Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Μύθος της αράχνης - Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Ο Μύθος της αράχνης – Αντώνης Παπαθεοδούλου

  -

  Ο Μύθος της Αράχνης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Μύθος της Αράχνης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Βασίλη Γρίβα. Ανήκει στη σειρά Μυθολογικά παραμύθια, η οποία επιχειρεί μια νέα ανάγνωση των Αρχαίων Ελληνικών Μύθων. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

  Ο Μύθος της αράχνηςΔεν είναι χιλιοειπωμένες ιστορίες αλλά συναρπαστικές αφηγήσεις. Υπεύθυνη της συγκεκριμένης σειράς, είναι η συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου. Όταν υπάρχουν τόσο καλοί δημιουργοί, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό.

  Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, μας παρουσιάζει μοναδικά το μύθο της Αράχνης και τη σπουδαιότητα της υφαντικής τέχνης. Κι αν νομίζετε ότι τα μυθολογικά παραμύθια είναι μόνο για μικρούς αναγνώστες, κάνετε λάθος. Είναι απολαυστικά παραμύθια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Οι ενήλικες αναγνώστες, διαβάζοντας τα μυθολογικά παραμύθια, φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στη μυθολογία. Τα παιδιά ακούν ή διαβάζουν ελληνικούς μύθους που εξάπτουν τη φαντασία τους.

  Στην άλλη άκρη του Αιγαίου, στη Λυδία, ζούσε μια μικρή υφάντρα, η Αράχνη. Τη μητέρα της την είχε χάσει μικρή και μεγάλωσε με τον πατέρα της τον Ίδμονα, ξακουστό βαφέα νημάτων και υφασμάτων. Από πολύ μικρή ύφαινε η Αράχνη, με τέτοια χάρη, τέχνη, λεπτομέρεια και τελειότητα, που η φήμη της είχε φτάσει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας. Κι όσο πιο πολύ ύφαινε τόσο καλύτερη γινόταν στην τέχνη της. Όμοιά της δεν υπήρχε. Κι η Αράχνη το ήξερε και καυχιόταν πολύ για αυτό.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να κατανοήσουν καλύτερα οι μικροί μας φίλοι όσα άκουσαν ή διάβασαν αλλά και να συνδυάσουν μάθηση και διασκέδαση.

  Ο Μύθος της Αράχνης ανήκει στον κύκλο των μεταμορφώσεων. Στον ίδιο κύκλο υπάρχουν ακόμα δυο τίτλοι βιβλίων από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και τον Βασίλη Γρίβα στην εικονογράφηση. Πρόκειται για τα βιβλία: Η Καλλιστώ και το βιβλίο του ουρανού και Ο Πηλέας και η Θέτιδα.

  Περίληψη: Οι θεοί έχουν τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Παίρνουν διάφορες μορφές και μπλέκονται στις ιστορίες των θνητών. Κι οι περιπέτειές τους μεταμορφώνονται σε μύθους. Κι οι μύθοι ταξιδεύουν μέσα από αφηγήσεις και βιβλία και μεταμορφώνονται σε αλήθειες. Όπως ο μύθος της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ‘βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της… 

  Ο Μύθος της αράχνηςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Μύθος της Αράχνης

  Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-0484-8

  Ημ. Έκδοσης: 19/09/2016

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here