Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 O δράκος πυροσβέστης - Ασημίνα Στασινοπούλου

  O δράκος πυροσβέστης – Ασημίνα Στασινοπούλου

  -

  O δράκος πυροσβέστης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Οσελότος, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Ασημίνας Στασινοπούλου «Ο δράκος πυροσβέστης», σε εικονογράφηση Αριστείδη Καραβία.

  Πρόκειται για ένα όμορφο παραμύθι, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες πάνω σε οικολογικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, πάνω στην προστασία του δάσους.

  O δράκος Πυροσβέστης – Ασημίνα Στασινοπούλου

  Πολύ έξυπνη η επιλογή του Ντράκο ως ήρωα του παραμυθιού. Όλοι ξέρουμε ότι ο δράκος προκαλούσε πυρκαγιές. Με τη συγκεκριμένη επιλογή, η συγγραφέας μάς θυμίζει ότι τα στερεότυπα που υπάρχουν στη ζωή μας και πολλές φορές μας οδηγούν σε λανθασμένες κρίσεις, πολλές φορές καταρρίπτονται.

  Ο ήρωας, λοιπόν, του παραμυθιού είναι ο Ντράκο, που όνειρό του είναι να γίνει πυροσβέστης όταν μεγαλώσει. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, φροντίζει με τους φίλους, μετά το σχολείο, να φροντίζουν το δάσος και να το προστατεύουν.

  «Γιατί η προστασία και η φροντίδα του δάσους είναι ευθύνη όλων μας. Χωρίς αυτό δε θα έχουμε οξυγόνο για να ζούμε» της εξήγησε ο Ντράκο με ύφος υπερήφανο.

  Όμως, μια μέρα ξεσπά πυρκαγιά στο δάσος. Ποια θα είναι η αντίδραση του Ντράκο;

  Ένα όμορφο και ευχάριστο παραμύθι, με πολλά μηνύματα για τους μικρούς αναγνώστες. Πολύ σημαντικό μήνυμα – εκτός από την προστασία του δάσους – που περνάει η συγγραφέας, είναι η πραγματοποίηση των ονείρων μας στη ζωή.

  Ο δράκος πυροσβέστης – Ασημίνα Στασινοπούλου

  Διαβάστε το βιβλίο παρέα με τα παιδιά σας και είμαι σίγουρη ότι ο Ντράκο θα σας κερδίσει από την πρώτη σελίδα.

  Περίληψη: Ο Ντράκο είναι ένας νεαρός δράκος που έχει όνειρο ζωής να γίνει πυροσβέστης. Μαζί με τους φίλους του, καθημερινά, από τη λέσχη της δασοφυλακής που έχουν φτιάξει, φροντίζουν για την ασφάλεια του οικοσυστήματος, ώστε να τηρούνται οι κανόνες δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Τι θα συμβεί όμως όταν το δάσος πιάσει ξαφνικά φωτιά; Θα καταφέρουν να το σώσουν πριν να είναι πολύ αργά;
  Ο δράκος πυροσβέστης είναι ένα οικολογικό παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία και τα οφέλη της μητέρας φύσης στη ζωή μας. Συνεπώς η προστασία και η καλή διατήρηση των δασών είναι καθήκον όλων μας, αφού αποτελούν έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την ανθρώπινη ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Στοιχεία Βιβλίου

  ΤίτλοςΟ δράκος πυροσβέστης

  Συγγραφέας: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Εικονογράφος:  Αριστείδης Καραβίας

  Εκδόσεις: Οσελότος

  ISBN: 9789605647100

  Ημ. Έκδοσης: 11/2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνων: Χρυσούλα Παπαβασιλείου & Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here