Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More

  Ο Όρκος του Ζυγού – Mia Sheridan

  -

  Από το πρώτο βιβλίο της Mia Sheridan που διάβασα, κατάλαβα ότι θα αγαπήσω κάθε βιβλίο αυτής της συγγραφέως. Η γραφή της μου ταιριάζει απίστευτα. Αν και το συγκεκριμένο εξώφυλλο του βιβλίου Ο όρκος του Ζυγού δεν μου αρέσει, η συγγραφέας είναι από μόνη της αρκετή για να σε κάνει να το αγοράσεις!

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Κίρα Νταλέρ είναι μια κοπέλα σε απόγνωση. Χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι της και ελάχιστα χρήματα για να περάσει κάποιες μέρες, προσπαθεί να σκεφτεί ένα σχέδιο επιβίωσης. Είναι πολύ δραστήρια και έξυπνη, κυνηγάει τη ζωή και προσφέρει τη βοήθειά της σε όποιον την έχει ανάγκη. Η Κίρα είναι γνωστή για τα εξωφρενικά σχέδιά της. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό της!

  Ο Γκρέισον Χόθορν είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να περισώσει τον αμπελώνα που του άφησε ο πατέρας του. Τα εμπόδια όμως που συναντά είναι ανυπέρβλητα και αδιαπέραστα. Με τους λιγοστούς πόρους του προσπαθεί να κάνει το ακατόρθωτο και όλα μοιάζουν μάταια. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα στο γραφείο του με την πιο εξωφρενική πρόταση. Όντας σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αναγκάζεται να την αποδεχτεί. Έχει δώσει έναν όρκο και πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον φέρει εις πέρας.

  Η γνώμη του ενός για τον άλλο δεν είναι η καλύτερη και είναι φυσικά λανθασμένη. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει κανένας από τους δύο είναι η έλξη που θα γεννηθεί ανάμεσά τους. Όσο περισσότερο γνωρίζονται, τόσο πιο δυνατή γίνεται η ανάγκη του ενός για τον άλλο. Η επαγγελματική συμφωνία τείνει να αλλάξει, αλλά είναι έτοιμοι να δεχτούν τα νέα δεδομένα; Το παρελθόν τούς χτυπά την πόρτα και οι αποκαλύψεις φέρνουν στην επιφάνεια παλιά βιώματα και πόνο.

  Δεν κατάλαβα τι συνέβη. Τη μια στιγμή νόμιζα ότι θα με σκοτώσει, έτσι θυμωμένα που με κοιτούσε, και την επόμενη με φιλούσε! Τα χείλη μου ήταν ακόμα μουδιασμένα από την αίσθηση του στόματός του πάνω στο δικό μου και πίεσα τα δάχτυλά μου πάνω τους για να νιώσω την τρυφερότητα και να πειστώ ότι δεν ήταν όνειρο.

  Το ψέμα και η απόκρυψη δεδομένων εξαγριώνουν και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το ευτυχισμένο τέλος που ονειρεύονταν δεν είναι πλέον εφικτό. Αυτό όμως που θα ανακαλύψουν είναι ότι για κάποια πράγματα αξίζει να διακινδυνεύεις ακόμα και να πληγωθείς, γιατί είναι τα πάντα, και κάποιοι όρκοι θα πρέπει να καταπατηθούν για να κατακτήσεις αυτό που έχει πραγματική αξία, την αγάπη και τη συγχώρεση. Μου άρεσε πάρα πολύ.

  Η Mia Sheridan για μια ακόμα φορά καταπιάνεται με κάποια μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Πρώτον και κυριότερο, τις δωροδοκίες και τη διαφθορά στην πολιτική και τη δικαιοσύνη. Δεύτερον, τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν όσοι μπήκαν σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα, και τρίτον, την κάθε είδους κακοποίηση που αντιμετωπίζουν κάποιες γυναίκες από γονείς και συντρόφους. Ένα βιβλίο αισθηματικό, με έντονο το κοινωνικό στοιχείο, γεμάτο πάθος και χιούμορ, συγκίνηση και θυμό, στεναχώρια και αγαλλίαση.

