Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία O Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ - Γιώργος Ζορμπάς

  O Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ – Γιώργος Ζορμπάς

  -

  Βρήκα το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου πολύ ενδιαφέρον. Ο τρόπος που μπλέκει την επιστήμη με το άγνωστο. Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ, κάποιες από τις εξισώσεις που τον απαρτίζουν, τα γρανάζια που αποτελούν κινητήρια δύναμη, ο άνθρωπος που απέκτησε τη γνώση και το άγνωστο που μας περιμένει…

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Πολλοί οι πρωταγωνιστές του βιβλίου. Κάποιοι όμως άφησαν ιδιαίτερα το στίγμα τους. Ίσως λόγω της ειδικότητάς τους ή λόγω ηλικίας ή λόγω ψυχικής δύναμης. Η Εύα, το 8χρονο Αυστριακό κορίτσι που βρέθηκε στα χέρια Ισλαμιστών. Βίωσε απίστευτη βιαιότητα αλλά και αγάπη από την οικογένεια που την ανέλαβε. Προσπάθησαν πολύ να την εντάξουν στη θρησκεία και τον τρόπο ζωής τους. Η Εύα όμως ποτέ δεν ξέχασε τους γονείς της, την αγάπη και τη γνώση που απέκτησε στην ασφαλή αγκαλιά τους. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για την ελευθερία της κρυφά από τους απαγωγείς της. Γιατί αυτό ακριβώς ήταν αφού ήθελαν να την κρατήσουν παρά τη θέλησή της. 

  Ο Νίκος Αυγερινός με το όραμα του Κώδικα της Δημιουργίας. Ένας νεαρός με πολλές γνώσεις, έξυπνος και φοβερά εύστροφος, κλειστός χαρακτήρας χωρίς πολλές συναναστροφές, ανακάλυψε τη φόρμουλα της Δημιουργίας του Όλου. Ο Νίκος όμως δεν παρασύρθηκε από την επιτυχία της ανακάλυψής του. Γνωρίζει τις παραμέτρους και ξέρει ότι όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ανακάλυψή του για καλό, άλλο τόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακό και τα αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή της Γης. Είναι σε δίλημμα αν πρέπει να την εμφανίσει ή όχι, αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να την ανακαλύψει και κάποιος άλλος. Εκεί που όλα μοιάζουν ονειρεμένα, φτάνει μια κακιά στιγμή να ανατρέψει τα πάντα!

  Το μυαλό του είχε πάρει φωτιά και δεν ηρεμούσε. Μετά από καιρό αποφάσισε να ξαναπιάσει τη θεωρία του για να απασχοληθεί. Παρήγγειλε ένα χάμπουργκερ στο δωμάτιο και στρώθηκε στη δουλειά. Γρήγορα βυθίστηκε στον κόσμο της Θεωρίας του Όλου.

  Το χρήμα και η δόξα οδηγεί τους ανθρώπους να θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω όλων. Ανεβάζουν κυβερνήσεις, ρίχνουν κυβερνήσεις, εξαφανίζουν ανθρώπους, καταστρέφουν ζωές και περιουσίες χωρίς να νοιάζονται για το κακό που σπέρνουν. Η δίψα για εξουσία και επικράτηση απέναντι σε αδύναμα κράτη κάνει τους ανθρώπους φονικές μηχανές με μόνη κινητήρια δύναμη την απόκτηση περισσότερης δύναμης. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις που πορώνουν αδαείς και αμόρφωτους ανθρώπους. Τους κάνουν φονικές μηχανές τάζοντάς τους λεφτά για τις οικογένειές τους και μια θέση δίπλα στον Θεό τους για τους ίδιους. Η εξουσία στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων που σκορπίζουν τον θάνατο σε όσους δεν τους υπακούσουν. Παιχνίδια συνωμοσίας, στρατηγικής και επεκτατικής πολιτικής που θυσιάζουν αθώες ψυχές στον βωμό της απόλυτης επικράτησης. 

  Τα ψέματα και η πολιτική μπορούν να σκεπάσουν το σπόρο της αλήθειας και να τον κρατήσουν μακριά από το φως για καιρό. Αν όμως μία ακτίνα του ήλιου τον χαϊδέψει έστω και μία φορά, αυτός ξυπνάει, βγάζει ρίζες, κορμό και φύλλα και μεγαλώνει ασυγκράτητος.

