Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Ο δάσκαλος των παιδιών μας

  Ο δάσκαλος των παιδιών μας

  -

  Ο δάσκαλος των παιδιών μας

  Γράφει η Αγγελική Δαφτσίδου

  Θα μοιραστώ κάτι μαζί σας, με την ιδιότητα/ρόλο/θέση…, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, της απλής μαμάς. Στις μέρες μας όλα απαξιώνονται εύκολα, άλλες φορές σωστά και για σοβαρό λόγο- άλλες χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, όμως υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που το επάγγελμά τους, εκτός από βιοποριστικό μέσο, είναι και κάτι άλλο.

  Δε θα πω λειτούργημα, γιατί μου φαίνεται πως και αυτή είναι μια ιδιότητα που παραχωρείται ασυλλόγιστα, αλλά ένα προσωπικό ταξίδι και μια κατάθεση ψυχής. Ο δάσκαλος που αγαπά το επάγγελμά του, που είναι επιστημονικά καταρτισμένος και πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνεται τον ρόλο και το έργο του και αναγνωρίζει την αξία του στη ζωή του μαθητή, είναι ο δάσκαλος που καταθέτει κάθε μέρα την ψυχή του μέσα στην τάξη. Και ξέρετε ίσως ποια είναι η μεγαλύτερη πληρωμή γι’ αυτό; Όταν οι μαθητές του θα τον θυμούνται στα κατοπινά χρόνια και θα χαμογελούν! 

  «Είχαμε έναν ΔΑΣΚΑΛΟ… ο καλύτερος!»

  Όλα τα παιδιά λίγο πολύ στα χρόνια τους στο σχολείο θα μάθουν να διαβάζουν, θα θυμούνται ιστορίες για τον Κολοκοτρώνη και τον Ηρακλή, θα ξέρουν πόσο κάνει 3×9 , αλλά πόσα από αυτά θα έχουν ένα πρότυπο, ένα στήριγμα εκτός σπιτιού, έναν δάσκαλο που θα κουβαλάει τη γνώση και θα μπορεί να τη μεταλαμπαδεύσει ομαλά και με συνέπεια;

  Σκεφτείτε τη συμβολίζει ο δάσκαλος, θυμηθείτε πώς τον έβλεπαν τα δικά σας μάτια, και ίσως τότε θα «κρίνετε» πιο δίκαια και πιο αμερόληπτα τον δάσκαλο των παιδιών σας. Ο δάσκαλος ανοίγει τον δρόμο και ο μαθητής ακολουθά, οπότε λογικό είναι να δέχεται και τα περισσότερα πυρά και πολλές φορές σιωπηλά και με αξιοπρέπεια να «αντέχει» ηρωικά εμάς τις μαμάδες. Ο δάσκαλος των παιδιών μας.

  Κάθε γονιός οφείλει να έχει αρμονικές σχέσεις με τον δάσκαλο του παιδιού του ή τουλάχιστον να προσπαθεί γι’ αυτό, γιατί αν το καλοσκεφτούμε μαζί τα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται το παιδί από μια μέρα στο σχολείο είναι ένα ζεστό χειροκρότημα και ένα μπράβο για την προσπάθειά του. Όσοι γονείς λοιπόν έχετε έναν τέτοιο δάσκαλο μη ξεχάσετε αύριο να του εκφράσετε ένα ευχαριστώ βγαλμένο από την καρδιά σας. Μπορεί να είναι το εφόδιο και η δύναμή του για την επόμενη σχολική χρονιά.

  Καλό καλοκαίρι στους μαθητές και στους δασκάλους τους!

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here