Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 13-16Ο γρίφος της Ρούμπυ – Κent Davis

  Ο γρίφος της Ρούμπυ – Κent Davis

  -

  Ο γρίφος της Ρούμπυ

  Προσωπική άποψη: Αναστασία Νεραϊδόνη

  Βρισκόμαστε στο έτος 1718, όπου η αλχημεία έχει αλλάξει τον ρου της Ιστορίας και οδηγούμαστε στην Χημευτική εποχή. Όλα αυτά βέβαια ενδιαφέρουν ελάχιστα την Ρούμπυ Διδασκώ, αφού εκείνη περνά τον χρόνο της να μαθαίνει πώς να μεταμφιέζεται και να κάνει απατεωνιές στα λιμάνια που αράζει κατά καιρούς το πειρατικό πλοίο του πατέρα της.

  Ο γρίφος της ΡούμπυΗ Ρούμπυ έχει μεγαλώσει μέσα στο πλοίο και ουσιαστικά ο τροφός της είναι ο Γκουάθ, μια αμφιλεγόμενη και συναρπαστική προσωπικό-τητα.

  Όταν το Βασιλικό Ναυτικό της Αγγλίας επιτίθεται στο πλοίο τους και πιάνει αιχμάλωτους τον πατέρα της κι όλους τους ναύτες, η Ρούμπυ θα πρέπει να στηριχθεί εξ’ ολοκλήρου στις δικές της ικανότητες για να τους σώσει, αλλά και σε κάποιους αξιοπερίεργους συμμάχους όπως τον Λόρδο Αθήν και τον υποτακτικό του, τον Στούμπο.

  «Πέφτουμε με τα μούτρα και τυφλωμένοι ασχέτως του κινδύνου;» Της γύρισε το μάτι ανάποδα. Δεύτερο αξίωμα του Γκουάθ: Χρησιμοποίησε τον κόσμο όπως είναι κι όχι όπως θα έπρεπε να  είναι.

  Η Ρούμπυ γνωρίστηκε με τον λόρδο Αθήν κάτω από περίεργες και χιουμοριστικές συνθήκες (επιχειρούσε να κλέψει την άμαξά του, ντε) κι εξαρχής έχουν μεγάλη κόντρα. Οι διάλογοι είναι απολαυστικοί και αποκαλύπτουν πολλά για τους χαρακτήρες.

  Στην πορεία, για να σώσει τον πατέρα της, η Ρούμπυ θα μάθει ότι ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως δείχνει: υπάρχουν μυστικές κοινωνίες και κοινότητες και οικογενειακά μυστικά που, όταν αποκαλυφθούν, θα την τοποθετήσουν στο κέντρο του επερχόμενου πολέμου.

  Στα 572 καρδιοχτύπια μια σχισμή εμφανίστηκε στο σκοτάδι έξω απ’ το κλουβί και φως έκοψε την μαυρίλα. Σήκωσε την παλάμη της μπροστά τα μάτια της. Το κλουβί ήταν ένα νησί στο κέντρο ενός παντελώς άδειου στρογγυλού δωματίου. Δεν έβρισκες ούτε κοντυλιά επίπλωσης, εκτός από ένα ψηλό ντουλάπι στην γωνία. Γυμνοί πέτρινοι τοίχοι χάνονταν ως απάνω στο σκοτάδι. Η φωνή δεν ήρθε απ’ τη σχισμή. Ήρθε από παντού.

  Το μυθιστόρημα αυτό έχει ιδιαίτερη γλώσσα, όχι πάντα εύκολη για εφήβους, όμως αυτό είναι και το θαυμάσιο προτέρημά του. Μέσα από την καταιγιστική δράση και τις απανωτές αποκαλύψεις, να φανερώνεται η ομορφιά της γλώσσας. Επίσης, ο Kent Davis, με τον ιδιαίτερο σαρκαστικό του λόγο, εισάγει πληροφορίες που αναρωτιέσαι: είναι μυθεύματα του συγγραφέα ή έτσι έγιναν πραγματικά; Ας πάω να ψάξω! Και ανέκαθεν λάτρευα τους συγγραφείς που με ωθούν να ψάχνω λιγότερο γνωστά κομμάτια της παγκόσμιας Ιστορίας. Πόσο μάλλον να το συστήνω σε παιδιά για να αποκτήσουν την ίδια περιέργεια.

   Κι αν δεν σας έπεισε αυτό, έχει πειρατές και κρυφούς αλχημιστές! Τι άλλο να πούμε!

  Περίληψη: Η Ρούμπυ Διδασκώ είναι κλέφτρα. Ή μάλλον, μια μαθητευόμενη κλέφτρα. Και, κόρη πειρατή. Και, λαθρεμπόρισσα. Και, διαρρήκτρια. Σε έναν κόσμο που κυβερνούν αλχημιστές ανακατεύοντας μαγεία και επιστήμη, το μόνο μυστήριο στο οποίο μπορεί να βασιστεί η Ρούμπυ είναι οι δεξιότητες κι η πονηράδα της. Κοινώς: απατεωνιές και κλοπές. Κι έτσι κυλούσαν τα πράγματα, ωσότου τα θαλασσώνει στη ληστεία ενός νεαρού αριστοκράτη λόρδου. Τώρα, ο πατέρας της Ρούμπυ είναι αιχμάλωτος κι εκείνη πρέπει να εξαφανιστεί μες στην καρδιά μιας μεγαλούπολης γεμάτης χαρακτήρες έντιμους αλλά και δόλιους. Γιατί στο κατόπι της νιώθει την καυτή ανάσα όσων την αναζητούν: το Βασιλικό Ναυτικό και οι επικεφαλής μιας διαβόητης μυστικής κοινότητας. Βλέπετε, η Ρούμπυ έχει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που ούτε και η ίδια γνωρίζει. Ο κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν και ανθρώπους που θα τη χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευτεί η Ρούμπυ; Μήπως δεν μπορεί να εμπιστεύεται ούτε τον εαυτό της;

  Ο γρίφος της ΡούμπυΣτοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ο γρίφος της Ρούμπυ

  Συγγραφέας: Kent Davis

  Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

  ISBN: 9786185194178

  Αριθμός Σελίδων: 376

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