετώδεις ρυθμοί και η ασταμάτητη βουή της Νέας Υόρκης εισχωρούν μέσα σου, σε επηρεάζουν. Ο Λάντον Γκίμπσον ήταν ανέκαθεν το καλό παιδί, ανιδιοτελής σε ακραίο βαθμό. Συνειδητοποιεί όμως ότι πρέπει να νοιαστεί για τον εαυτό του περισσότερο, να ανακαλύψει τι θέλει και να μην ντρέπεται γι’ αυτό. Ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει την πρώην κοπέλα του, η οποία από τη μια τού συμπεριφέρεται άσχημα και από την άλλη δηλώνει ότι τον έχει ανάγκη. Ακόμα περισσότερο όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη μυστηριώδη Νόρα – ένα κορίτσι με τουλάχιστον δύο διαφορετικά ονόματα και χίλιες διαφορετικές πλευρές.

  Μπορεί αυτές οι σχέσεις να κρύβουν μυστήριο, όμως ο Λάντον ξέρει ότι μυστηριώδης είναι κι ο τρόπος να ζήσεις μια υπέροχη ζωή. Ελπίζει, λοιπόν, ο τομέας των σχέσεων, σωστό πεδίο μάχης στη Νέα Υόρκη, να μην αποδειχτεί υπερβολικά προχωρημένος για εκείνον.

  Η Anna Todd καταφέρνει να σε κάνει να ουρλιάξεις, να κλάψεις, να γελάσεις, να ερωτευτείς… Eτοιμαστείτε να νιώσετε συναισθήματα που δεν ξέρατε ότι θα μπορούσε να σας ξυπνήσει ένα βιβλίο.

  Από τη #1 διεθνή συγγραφέα με περισσότερα από 11.000.000 αντίτυπα.

  Στοιχεία βιβλίου

  Νothing less

  Τίτλος: Nothing less (Τίποτα λιγότερο)

  Συγγραφέας: Αnna Todd

  Μετάφραση: Μαρία Ακριβάκη

  Eκδόσεις: Λιβάνη

  ISBN: 9789601435350

  Σελίδες: 336

  Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22/5/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here