Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο δράκος γιατρός - Ασημίνα Στασινοπούλου

  Ο δράκος γιατρός – Ασημίνα Στασινοπούλου

  -

  «Ο δράκος γιατρός» είναι ο τίτλος του δεύτερου παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Ασημίνας Στασινοπούλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος σε εικονογράφηση Αριστείδη Καραβία.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ήρωας του βιβλίου, ο μικρός δράκος Ερμής. Το θέμα που πραγματεύεται η συγγραφέας είναι ο φόβος των παιδιών για τις ενέσεις και τους γιατρούς γενικά, ενώ παράλληλα γνωρίζει στους μικρούς της αναγνώστες τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν καθημερινά για να είναι πάντοτε υγιείς. 

  Ο δράκος γιατρός – Ασημίνα Στασινοπούλου

  Μη μου πείτε ότι υπάρχει γονέας που δεν έχει αντιμετωπίσει δυσάρεστες σκηνές στο ιατρείο όταν το παιδί του πρέπει να κάνει κάποιο εμβόλιο;  Η σκέψη και μόνο ότι θα κάνουν εμβόλιο δημιουργεί στα παιδιά άγχος και ξεσπούν σε κλάματα χωρίς καν να τους έχει ακουμπήσει ο παιδίατρος. Γνώριμες καταστάσεις για τους περισσότερους γονείς.

  Ο μικρός δράκος Ερμής δεν ενθουσιάζεται όταν η μητέρα του τον ενημερώνει για την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο των δράκων προκειμένου να κάνει εμβόλιο.

  Μαμά θα πονέσω όταν μου κάνει ο γιατρός το εμβόλιο; τη ρώτησε χαμηλόφωνα για να μην τον ακούσουν οι άλλοι δράκοι.

  Ο Ερμής στο νοσοκομείο θα ενθουσιαστεί όταν θα δει από κοντά ένα αληθινό ασθενοφόρο, θα έχει απορίες για τον γύψο που βλέπει στο χέρι ενός άλλου δράκου, θα μάθει για το στηθοσκόπιο και τη χρησιμότητά του, αλλά το πιο σημαντικό από όλα, θα μάθει τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

  Εσείς, παιδιά, τους γνωρίζετε;

  Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το βιβλίο έρχεται να βοηθήσει τα παιδιά –ειδικά τα πιο μικρής ηλικίας– να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον γιατρό, αλλά και να συνηθίσουν στην καθημερινή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής που θα τους εξασφαλίσει την υγεία τους.

  Η εικονογράφηση, με έντονα και ζωηρά χρώματα, εντυπωσιάζει τους μικρούς αναγνώστες. Στις τελευταίες σελίδες του υπάρχουν εκπαιδευτικές  δραστηριότητες. Ένα βιβλίο ευχάριστο, χρήσιμο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό. Καλή σας ανάγνωση.

  Περίληψη: Ο Ερμής είναι ένας μικρός δράκος που φοβάται να πάει στον γιατρό. Όταν η μαμά του, η Ζαχαρένια, του ανακοινώνει ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο των δράκων για να κάνει το εμβόλιό του, εκείνος προσπαθεί να το αποφύγει.

  Στην πορεία, όμως, θα μάθει τόσο για την απαραίτητη χρήση των εμβολίων στη ζωή μας όσο και για τους βασικούς κανόνες υγιεινής που όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε υγιείς και ασφαλείς από τα μικρόβια. «Ο δράκος γιατρός» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς των επαγγελμάτων που με έναν έξυπνο και ευχάριστο τρόπο μάς μαθαίνει τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και τους κανόνες υγιεινής που προστατεύουν τη δική μας υγεία αλλά και των άλλων.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο δράκος γιατρός

  Συγγραφέας: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Εικονογράφος: Αριστείδης Καραβίας

  Εκδόσεις: Οσελότος 

  ISBN:  978-960-564-896-1

  Έτος Έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνων: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here