Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΟ μυστικός φύλακας - Μανώλης Νάννος

  Ο μυστικός φύλακας – Μανώλης Νάννος

  -

  Ο μυστικός φύλακας. Ένα υπέροχο εξώφυλλο στα χρώματα που μου αρέσουν. Ένα ακόμα βιβλίο που ανήκει στη φανταστική λογοτεχνία και μου κράτησε υπέροχη συντροφιά. Τα φτερά που απεικονίζονται στο εξώφυλλο μας προϊδεάζουν για το περιεχόμενο, όπως και ο τίτλος.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Σωκράτης είναι ένας άνθρωπος που παλεύει με την κατάθλιψη. Η δουλειά του είναι νοσηλευτής σε νοσοκομείο, δεν τον καλύπτει, και η έλλειψη κοινωνικών συναναστροφών τον έχει φέρει σε σημείο να αισθάνεται κούραση και μόνο που σηκώνεται από το κρεβάτι. Η ζωή του μοιάζει ασήμαντη, βαρετή και άνευ αξίας. Μέχρι τη στιγμή που ο θάνατος τον συναντά και όλα αλλάζουν. Αυτό που δεν γνώριζε είναι ότι ποτέ δεν ήταν μόνος. Είχε στο πλάι του τον φύλακα άγγελό του, να τον προστατεύει από κάθε κακό, παραμένοντας όμως στην αφάνεια. 

  Εκείνη την ώρα, εκείνη γύρισε για να δει ποιος φεύγει. Τον κοίταξε στα μάτια. Ήξερε ποιος ήταν, αλλά δεν ήξερε τι ένιωθε. Ο χρόνος πάγωσε και δεν τον χαιρέτησε. Αντιλήφθηκε ότι το βλέμμα του είχε κάτι περίεργο, μια κρυμμένη αλήθεια, μια φλόγα που έσβηνε επειδή δεν έβρισκε οξυγόνο, δεν έβρισκε ζωή για να τραφεί. Και έτσι, ένας έρωτας κλείστηκε στο σεντούκι των ανεκπλήρωτων.

  Ο θάνατός του όμως τον φέρνει στην Πόλη των Αγγέλων και η ζωή του αποκτά νόημα. Όλα όσα βλέπει και μαθαίνει τον βοηθούν να καταλάβει πολλά και να παλέψει για την ευημερία και το καλό του κόσμου. Το κακό ξεπερνά το καλό και οι Άγγελοι πρέπει να παλέψουν σκληρά για την επιβίωση, όχι μόνο τη δική τους, αλλά και των ανθρώπων. Ο Σωκράτης θα κληθεί να πάρει μέρος σε κάποιες αποστολές μέχρι να βρει το άτομο που θα γίνει ο φύλακας προστάτης του. Η τύχη όμως τα φέρνει έτσι που θα βρεθεί μπροστά στην παλιά του αγαπημένη και θα θελήσει να τη σώσει. Η απόφασή του όμως αυτή θα γίνει αφορμή να ξεκινήσει ένας μυστικός πόλεμος μεταξύ Δαιμόνων και Αγγέλων. Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή και το έπαθλο είναι ο κόσμος. Ο Σωκράτης όμως δεν αγωνίζεται μόνο για τη σωτηρία του κόσμου, αλλά και για την αγάπη που δεν πρόλαβε να ανθίσει.

  Ο Σωκράτης χαιρόταν που ζούσε πλέον σε έναν τέτοιο κόσμο και, γνωρίζοντάς τον περισσότερο, αντιλαμβανόταν την αξία του. Ήταν αποφασισμένος να την υπερασπιστεί ως μαχητής και να κρατήσει ζωντανή αυτή τη μαγεία της. Η αθάνατη ψυχή του θα μαχόταν για πάντα μαζί με τους υπόλοιπους μαχητές, υπερασπιζόμενοι την αγάπη και τη ζωή.

  Ο ήρωας του βιβλίου αυτού μου φάνηκε τόσο αληθινός! Είμαι σίγουρη ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλοί νέοι που βιώνουν ό,τι και ο Σωκράτης. Η κατάθλιψη τείνει να γίνει μάστιγα της εποχής και ο κόσμος δεν βοηθάει στην καταπολέμησή της. Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν απομακρύνει τον κόσμο κι ας έχουν μηδενίσει τις αποστάσεις. Έχει χαθεί η αμεσότητα και η επικοινωνία. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν και να εκφραστούν πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση των ανθρώπων.

  Ο Σωκράτης όμως ως Άγγελος κατάφερε να εκφράσει τη δύναμη που έκρυβε μέσα του. Απαλλαγμένος από άγχος και στερεότυπα, ανέδειξε όλα τα καλά του εαυτού του, με αποτέλεσμα να καταφέρει πράγματα σε ελάχιστο χρόνο, σε αντίθεση με άλλους. Άτομο με βαθιά αισθήματα αγάπης, κατανόησης και ευαισθησίας, ο Σωκράτης είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τη σωτηρία του κόσμου και της αγαπημένης του. Μου άρεσε πολύ, απλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει συνέχεια, γιατί το τέλος είναι λίγο αφηρημένο με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας!

  Περίληψη Ο μυστικός φύλακας: Ο Σωκράτης είναι ένας μελαγχολικός νέος που πολύ γρήγορα θα γνωρίσει τον θάνατο. Ο Σωκράτης όµως δεν είναι µόνος του, καθώς δίπλα του, από την µέρα που γεννήθηκε, είχε τον δικό του φύλακα άγγελο.

  Πλέον κατοικεί στην Πόλη των Αγγέλων, και µαζί τους θα λάβει µέρος σε µια σειρά από αποστολές, µέχρι τη στιγµή που θα κληθεί να σώσει την παλιά του αγαπηµένη. Και τότε ένα µυστικός πόλεµος θα ξεκινήσει.

  Μια κοσµική σύγκρουση ανάµεσα σε Αγγέλους και Δαίµονες. Το έπαθλο είναι ο κόσµος, και µια αγάπη που αδικήθηκε και µένει να αποκατασταθεί.

  Ο μυστικός φύλακαςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο μυστικός φύλακας

  Συγγραφέας: Μανώλης Νάννος

  Εκδόσεις: Πηγή 

  Σελίδες: 236

  ISBN: 978-960-626-432-0

  Έτος έκδοσης: 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