Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο της συγγραφέως Ξανθής Μαντέλα «Ο Άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη. Είναι ένα παραμύθι για παιδιά ηλικίας 5+.

Για μια ακόμα φορά, ένας σκύλος βρίσκεται σε μια έκθεση φιλοζωικής, προκειμένου να βρεθεί και γι’ αυτόν μια οικογένεια. Στο παρελθόν είχε κάποιες οικογένειες, είχε αποκτήσει πολλά ονόματα, μα κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζει το γιατί, κατέληγε στη
φιλοζωική.

Η ώρα περνούσε και κανείς δεν πλησίαζε τον άσπρο σκύλο. Μόνο τα κουτάβια είχαν καλύτερη τύχη. Ο σκύλος της ιστορίας, όση ώρα περίμενε μήπως και βρεθεί κανείς να τον υιοθετήσει, σκεφτόταν τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο δρόμο, σαν αδέσποτο.

Μέχρι που…

Ο Άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα

Δεν θα σας αποκαλύψω τίποτε άλλο. Θα σας πω μόνο ότι είναι μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία που μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι τα αδέσποτα. Να σκεφτούμε την υιοθεσία σαν μια πράξη αγάπης. Όχι μόνο για τους τετράποδους φίλους μας. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε αγάπη και μια οικογένεια σε όποιον την στερείται.

Στο τέλος του βιβλίου  υπάρχουν δυο σελίδες με επισημάνσεις για το τι σημαίνει να έχουμε σπίτι μας ένα ζώο. Πριν λοιπόν προβούμε σε οποιαδήποτε κίνηση για να αποκτήσουμε ένα ζωάκι, η συγγραφέας, μας θέτει ερωτήσεις για να ανακαλύψουμε αν είμαστε πραγματικά έτοιμοι να χαρίσουμε την οικογένεια, φροντίδα και στοργή σε ένα πλάσμα που θα μας προσφέρει απλόχερα την αγάπη και τη φιλία του!!!

Ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να το διαβάσουμε, μαζί με τα παιδάκια μας. Θα το λατρέψουν!

Περίληψη: Με αφορμή την έκθεση μιας φιλοζωικής, ένας άσπρος σκύλος που συμμετέχει για ακόμη μια φορά, θυμάται… Θυμάται και αναπολεί όλες εκείνες τις περιπέτειες που έζησε στα οχτώ του χρόνια. Θυμάται τους λόγους για τους οποίους όλο χαρά ακολουθούσε κάθε καινούρια οικογένεια που τον υιοθετούσε και του έδινε ένα καινούριο όνομα. Και τελικά αναρωτιέται τι σημαίνει υιοθεσία. Αναρωτιέται τι σημαίνει αγάπη και πως τη δείχνουμε? Έχοντας αποκτήσει πολλά ονόματα και πολλές οικογένειες στο παρελθόν, δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν θα του δώσουν άλλο ένα όνομα αλλά αν ξέρουν οι άνθρωποι ποιες είναι οι ανάγκες του και τι τον κάνει ευτυχισμένο. Αναρωτιέται πως θα μπορούσαν να μάθουν οι άνθρωποι τι σημαίνει υιοθεσία. Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα, έχοντας ζήσει πολλές περιπέτειες, σκέφτεται πως μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτεί ο ίδιος για το μέλλον του και να πάρει τις δικές του αποφάσεις … Μια τρυφερή ιστορία που μας φανερώνει τα συναισθήματα και την αγωνία επιβίωσης ενός άσπρου σκύλου που πηγαινοέρχεται χρόνια σε μία φιλοζωϊκή οργάνωση. Μια όμορφη ιστορία για την σημαντικότητα της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

O άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματαΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: O άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα

Συγγραφέας: Μαντέλα Ξανθή

Εκδότης: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

ISBN: 9786185151324

Αριθμός Σελίδων: 32

Έτος Έκδοσης: 2017

Επεξεργασία εικόνας: Γκουτζουρέλα Παναγιώτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here