Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία O δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού - Chris Carter

  O δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού – Chris Carter

  -

  O δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού

       Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Chris Carter έρχεται να συνταράξει και να προκαλέσει αυτό ακριβώς που υπόσχεται, αγωνία, τρόμο και ανατροπές!! Γνωρίζουμε τον ήρωά του, τον ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ και αυτή είναι η πρώτη του υπόθεση.

  Με ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και αφήνοντας μας μες στην αγωνία, ο συγγραφέας, μάς γυρίζει  πέντε βδομάδες πίσω  όπου ένας κατά συρροή δολοφόνος- που όλοι εκτός από τον ντετέκτιβ Χάντερ πιστεύουν καταδικασμένο και πεθαμένο-  επιστρέφει για να συνεχίσει το μακάβριο έργο του. Έχοντας αφήσει επτά νεκρούς πριν περίπου δύο χρόνια, επιστρέφει για να συνεχίσει να σκορπά τον θάνατο. Το σημάδι του διπλού σταυρού που αφήνει στο σβέρκο των θυμάτων του, μαρτυρά, ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που προκάλεσε τον τρόμο στην περιοχή του Λος Άντζελες κι όχι ένας μιμητής.

  Ο Γκαρσία κοίταξε αποσβολωμένος τον Χάντερ. Χρειαζόταν χρόνο για να τα χωνέψει όλα αυτά. Έτσι εξηγούνταν η αντίδραση του Χάντερ όταν αντίκρυσε το χαραγμένο σύμβολο στο σβέρκο της γυναίκας. Ήταν αλήθεια άραγε; Ο Δολοφόνος με το σημάδι του Σταυρού δεν είχε πιαστεί ποτέ τελικά; Ήταν ακόμα ελεύθερος; 

  Το νέο του θύμα του,  είναι μια γυναίκα που είναι αδύνατον να αναγνωριστεί, κάνοντας έτσι τη δουλειά του Χάντερ και του νέου του συνεργάτη Γκαρσία, πολύ δύσκολη. Ο Χάντερ έχοντας πάρει μέρος στις πρώτες έρευνες που έκαναν για τον συγκεκριμένο δολοφόνο, γνωρίζει ότι έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο τρομερά έξυπνο, απίστευτα μεθοδικό, με γνώσεις χειρουργικής ιατρικής, δυνατό και ικανό να σηκώνει και να μεταφέρει ανθρώπους ναρκωμένους και νεκρούς. Δεν αφήνει κανένα στοιχείο πίσω του, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εύρεση του. Βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά τους.

  Όλη αυτή η ένταση και η πίεση έχει προκαλέσει αϋπνίες και εφιάλτες στον Χάντερ και έχει γίνει πολύ σημαντικό γι’ αυτόν η εύρεση και η φυλάκιση του συγκεκριμένου εγκληματία. Η γνωριμία του με την γλυκιά Ιζαμπέλα θα του δώσει μια πνοή ζωής αλλά δεν θα αφεθεί στα συναισθήματά του από φόβο. Νιώθει ότι λόγω της δουλειάς του, είναι δύσκολο να κάνει μια σχέση και να φοβάται για τη ζωή τους εξαιτίας της θέσης του.

  Η νύχτα έπεφτε πάνω από το Λος Άντζελες όταν ο Χάντερ και ο Γκαρσία επέστρεψαν στην παλιά ξύλινη παράγκα. Η ομάδα του Τμήματος Εξερευνήσεων είχε φύγει και το μέρος ήταν έρημο. Το ολοένα βαθύτερο σκοτάδι και η αδιαπέραστη γύρω βλάστηση έκαναν αδύνατη την έρευνα του εξωτερικού χώρου εκείνη την ώρα, αλλά ο Χάντερ ήταν βέβαιος ότι η περίμετρος είχε ήδη ερευνηθεί σχολαστικά από την ομάδα των ειδικών. Ο Χάντερ και ο Γκαρσία επικεντρώθηκαν στο σπίτι, αλλά μετά από δύο ώρες ήταν και οι δύο έτοιμοι να τα παρατήσουν.

