Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020
More

  Ο Διάδοχος – Johanna Lindsey

  -

  Ο Διάδοχος – Johanna Lindsey

    Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Διάδοχος είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οικογένεια Ράϊντ». Η Οφήλια Ράϊντ προορίζεται να γίνει η σύζυγος ενός Άγγλου μαρκησίου ενάντια στη θέλησή της. Σκοπός της είναι να αναγκάσει τον μέλλοντα σύζυγό της να διαλύσει τον αρραβώνα, διασύροντάς τον με ανυπόστατα κουτσομπολιά που είχε σκαρφιστεί η ίδια. Τα κουτσομπολιά είναι η ζωή της και ο τρόπος της να ξεφορτώνεται όλες όσες θεωρεί αντίζηλες.

  Στην παρέα της και στην αναζήτηση συζύγου προστίθεται  η Σαμπρίνα, μια κοπέλα που έχει μεγαλώσει στην εξοχή και γνωρίζει ότι είναι ανώφελο να ψάχνει σύζυγο εξαιτίας του παρελθόντος της οικογένειάς της. Ενώ όμως οι πιο πολλοί το έχουν ξεχάσει και οι νέοι δεν το γνωρίζουν, η Οφήλια το επαναφέρει στην επικαιρότητα σε κάποια στιγμή που πιστεύει ότι η Σαμπρίνα προσπαθεί να της κλέψει τους θαυμαστές της.

  Ο γοητευτικός Ντάνκαν ΜακΤράβις έρχεται στο Λονδίνο παρά τη θέλησή του, αποδεχόμενος την κληρονομιά που θα αποκτήσει κάποια στιγμή, αν και θεωρεί ότι είναι πολύ νεαρός για γάμο. Δέχεται όμως να συναντήσει τη μέλλουσα σύζυγό του. Αντιλαμβάνεται ότι όντως είναι πανέμορφη αλλά η φαρμακερή της γλώσσα και η άσχημη συμπεριφορά της τού δημιουργούν απέχθεια και διαλύει τον αρραβώνα.

  o-diadoxos-johanna-lindsey

  Η γνωριμία της Σαμπρίνας και του Ντάνκαν θα γεννήσει μια βαθιά φιλία μεταξύ τους. Ο Ντάνκαν ξέρει πλέον ότι υπάρχει κάποια που μπορεί να μιλήσει, να τον καταλαβαίνει και να του φτιάχνει τη διάθεση. Οι πολλές ώρες που περνούν μαζί γεννούν συναισθήματα που δεν ταιριάζουν σε φίλους.

  Όμως εκείνος χαμογελούσε την ώρα που ήταν να φύγει, και το γεγονός ότι του είχε φτιάξει τη διάθεση τη χαροποιούσε αφάνταστα, διότι τον είχε συμπαθήσει! Συνήθως δεν έκρινε τους ανθρώπους τόσο γρήγορα, αλλά ήταν δύσκολο να μη συμπαθήσεις τον συγκεκριμένο, τη φωνή του, το χαμόγελό του, το χιούμορ του όταν το άφηνε να ξεχυθεί ελεύθερο, και φυσικά την εμφάνισή του. Είχε συνταράξει τις αισθήσεις της με μυριάδες τρόπους, αλλά απόλαυσε κάθε στιγμή της παρέας του.

  Θα καταφέρει ο Ντάνκαν να αντιληφθεί τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφει για τη Σαμπρίνα πριν παντρευτεί από καθήκον; Θα βγει νικήτρια η πραγματική αγάπη; 

  Ο Ντάνκαν σκέφτηκε ότι θα πρέπει να ήταν τρελός που ενέδωσε έτσι αυθόρμητα – μέχρι που κοίταξε τη Σαμπρίνα. Το πρόσωπό της είχε τέτοια χαρά, τέτοια ευδαιμονία, που την έκανε να λάμπει. Παρόλο που τα μαλλιά της είχαν μουσκέψει αμέσως και κολλούσαν στο πρόσωπό της, για μια φευγαλέα στιγμή μαγεύτηκε, από τα απίστευτα μάτια της, μια σταγόνα βροχής στο βλέφαρό της πριν κυλήσει στο μάγουλό της, μια άλλη να λιμνάζει για λίγο στο λακκάκι της πριν στάξει στο πηγούνι της, την απαλότητα των χειλιών της όταν χαμογέλασε και τράβηξε τα μάτια του στο στόμα της.

  Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα για τις αναγνώστριες που αγαπούν το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της σειράς.

  Περίληψη: Ο Διάδοχος – Johanna Lindsey  Ήταν μια απαγορευμένη αγάπη. Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα…
  Υπάρχει άλλη γυναίκα που να συμμετέχει στην επερχόμενη σεζόν του Λονδίνου με λιγότερο ενθουσιασμό απ’ ό,τι η Σαμπρίνα; Πιθανότατα όχι. Ευτυχώς, αυτή η νεαρή, αξιαγάπητη επαρχιωτοπούλα δεν θα είναι μόνη της. Η πιο περιζήτητη κοπέλα της πόλης έχει συμφωνήσει να τη συνοδεύσει και να την κρατήσει μακριά από τους αμέτρητους κινδύνους και τις φανταχτερές παγίδες. 

  Ο γοητευτικός Χαϊλάντερ Ντάνκαν ΜακΤράβις θέλει ακόμα λιγότερο να βρίσκεται στο Λονδίνο. Έχοντας μάθει πρόσφατα ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος ενός Άγγλου μαρκησίου, ο Ντάνκαν καλείται να αναλάβει τον τίτλο και τη μεγάλη ιδιοκτησία του παππού του – και επιπλέον να παντρευτεί τη φαρμακόγλωσση συνοδό της Σαμπρίνα, η οποία δεν διστάζει να κάνει δημόσια απρεπή σχόλια για τον «βάρβαρο Σκοτσέζο» μέλλοντα σύζυγό της. 

  Ο ανεπιθύμητος αρραβώνας, ωστόσο, φέρνει τον Ντάνκαν σε επαφή με τη γοητευτική Σαμπρίνα – μια αδελφή ψυχή της οποίας το πνεύμα τον γοητεύει… και της οποίας τα μάτια είναι γεμάτα όνειρα. Όμως το καθήκον, η θέση τους στην κοινωνία και ένα μυστικό που κρύβεται στο παρελθόν της κοπέλας, απαγορεύουν την ένωση της Σαμπρίνα και του Ντάνκαν – εκτός κι αν η πραγματική αγάπη μπορέσει με κάποιο θαυμαστό τρόπο να βρει τη λύση.

  o-diadoxos-johanna-lindseyΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Διάδοχος

  Συγγραφέας: Johanna Lindsey

  Εκδόσεις: Elxis

  Σελίδες: 352

  ISBN: 978-618-5229-72-6

  Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2018

  Επεξεργασία φωτογραφίας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here