Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών Νούρα, ένα πένθιμο μπλούζ

  Νούρα, ένα πένθιμο μπλούζ

  -

  Νούρα, ένα πένθιμο μπλούζ

  Γράφει η Χρυσούλα Ζαφειράκη

  Είδαμε την παράσταση Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Βάσιας Αργέντη.

  Οι δυνατές  ερμηνείες των Μαριάννα Τουμασάτου Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιάννη Χαντέλη, Θεώνη Φύτρου, Δανάη Αλυσανδράτου, μας συγκίνησαν.

  Ένας νεαρός φοιτητής, ο Αλέξανδρος, κυνηγά το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Επιδιώκει έναν καλύτερο κόσμο. Έχει όνειρα, φιλοδοξίες, ψυχή, αλλά η αληθινή ζωή τον κάνει συμφεροντολόγο και πολέμιο του ίδιου του εαυτού του.

  Δίπλα του o «αόρατος» Μάριος, φίλος από τα φοιτητικά χρόνια, αντιπροσωπεύει την ελληνική πραγματικότητα και την πεποίθηση πως οι ξένοι φταίνε για τη δική μας αποτυχία.

  Η «αόρατη» μάνα του είναι η συνείδησή του, η οποία σιγά-σιγά χάνεται. Είναι θυμωμένος με τον πατέρα του που έφυγε νωρίς, με τον κοινωνικό του περίγυρο που του επιβάλλει μία ζωή που δε θέλει, με τον πρόσφυγα Σύριο που του πήρε την υποτροφία «μέσα από τα χέρια του».

  Κάπως και κάπου πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλους. Η μητέρα της Νούρα αφηγείται την ιστορία της με βαθύ πόνο ψυχής. Έχει χάσει ένα παιδί, αγνοείται ο σύζυγός της, και παλεύει μόνη της, μαζί με τη μικρή της κόρη.

  Η «αόρατη» μικρή Νούρα είναι η ελπίδα, η σανίδα σωτηρίας για τη μητέρα που θέλει μία ήρεμη ζωή χωρίς φόβο. Η ίδια έχει εξαπατηθεί από σωτήρες, έχει καταπατηθεί η αξιοπρέπειά της.

  Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here