  O δολοφόνος με το σημάδι του σταυρούΌταν ένα δεύτερο θύμα έρχεται να προστεθεί στον αριθμό των θυμάτων, ο Χάντερ θα κάνει τα πάντα να βρει την άκρη αλλά πάλι είναι  σε αδιέξοδο. Προσπαθώντας να κρατήσει όλα αυτά κρυφά από τους δημοσιογράφους για να μην σπείρει  τον πανικό, επιδίδεται  σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς τελειωμό.

  Υπάρχει τελικά σύνδεση μεταξύ των θυμάτων ή ο δολοφόνος επιλέγει τα θύματά του τυχαία; Θα καταφέρει ο Χάντερ να λύσει τον γρίφο και τί είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στη λύση; Όταν τα πάντα μοιάζουν να έχουν τελειώσει τι είναι αυτό που θα φέρει τη λύτρωση; Οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις θα πέσουνε βροχή και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να μένει ο αναγνώστης με το στόμα ανοικτό!

  Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέχρι το σπίτι του Πίτερσον το έκαναν σιωπηλοί. Οι σκέψεις του Χάντερ ήταν μοιρασμένες ανάμεσα στην αξέχαστη νύχτα που είχε περάσει με την Ιζαμπέλα και τις αναπάντεχες πληροφορίες της που μπορεί να έπαιζαν αποφασιστικό ρόλο στην έρευνά τους… Ο Χάντερ ένιωθε την τύχη του να αλλάζει.

  Ένα πραγματικά συνταρακτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που χαρίζει απίστευτες στιγμές αγωνίας. Ο συγγραφέας  ξέρει να σκιαγραφεί σωστά τον τρόπο σκέψης των κατά συρροή δολοφόνων, καθώς και τον λόγο που τους οδηγεί στο τελετουργικό του κάθε φόνου. Σου σηκώνεται η τρίχα από τις περιγραφές, αναρωτιέσαι για την ψυχική υγεία του δολοφόνου, σε αφήνει άφωνο ο τρόπος σκέψης τους και το πως ελίσσονται. Αν και διαταραγμένο το μυαλό τους, κρύβει τρομερή ευστροφία. Πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο που θα αρέσει ακόμα και στους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα και το προτείνω. Είναι όμως για γερά στομάχια!

  Περίληψη: Όταν σ’ ένα ερημικό μισοερειπωμένο σπίτι έξω από το Λος ‘Αντζελες ανακαλύπτεται το άψυχο σώμα μιας νεαρής γυναίκας, για τον Ρόμπερτ Χάντερ ξεκινάει ένας εφιάλτης. Στον αυχένα του θύματος, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο, είναι χαραγμένος ένας παράξενος διπλός σταυρός, το σήμα κατατεθέν ενός ψυχοπαθούς που ήταν γνωστός ως ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού. Αυτό όμως είναι αδύνατο.

  Επειδή ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού συνελήφθη και εκτελέστηκε πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται άραγε για κάποιον επίδοξο μιμητή του; Ή μήπως συμβαίνει το αδιανόητο… και ο πραγματικός δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος εκεί έξω, έτοιμος να επιδοθεί σε μια νέα σειρά βίαιων φόνων, επιλέγοντας τα θύματά του με φαινομενικά τυχαίο τρόπο και χλευάζοντας ουσιαστικά την αδυναμία του Ρόμπερτ Χάντερ να τον πιάσει; Ο Χάντερ και ο νέος συνεργάτης του, ο Γκαρσία, πρέπει οπωσδήποτε να διαλευκάνουν αυτή την υπόθεση. Και γρήγορα. Ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού του #1 bestselling συγγραφέα Κρις Κάρτερ είναι η πρώτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: O δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού (The Crucifix Killer)

  Συγγραφέας: Chris Carter

  Εκδόσεις: BELL

  ISBN: 978 960 507 118 9

  Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

  Σελίδες: 432 

  Ημερομηνία έκδοσης: 7/2018   

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here