Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Λαίμαργος Μονόκερος - Αλέξανδρος Τσινιάς

  Ο Λαίμαργος Μονόκερος – Αλέξανδρος Τσινιάς

  -

  Ο Λαίμαργος Μονόκερος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο «Ο Λαίμαργος Μονόκερος» του συγγραφέα Αλέξανδρου Τσινιά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια και απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο με ήρωα τον Άλεκ, τον μονόκερο που ζει στο Μαγεμένο Δάσος συντροφιά με νεράιδες, μάγους και ξωτικά. Η καλύτερή του φίλη είναι η Κλεό, η πιο μικρή νεράιδα από όλες στο χωριό.

  Μια μέρα, η Κλεό και ο Άλεκ αποφασίζουν να πάνε στο Γλυκό Χωριό με τα ζαχαρωτά. Φεύγοντας οι δυο τους δεν άκουσαν και πολύ καλά τις συμβουλές που έδωσε η μαμά της Κλεό.

  Μμμμ… πρέπει όμως να προσέχεις πολύ, γιατί αν φάτε πολλά ζαχαρωτά, οι μαγικές σας δυνάμεις θα χαθούν και δεν θα μπορέσετε να πετάξετε για να γυρίσετε πίσω, ούτε εσύ, ούτε ο Άλεκ.

  Όταν έφθασαν στο Γλυκό Χωριό, δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν: γλειφιτζούρια, ντόνατς, ζαχαρωτά σε διάφορα χρώματα. Όλα τα καραμελόδεντρα είχαν ανθίσει.

  Όπως καταλαβαίνετε, με τόσα γλυκά μπροστά τους είχαν τρελαθεί από τη χαρά τους κι άρχισαν να δοκιμάζουν από όλα. Ειδικά ο Άλεκ δεν σταματούσε τις δοκιμές. Καραμέλες, ντόνατς, γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά έβρισκαν το ένα μετά το άλλο θέση στην κοιλιά του. Και δεν σταματούσε με τίποτα. Όλο και προχωρούσε πιο βαθιά στο δάσος για να δοκιμάζει και πιο περίεργα γλυκά. Μέχρι που η Κλεό τον έχασε από τα μάτια της και άρχισε να τον αναζητά.

  Ο λαίμαργος Μονόκερος – Αλέξανδρος Τσινιάς

  Θα καταφέρει η μικρή νεράιδα να βρει τον Άλεκ; Τι του έχει συμβεί μετά από τόσα γλυκά που έφαγε;

  Ένα όμορφο παραμύθι με έντονη εικονογράφηση που τραβά την προσοχή των μικρών αναγνωστών είναι το βιβλίο «Ο Λαίμαργος Μονόκερος», που μπορεί να γίνει η αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για τις άσχημες συνέπειες των γλυκών στην υγεία μας, όταν η κατανάλωσή τους γίνεται υπερβολική. Το πάθημα του Άλεκ μπορεί να γίνει ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά για να μειώσουν τα γλυκά που καταναλώνουν. Ένα ευχάριστο παραμύθι που θα το απολαύσουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι γονείς.

  Περίληψη: Ο Άλεκ, ένας μονόκερος που ζει στο Μαγεμένο Δάσος, είναι πολύ λαίμαργος και δεν μπορεί να αντισταθεί στα ζαχαρωτά που βρίσκει στο Γλυκό Χωριό. Θα καταφέρει να επιστρέψει στο σπίτι του; Ή θα χάσει για πάντα τη φίλη του Κλεό;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Λαίμαργος Μονόκερος

  Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τσινιάς

  Εκδόσεις : Διάνοια

  ISBN:978-618-84332-1-2

  Ημ. Έκδοσης: 05/ 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here