Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Γενναίος Μονόκερος - Αλέξανδρος Τσινιάς

  Ο Γενναίος Μονόκερος – Αλέξανδρος Τσινιάς

  -

  Ο Γενναίος Μονόκερος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Διάνοια κυκλοφορεί το παραμύθι του συγγραφέα Αλέξανδρου Τσινιά, «Ο Γενναίος Μονόκερος». Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Ο συγγραφέας δημιούργησε έναν ήρωα λιγότερο συνηθισμένο στα παραμύθια. Έναν μονόκερο, τον Άλεκ, που ζει στο Μαγεμένο Δάσος, συντροφιά με νεράιδες και ξωτικά. Αγαπημένη του φίλη, η πιο μικρή νεράιδα από όλες, η Κλεό. Οι δυο τους μπλέκονται σε απολαυστικές περιπέτειες με δράση, που τόσο αγαπούν οι μικροί αναγνώστες. Το κείμενο του βιβλίου σε κάθε σελίδα είναι μικρό, κατάλληλο για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται και δεν κουράζει τους μικρούς αναγνώστες. 

  Ο Γενναίος Μονόκερος – Αλέξανδρος Τσινιάς

  Ο συγγραφέας δημιούργησε έναν ήρωα γλυκό, αξιαγάπητο, που σίγουρα θα κλέψει τις καρδιές των παιδιών. Μονόκεροι, νεράιδες, ξωτικά και Μαγικό Χωριό είναι το παραμυθένιο σκηνικό που έφτιαξε ο συγγραφέας και προσκαλεί τα παιδιά να περιπλανηθούν στο Μαγικό Χωριό, να γνωρίσουν τους κατοίκους του και να ζήσουν από κοντά τις περιπέτειες του Άλεκ και της παρέας του.

  Στο βιβλίο «Ο Γενναίος Μονόκερος», ο Άλεκ και η Κλεό, μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, αποφασίζουν να πάνε για μπάνιο στο ποτάμι για να δροσιστούν. Ο Άλεκ δεν ξέρει να κολυμπά πολύ καλά. Η Κλεό παρασύρεται από τα ρεύματα και δεν μπορεί να κολυμπήσει. Θα χρειαστεί τη βοήθεια του Άλεκ, αλλά εκείνος δεν ξέρει κολύμπι.

  Ο Άλεκ φοβήθηκε πολύ, δεν ήθελε να μπει στο νερό, όμως η φίλη του κινδύνευε. Κοίταξε γύρω του, αλλά οι άλλες νεράιδες ήταν μακριά και δεν τον άκουγαν όσο κι αν φώναζε βοήθεια!

  Πώς θα αντιδράσει ο Άλεκ; Η απάντηση βρίσκεται στις σελίδες του βιβλίου «Ο Γενναίος Μονόκερος».

  Ένα βιβλίο με δράση, αλλά και μια εικονογράφηση σε έντονα χρώματα που κεντρίζει την προσοχή των μικρών αναγνωστών.

  Περίληψη: Ο Άλεκ, ένας μονόκερος που ζει στο Μαγεμένο Δάσος, είναι λίγο φοβητσιάρης… Όταν αποφασίζει να κάνει μια βόλτα με την Κλεό στο ποτάμι, τους περιμένει μια επικίνδυνη περιπέτεια. Θα καταφέρει άραγε να σώσει τη νεράιδα Κλεό;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Γενναίος Μονόκερος

  Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τσινιάς

  Εκδόσεις Διάνοια 

  ISBN: 978-618-84332-9-8

  Ημ. Έκδοσης: 07/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here