Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών O Ουρανένιος

  O Ουρανένιος

  -

  O Ουρανένιος

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο «Ουρανένιος», το παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γιώργου Δ. Λεμπέση, ανεβαίνει αυτό το φθινόπωρο στο θέατρο ΖΙΝΑ, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Κουμούτσου.

  Έχετε δει ποτέ να λείπει ένα κομμάτι από τον ουρανό;
  Έφυγε άραγε για πάντα; Το κλέψανε; Θα γυρίσει ξανά;

  Μια τρελή περιπέτεια με δύο πόλεις και έναν ουρανό. Με υπέροχες μουσικές από τον Γιάννη Ζουγανέλη. Μια παράσταση για την αλληλεγγύη, για την αξία του ονείρου, όσο άπιαστο κι αν μοιάζει. Για την αρμονική συνύπαρξη και την ανάγκη όλων μας για ένα κομμάτι ουρανό. Γιατί όλοι αξίζουν ουρανό, όπως λέει και ο αφηγητής της ιστορίας μας: «Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι πιο σοβαροί και οι πιο αστείοι. Όλοι είμαστε χρήσιμοι κι όλοι είμαστε πολύτιμοι».

  Ο Ουρανένιος

  Λίγα λόγια για την πλοκή
  Η Αστράφτη είναι μία πόλη καθαρή, όμορφη, φωτεινή και οργανωμένη. Η Βροντάη, αντίθετα, είναι σκοτεινή και βρώμικη. Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαμάχη. Αιτία; Η πρώτη έχει ουρανό, ενώ η δεύτερη όχι. Οι μεταξύ τους καβγάδες είναι καθημερινοί, μέχρι που ένα κομμάτι από τον ουρανό, ο Ουρανένιος, αποχωρεί από την πόλη της Αστράφτης… Και τότε ξεκινά μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, με πολύ τρέξιμο, απαγωγές και θρυλικούς καβγάδες, μέχρι την τελική συμφιλίωση των δύο πόλεων, έπειτα από ένα τετραπέρατο σχέδιο που μόνο ο Ουρανένιος θα μπορούσε να σκαρφιστεί!

  Μια παράσταση γεμάτη χρώματα, χιούμορ, άφθονη αισιοδοξία και όνειρα. Πολλά και μεγάλα.
  Α, και ένα μυστικό: Κάποιος θα μάθει να πετά (σσσς).

  «Ο Ουρανένιος» του Γιώργου Δ. Λεμπέση

  Πρεμιέρα: Οκτώβριος 2019, θέατρο Ζίνα
  Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.00 και 14.00
  Διάρκεια: 75’
  Θέατρο ΖΙΝΑ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Αθήνα, 210-6424414, 210-6424424

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here