Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία Ο Οίκος των Βέρεμον - Άγγελος Κυπριανός

  Ο Οίκος των Βέρεμον – Άγγελος Κυπριανός

  -

  Ο Οίκος των Βέρεμον

  Προσωπική άποψη: Νένα Μπούρα

  Ο Οίκος των Βέρεμον. Έχοντας στα χέρια μου ένα βιβλίο με ένα εξώφυλλο γεμάτο μυστήριο, αμέσως άρχιζα να το διαβάζω και σιγά σιγά βυθίστηκα στις σελίδες του. Ο τίτλος του «Ο Οίκος των Βέρεμον» από τις Εκδόσεις Πηγή και είναι το πρώτο «πνευματικό παιδί» του συγγραφέα Άγγελου Κυπριανού. Είναι από αυτά τα βιβλία που σε βοηθάνε να χάνεσαι από τον πραγματικό κόσμο και να ταξιδεύεις στον παραμυθιακό, σελίδα-σελίδα, χωρίς να θες να σταματήσεις και να εξαφανίσεις την ατμόσφαιρα που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου.

  Ο Οίκος των ΒέρεμονΟι Βέρεμον είναι βρικόλακες, από τους τελευταίους που έχουν μείνει στη Μέα. Μετά το ξεκλήρισμα των βρικολάκων από τους κυνηγούς, ο Κάλχας Βέρεμον έχει καταφέρει να σώσει την οικογένειά του και μερικούς φίλους, ώστε να συγκατοικήσουν όλοι μαζί ειρηνικά με τους ανθρώπους. Ο βορράς, που είναι αφιλόξενο και δυσπρόσιτο μέρος, τους βοηθάει να βρουν καταφύγιο και κρατάει μακριά τους περίεργους.

  Όμως η ζωή των τεσσάρων αδερφών και παιδιών του Κάλχα, που είναι και οι ήρωες του βιβλίου, κλυδωνίζεται καθώς μυστικά αρχίζουν να αποκαλύπτονται και εμφανίζονται στο δρόμο τους κυνηγοί βρικολάκων. Έτσι ο Σέπτιμους, ο Άντον, ο Μπακάντε και ο Κρόβεν, έρχονται αντιμέτωποι πρώτη φορά με τέτοιους κίνδυνους.

  Το εκχύλισμα είχε φτάσει μέχρι κάτω από τη μέση. Το πρόσωπο του νεαρού είχε χάσει ένα κομμάτι από τον κρόταφο μέχρι το δεξί μάτι, αλλά ήταν αρκετό για τα αδέρφια να το αναγνωρίσουν.

  «Ήταν ο κυνηγός που καθόταν μαζί με τον Τζέρεμι Κάργουϊκ λίγες ώρες πριν» είπε ο Σέπτιμους.

  «Μας ακολούθησε» είπε ο Άντον.

  Κοίταξε γύρω και ρώτησε τον Σέπτιμους.

  «Ο μικρός;»

  «Είναι πληγωμένος. Τον έχουμε αφήσει πίσω. Οι σφαίρες έχουν αγιασμό Άντον»….

  Οι κυνηγοί όμως δεν θα είναι οι μόνοι που τους κυνηγούν. Ένα πιο μεγάλο κακό, που δεν υπάρχει ούτε στον κόσμο των ζωντανών ούτε στον κόσμο των νεκρών, θέλει να τους εξοντώσει και οι Βέρεμον θα αναγκαστούν να πολεμήσουν και να έρθουν αντιμέτωποι με φοβερές δυσκολίες για την επιβίωσή τους. Άραγε θα τα καταφέρουν;

  Ο Οίκος των ΒέρεμονΟ αναγνώστης σιγά σιγά βλέπει μπροστά του να ξετυλίγονται οι χαρακτήρες των ηρώων με δυνάμεις που και οι ίδιοι ακόμα δεν ξέρουν και που αρχίζουν να μαθαίνουν. Αυτές τις υπερδυνάμεις πρέπει να διαχειριστούν και να μάθουν να τις χρησιμοποιούν έτσι ώστε να γλιτώσουν από το κακό που καραδοκεί και θέλει να τους εξοντώσει. Ο καθένας από αυτούς είναι ξεχωριστή οντότητα, όμως όλοι μαζί συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα να επιζούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

  Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα του βιβλίου με τις άμαξες, τους αλχημιστές, τα μαγικά φίλτρα και όλα αυτά τα στοιχεία που συναντάμε στις σελίδες του, καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα «σύγχρονο παραμύθι» για μεγάλους, που θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα της καθημερινότητας και να ταξιδέψουν νοερά ανάμεσα σε υπερφυσικά πλάσματα, που έχουν όμως ανθρώπινα συναισθήματα.

  Ο Σέπτιμους ξάπλωσε στο χώμα και κοιτούσε τον ουρανό. Έβγαλε το μενταγιόν από την τσέπη και το χάζεψε για λίγο. Συλλογίστηκε τον Μπέρικαν, τον θεό Ήλιο και τη Βέστια, το Φεγγάρι που τους κρατούσε δυνατούς και ισχυρούς τα βράδια. Έμπλεξε το μυαλό του σε φιλοσοφικά μονοπάτια που ποτέ δεν τον εξυπηρέτησαν ως προς τα υπαρξιακά ζητήματα των Βερούν και των άλλων φυλών. Θυμήθηκε επίσης τη μαγεία και τις διάφορες μορφές της και λυπήθηκε λίγο με την απουσία της τις τελευταίες μέρες…

  Περίληψη: Οι Βέρεμον είναι ο τελευταίος οίκος βρικολάκων στον κόσμο της Μέα. Ο Κάλχας Βέρεμον, βετεράνος πολέμου και επικεφαλής της οικογένειας, φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος για τα παιδιά του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στον αφιλόξενο βορρά, χτίζοντας μια μεγαλοπρεπή έπαυλη και παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να μπορούν να ενσωματωθούν διακριτικά στην κοινωνία των ανθρώπων και να αποφύγουν τη φρικτή μοίρα που υπέστησαν οι παλιότερες φατρίες βρικολάκων.

  Ωστόσο, τα μυστικά ενός τέτοιου οίκου δεν κρύβονται εύκολα. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας ανυπομονούν να γνωρίσουν τον κόσμο και να δοκιμαστούν, αφήνοντας στην άκρη τις ιστορίες των βιβλίων και τις περιπέτειες του πατέρα τους από τον πόλεμο, με τις οποίες μεγάλωσαν.

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι προκαταλήψεις των ανθρώπων και η ίδια τους η φύση θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε στροφή. Έτσι θα ανακαλύψουν ότι η ασφάλεια της έπαυλης και τα γνώριμα εδάφη δεν θα μπορούν να τους κρατούν για πάντα μακριά από τους κινδύνους…

  Ο Οίκος των ΒέρεμονΣτοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Οίκος των Βέρεμον

  Συγγραφέας: Άγγελος Κυπριανός

  Εκδόσεις: Πηγή

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Σελίδες: 322

  ISBN: 978-960-626-035-3

   Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here