  Λαχταρούσε, όμως, να γίνω καλύτερος. Λαχταρούσε να γίνω αντάξιός της. Και την ήθελα. Όχι μόνο το κορμί της, ολόκληρη. Ο Θεός ας με βοηθούσε, ήθελα το κορμί της, ναι, αλλά ήθελα και πολλά παραπάνω από αυτό. Ήθελα την έγκρισή της, να ακούω τις σκέψεις της, να ξέρω τα μυστικά της. Και ήθελα να της πω τα δικά μου.

  Η Κίρα χρειάστηκε πολύ θάρρος για να παλέψει για όσα αγαπούσε και ονειρευόταν. Δεν άφησε κανέναν να της στερήσει ό,τι της αξίζει. Πάλεψε για την αγάπη της. Η μάγισσα χρειάστηκε κάθε ξόρκι για να ξυπνήσει τον δράκο και να τον κάνει να δει. Να δει πέρα από το παρελθόν και τα λάθη, πέρα από τον πόνο και την προδοσία, πέρα από την απαξίωση και την αδιαφορία. Ο Γκρέισον ήταν πονεμένος. Δεν εμπιστευόταν τους ανθρώπους. Χρησιμοποιούσε την εξωτερική του όμορφη εμφάνιση σε σχέσεις χωρίς νόημα, ίσα ίσα για να ικανοποιήσει το κορμί του, αφήνοντας την καρδιά απέξω. Μια καρδιά που διψούσε για αγάπη, την αγάπη που του στέρησαν και είχε τόσο ανάγκη, όσο κι αν το αρνιόταν στον εαυτό του.

  Διασκέδασα απίστευτα διαβάζοντας τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων. Απόλαυσα την αλλαγή των συναισθημάτων τους, το πώς ένιωσε ο καθένας την αλλαγή και πώς την αποδέχτηκε. Αγαπημένη φράση του βιβλίου: «Θα ανακαλύψεις ότι όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει πάντα και ελπίδα». Τους αγάπησα και τους πόνεσα! Το απόλαυσα και σας το προτείνω.

  Περίληψη: Η Κίρα Νταλέρ βρίσκεται σε απόγνωση… 
  Με λίγα χρήματα και ακόμα λιγότερες επιλογές, η έξυπνη και δραστήρια νεαρή κοπέλα πρέπει να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της. Γνωστή για τη γενναιοδωρία της και την παρορμητική φύση της, επινοεί ένα σχέδιο επιβίωσης. Ίσως το πιο εξωφρενικό από όλα.

  Ο Γκρέισον Χόθορν έχει αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του…
  Ορισμένα εμπόδια στη ζωή είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Και η προδοσία είναι ένα από αυτά. Με περιορισμένους πόρους, ο Γκρέισον προσπαθεί να αναστήσει τον αποτυχημένο οικογενειακό αμπελώνα. Άλλωστε, το έχει ορκιστεί στον εαυτό του. Μέχρι που μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο γραφείο του με μια παράξενη, απροσδόκητη πρόταση. Είναι αδύνατον να της αρνηθεί.

  Ό,τι ξεκινάει ως μια επιχειρηματική συμφωνία εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο ανάμεσα στην προκλητική και ανεξάρτητη Κίρα και στον άπληστο Γκρέισον, που θέλει περισσότερα για τον εαυτό του. Και καθώς τα θέλω τους συγκρούονται και η έλξη ανάμεσά τους είναι αναπόφευκτη, θα συνειδητοποιήσουν ότι το παρελθόν τούς καταδιώκει. Και σίγουρα το ψέμα και η απάτη δεν οδηγούν σε ένα ευτυχισμένο τέλος.

  Ο όρκος του ζυγού - Mia Sheridan Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο Όρκος του Ζυγού

  Συγγραφέας: Mia Sheridan

  Εκδόσεις: Elxis 

  Σελίδες: 408

  ISBN: 978-618-5543-02-0

  Ημ. Έκδοσης: 21/04/2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