  Ένα βιβλίο τόσο αληθινό και τόσο μακάβριο! Με φοβίζει απίστευτα το αύριο. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μας προετοιμάζουν για ένα δυσοίωνο αύριο που όσο κι αν προσπαθούμε να αποφύγουμε, βρισκόμαστε προ των πυλών του. Πόσοι άνθρωποι πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό του χρήματος και της εξουσίας; Γιατί κανένας δεν αρκείται σ’ αυτά που έχει και θέλει περισσότερα; Πώς μπορούν να αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν κάποια συμφέροντά τους; Πού πήγε η ανθρωπιά και η συμπόνια που πρέπει να χαρακτηρίζει το ανθρώπινο γένος; Μήπως μας αξίζει η καταστροφή έτσι όπως καταντήσαμε; 

  Εγώ κατατάσσω το βιβλίο αυτό στη δυστοπική λογοτεχνία με έντονα τα χαρακτηριστικά του θρίλερ. Μας παρουσιάζει ένα μελλοντικό παρόν που δεν είναι τόσο μακρινό όσο θα ελπίζαμε. Πολλή αγωνία σε κάθε σελίδα για τη μοίρα των ηρώων. Πολλές φορές εκνευρίστηκα με κάποια γεγονότα, αλλά η πιθανότητα να συμβούν είναι τόσο δυνατή, που με γεμίζει τρόμο. Οι Έλληνες του τώρα για ακόμα μια φορά φάνηκαν τόσο λίγοι απέναντι στην ιστορία του δοξασμένου Έθνους μας. Τόσο ικανοί να φαγωθούν μεταξύ τους. Η εξουσία στα χέρια μερικών δεν τους σταμάτησε από το να αφαιρέσουν ζωές ομοεθνών τους. Παρ’ όλα αυτά δεν φοβήθηκαν να γίνουν νέες Θερμοπύλες!

  Το τέλος του βιβλίου μας άφησε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Κάποιοι από τους ήρωές μας είναι σε κίνδυνο, κάποιοι αγνοούνται και κάποιοι απειλούνται. Μου άρεσε πολύ καθώς με κράτησε σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσής του. Δεν με κούρασε, αν και υπάρχουν πολλοί ήρωες που εναλλάσσονται. Μπορεί λίγο να χαθείς με τα τόσα ονόματα, αλλά για κάποια ξεκαθαρίζεται η θέση τους άμεσα και για κάποια θα περιμένουμε στα επόμενα βιβλία να καταλάβουμε τον ρόλο που θα παίξουν στην υπόθεση. Αγωνία, πόνος και σοκ είναι τα συναισθήματα που βιώνεις σε κάθε σελίδα. Για όσους αγαπούν αυτό το είδος, θα το λατρέψουν! Το προτείνω!

  Περίληψη:  Μία στιγμή… 

  αρκεί για να καταβαραθρώσει τον Νίκο και τη Σοφία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους το μυστικό που θ’ αναγεννήσει την Ελλάδα και θ’ αλλάξει τον κόσμο όλο.

  Μία τυχαία συνάντηση…                     

  φέρνει την οκτάχρονη Εύα αντιμέτωπη με το απόλυτο Σκότος.

  Ένας αστάθμητος παράγοντας… 

  προκαλεί την πτώση του Αδάμ και καθιστά την Ευρώπη έρμαιο των τζιχαντιστών. Μόνο εμπόδιο στο δρόμο τους; Η μικρή, ρημαγμένη Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για τις τελευταίες Θερμοπύλες;

  Κρυμμένοι στο σκοτάδι, οι συνωμότες χαμογελούν.

  Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν!

  Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μάς καλεί να ταξιδέψουμε σ’ ένα εναλλακτικό μέλλον, όπου μια λεπτή γραμμή χωρίζει το όνειρο απ’ τον εφιάλτη και τη δημιουργία απ’ την καταστροφή.

  Η πτώση του Αδάμ

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο κώδικας της Δημιουργίας: Η πτώση του Αδάμ

  Συγγραφέας: Γιώργος Ζορμπάς

  Εκδόσεις: Anubis 

  Σελίδες: 616

  ΙSBN: 978-960-623-194-0

  Ημ. Έκδοσης: 20/6/20

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here