Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της αγάπης 

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο «Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της αγάπης» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα και ανήκει στη σειρά Τα παραμύθια της Αλήθειας.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι η νηπιαγωγός  Στέλλα Μαβίδου και η δασκάλα Μαρία Θεοχάρη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Δωροθέας Λούκρη. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με τα μελοποιημένα τραγούδια του βιβλίου. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Είναι ένα παραμύθι που τα βοηθάει να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους.

Κάποτε, όλα τα παιδιά στη γη ζούσαν ευτυχισμένα με τις οικογένειές τους. Πήγαιναν στο σχολείο, έπαιζαν  κι ήταν χαρούμενα. Ο δράκος Φαταούλας ζήλεψε όμως την ευτυχία των παιδιών κι αποφάσισε να τους κλέψει όλα τους τα δικαιώματα. Έτσι, το ένα κακό ερχόταν μετά το άλλο. Πείνα, πόλεμος, στενοχώρια.

Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης, μόλις έμαθε τι γινόταν, έστειλε τον βοηθό της, τον Δικαιωματούλη με τη μαγική μπέρτα, να πάει κοντά στα παιδιά που τον είχαν ανάγκη. Αφού βρήκε ο Δικαιωματούλης τα παιδιά που τον χρειάζονταν από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, πέταξε μαζί τους για τη κρυψώνα του Δράκου. Του έριξε το μαγικό του φίλτρο και τότε έγινε κάτι φοβερό!!!

Ώσπου μια μέρα, όλα αυτά άλλαξαν. Ήρθε ένας κακός δράκος, ο Φαταούλας. Έτσι τον έλεγαν. Ζούσε μόνος του και ζήλευε κάθε χαμογελαστό κι ευτυχισμένο παιδί. Μοναδική του απόλαυση ήταν να αρπάζει από τα μικρά παιδιά ό, τι τους έφερνε ευτυχία.

Όλο το φαγητό το κρατούσε για τον εαυτό του και τα παιδιά άρχισαν να πεινάνε. Άλλα δεν είχαν στέγη να κοιμηθούν γιατί ο δράκος γκρέμιζε τα σπίτια στο πέρασμά του. Μερικά μάλιστα, τα ανάγκαζε να δουλεύουν και να μηn πηγαίνουν σχολείο.

Από το μεγάλο στόμα του, άρχισε να βγάζει τις φοβερές φωτιές του και να εκτοξεύει τα αντιδικαιώματα σε όλη τη γη.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, έχουν δημιουργήσει επίσης και το blog του Δικαιωματούλη στη διεύθυνση όπου θα βρούμε πρόσθετο υλικό για τα δικαιώματα των παιδιών.

Περίληψη: Ένας Δράκος, ο Φαταούλας κλέβει τα όνειρα των παιδιών… Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει δράση και με το βοηθό της, το Δικαιωματούλη, προσπαθεί να τους χαρίσει ξανά το χαμόγελο. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή καλούνται τα παιδιά όλου του κόσμου, να τον βοηθήσουν! Τι λέτε, θα καταφέρουν όλοι μαζί να αλλάξουν τον Φαταούλα;

Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης συμβολίζει κάθε Οργανισμό που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του παιδιού. Ο Δικαιωματούλης πάλι “ο φύλακας των δικαιωμάτων” τους μπορεί να είμαι κι εγώ…, μπορεί όμως να είσαι κι εσύ! Μπορεί στην πραγματικότητα ο Δράκος να θεριεύει και να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, τα μικρά παιδιά όμως θέλουν να ελπίζουν πως με την ΑΓΑΠΗ και τη ΦΩΝΗ τους θα τα καταφέρουν! ΝΑΙ, υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά του κόσμου!!! 

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της αγάπης

ISBN: 978-618-5271-16-9

Συγγραφέας: ΜΑΒΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Εκδοτικός οίκος: ΓΡΑΦΗΜΑ

Σειρά: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2017

Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here