Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Άρης και οι Ατρόμητοι Πειρατές - Κλεοπάτρα Διαμαντάρα

  Ο Άρης και οι Ατρόμητοι Πειρατές – Κλεοπάτρα Διαμαντάρα

  -

  Ο Άρης και οι Ατρόμητοι Πειρατές

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Διάνοια κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως Κλεοπάτρας Διαμαντάρα «Ο Άρης και οι Ατρόμητοι Πειρατές».

  Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τους πειρατές δεν είναι πάντα και η καλύτερη. Οι πειρατές, σχεδόν πάντοτε, παρουσιάζονται κακοί, αδίστακτοι. Τρομοκρατούν τους ανθρώπους, κλέβουν και πολλές φορές τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει περισσότερο χρυσάφι.

  Η συγγραφέας Κλεοπάτρα Διαμαντάρα γράφει μια ιστορία με πειρατές χωρίς τα γνωστά στερεότυπα. Στην ομάδα των πειρατών υπάρχει και η Κλαίρη, μια ατρόμητη πειρατίνα. Δεν είναι κακοί, δεν κλέβουν για να γίνουν πλούσιοι, ούτε τρομοκρατούν τον κόσμο.

  Βοηθούσαν όλους τους φίλους τους στο νησί που είχαν ανάγκη, με μικρούς θησαυρούς που έβρισκαν θαμμένους μέσα στην άμμο, στα διάφορα νησιά που ταξίδευαν με το καΐκι τους. Ποτέ δεν έπαιρναν κάτι που ανήκε σε άλλους, παρά μόνο ό,τι έβρισκαν μετά από μεγάλες εξερευνήσεις.

  Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Άρης, ο πιο μικρός πειρατής της παρέας. Μια μέρα βρίσκει ένα μπουκάλι στην άμμο, που μέσα του είχε έναν χάρτη για έναν θησαυρό σε κάποιο μακρινό νησί.

  Ο Άρης θέλει να πάει μαζί με τους φίλους του για να τον ανακαλύψουν. Θα μάθει, όμως, ότι σε αυτό το νησί υπάρχουν τέρατα. Θα καταφέρει να νικήσει τους φόβους του και να ξεκινήσει με τους φίλους του ταξίδι για να ανακαλύψουν τον θησαυρό;

  Στο νησί που θες να πας υπάρχουν δυο μεγάλα τέρατα που φυλάνε καλά τον θησαυρό! Αν σας βρουν εσένα και τους φίλους σου, σίγουρα χαθήκατε!

  Διαβάζοντας ή ακούγοντας την ιστορία, οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι με περιπέτεια, δράση, αλλά και πολλά μηνύματα.

  Η συγγραφέας αναφέρεται στους παιδικούς φόβους, στη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας. Μέσα από τη μυθοπλασία, τα παιδιά μαθαίνουν πώς μπορούν να παλέψουν τους φόβους τους με τη βοήθεια των φίλων τους και να προσφέρουν βοήθεια και αγάπη στους συνανθρώπους τους. 

  Θα μπορούσε αυτή η παρέα να ζήσει κι άλλες περιπέτειες, προσφέροντας νέα αναγνωστικά ταξίδια στους μικρούς αναγνώστες. Νομίζω ότι θα κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά των παιδιών.

  Περίληψη: Ένας κρυμμένος θησαυρός, πειρατές, τέρατα, εξωτικά νησιά.

  Ένα παραμύθι για τη φιλία και τη γενναιότητα των μικρών ηρώων.

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο Άρης και οι Ατρόμητοι πειρατές

  Συγγραφέας: Κλεοπάτρα Διαμαντάρα

  Εκδόσεις: Διάνοια

  ISBΝ: 978-618-5437-00-8

  Σελίδες: 36

  Ημ. Έκδοσης: 07/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here