Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια. Πρώτη εντύπωση του βιβλίου: Ένα πραγματικά υπέροχο εξώφυλλο και ένας τίτλος που σε προδιαθέτει να ανοίξεις το βιβλίο και να χαθείς στις σελίδες του και στο μυστήριο.

Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Ένα ερωτικό μυθιστόρημα που ταυτόχρονα είναι και αστυνομικό,  γραμμένο από ένα έφηβο κορίτσι. Άκρως ενδιαφέρον. Και εθιστικό.

Σε μια σύγχρονη πραγματικότητα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοπέλα προσπαθεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσει τη ζωή. Γεμάτη πίκρα για τα γεγονότα που την οδήγησαν σε μια ζωή χωρίς τους γονείς της, ορκίζεται να βρει τον δολοφόνο τους, αυτόν που της στέρησε τους αγαπημένους της ανθρώπους.  Με όνειρα για το μέλλον, παλεύει να αντεπεξέλθει μαζί με τη φίλη και συγκάτοικο της, εργαζόμενες σε μία καφετέρια.

Οι δυσκολίες δεν την πτοούν.  Ατενίζει τη ζωή με θάρρος και τόλμη.   Γνωρίζει τον Νικ και η ζωή  της γίνεται ομορφότερη. Υπάρχουν όμως σκιές. Κρυμμένα μυστικά. Πώς θα εξελιχθεί αυτός ο έρωτας;  Θα υπάρξει το ευτυχισμένο τέλος το οποίο επιθυμούμε για τους δύο αυτούς νέους ή θα σταθούν άτυχοι στον τομέα του έρωτα;

Η Ανν πώς θα αντιδράσει όταν συνειδητοποιήσει πως ο άντρας που ερωτεύτηκε είναι αυτός που σκότωσε τους γονείς της;

Άνν και Νικ: Δύο νέοι που προσπαθούν να βρουν την άκρη. Αγωνίζονται να οδηγηθούν στον δρόμο εκείνον που θα τους θέσει τα θεμέλια για μια όμορφη και ήρεμη ζωή, γεμάτη από αγάπη και ανθρωπιά. Ενάντια σε κανόνες και νόμους, κάνουν την αγάπη να υπερνικήσει και το συναίσθημα να  κατακλύσει τον αναγνώστη.

Η Ανν είναι ένα κορίτσι που ενώ όλα στη ζωή τής ήρθαν δύσκολα, εκείνη παλεύει. Στέκεται δυνατά στα πόδια της και με θάρρος αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία. Ο πόνος του χαμού των γονιών της, δεν την καταβάλλει αλλά την οπλίζει με δύναμη να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Ο έρωτας μεταμορφώνει τη ζωή της. Κοντά στον Νικ συμπληρώνεται το παζλ της απόλυτης ευτυχίας.

Ο Νικ έχει μάθει να ζει μόνος, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Κλειστός χαρακτήρας, αντιμετωπίζει του άλλους με καχυποψία. Μέχρι που γνωρίζει την Άνν. Η γνωριμία τους, φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του.  Κι ενώ ξέρει πως δεν του επιτρέπεται, τελικά ενδίδει στην γλυκιά και αθώα παρουσία της.

Ένας έρωτας. Ένα καρδιοχτύπι. Μια ζωή.

Στέφανι: Ο ορισμός της φιλίας έχει όνομα:  Στέφανι. Βρίσκεται δίπλα στην Άνν συνεχώς, της προσφέρει την αγκαλιά, την ανακούφιση, τη συμβουλή, ό, τι έχει ανάγκη. Σταθερή παρουσία σε έναν ταραγμένο κόσμο που τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται.

Γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, από τη μεριά και των δύο ηρώων, ένα μυθιστόρημα που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη σελίδα του.

Εδώ δεν πρόκεται να περιμένεις μέχρι την τελευταία σελίδα για να σου αποκαλυφθεί ο δολοφόνος. Γνωρίζεις ήδη από τον τίτλο ότι ο δολοφόνος είναι αυτός με τα γαλάζια μάτια… Αυτό που σε μαγεύει όμως είναι η πορεία αυτής της σχέσης μεταξύ των δύο ηρώων. Τα συναισθήματα του ενός για τον άλλον. Η διαφορετική θεώρηση της ίδιας της ζωής επειδή γίνονται ο ένας μέρος της ζωής του άλλου.

Η εσωτερική αναζήτηση και ο αναστοχασμός των ηρώων δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για τη συναισθηματική (ανα)κάλυψη, για το πώς μπορούν το μυαλό και η καρδιά να δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις για συγχώρεση και ευτυχία. Μια ιστορία που υπόσχεται πως το τέλος θα είναι ανατρεπτικό.

Μια ρομαντική ιστορία διανθισμένη με μυστήριο, ίντριγκα και έντονο το αστυνομικό στοιχείο.

Περίληψη: Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια. Μπαµ. Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσα πριν κλείσω τα µάτια µου και βυθιστώ σε έναν ατελείωτο ύπνο!

Γαλάζιο… Τι ωραίο χρώμα… Γαλάζιος είναι ο ουρανός, γαλάζια είναι η θάλασσα, το νερό…. Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την αρμονία…
Όμως στη δική µου ιστορία το γαλάζιο χρώμα είναι αυτό που θα µε σκοτώσει… Αυτό που θα µε κάνει να αναθεωρήσω όλα όσα πίστευα µέχρι στιγµής… Το γαλάζιο θα είναι ο εφιάλτης µου! Αυτός είναι ο δικός µου κόσµος και αυτή είναι η δική µου ιστορία. Η ιστορία της Ανν Λίµπερνς! Μια ιστορία µυστηρίου µε πολλές εκπλήξεις που οδηγούν σε ένα ανατρεπτικό τέλος.

Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτιαΣτοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια

Συγγραφέας: Βασιλεία Βασιλειάδου

Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πηγή

Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: Αύγουστος 2016

Σελίδες: 150

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here