Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Ο πόλεμος της Θεάς 3 - Απο-θεοποίηση - Blake Kendare

  Ο πόλεμος της Θεάς 3 – Απο-θεοποίηση – Blake Kendare

  -

  Ο πόλεμος της Θεάς 3 – Απο-θεοποίηση

   Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

   Η μάχη και η προδοσία που υπέστησαν στον Όλυμπο χώρισε την ομάδα σε τρία μέρη. Η Αθηνά με τον λαβωμένο Οδυσσέα κατέληξαν στον Κάτω Κόσμο, η Κασσάνδρα και η Καλυψώ στο Λος Άντζελες και ο Ερμής με τον Χένρι και την Άντι πίσω στο Κινκέϊντ.

  Η άγνοια για την τύχη των υπόλοιπων κάνει τον καθένα νευρικό, με πρώτο και καλύτερο τον Ερμή, που δεν ξέρει πώς να αντιδράσει πλέον με τον χαμό της αδελφής του. Όσα πίστευαν έχουν καταρρεύσει και οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή. Καταφεύγει λοιπόν στο μόνο άτομο που μπορεί να του δώσει απαντήσεις, στη θεά Δήμητρα.

  Η Αθηνά έσφιξε τους ώμους του Οδυσσέα ντροπιασμένη. Παρ’ όλο που η ιδέα την έπνιγε, ο Άρης είχε δίκιο. Είχε δίκιο όταν την προειδοποίησε να μην πάει στον Όλυμπο και είχε δίκιο όταν έλεγε πως ήταν κατώτερη από αυτό που κάποτε υπήρξε.

  Η Αθηνά προσπαθεί από τη μια να κρατήσει τον Οδυσσέα ζωντανό και από την άλλη να τον προστατεύσει από τα πλάσματα που παραφυλάνε στο σκοτάδι με σκοπό να τους ξεσκίσουν. Οι μέρες όμως περνούν και η συνειδητοποίηση ότι ο Οδυσσέας έχει πια χαθεί την αναγκάζει να αρπάξει το σπαθί του Αχιλλέα και να κάνει κάτι που ποτέ δε φανταζόταν ότι θα έκανε. Αυτός όμως που θα εμφανιστεί για να αλλάξει την κατάσταση την τελευταία στιγμή είναι ο μοναδικός που δε θα φανταζόταν ποτέ!

  Η θεά της σοφίας και της στρατηγικής στη μάχη, είχε ορμήσει και είχε κατατροπωθεί σαν μικρό παιδί. Κι αντί να ανασυνταχθεί, είχε τρέξει να κυλιστεί στη λάσπη, μισότρελη στον Κάτω Κόσμο.

  Απο-θεοποίησηΗ Κασσάνδρα, με την Καλυψώ δίπλα της, είναι αποφασισμένη να σκοτώσει όλους τους θεούς για να επιστρέψει η ζωή τους στη συνηθισμένη ρότα της. Το καλύτερο ξεκίνημα λοιπόν είναι ο Πλούτωνας και ο πιο σωστός για να τις βοηθήσει είναι ο Θεός του Θανάτου. Ο Θάνατος δεν είναι καθόλου όπως τον περίμενε η Κασσάνδρα και εκείνος γοητεύεται από την κοπέλα και τη δύναμή της. Μοιάζουν τόσο ίδιοι αφού και οι δύο σκορπίζουν κατά κάποιο τρόπο τον θάνατο…

  Το μίσος της Κασσάνδρας την έχει κάνει ανεξέλεγκτη! Αυτό που λαχταρά περισσότερο είναι ο θάνατος της Αφροδίτης και του Άρη. Τα πάντα θολώνουν γύρω της και μόνο το μίσος τής δείχνει το δρόμο.

  Η Κασσάνδρα σκυθρώπιασε. Το τίμημα για να συναντήσει τον θεό του θανάτου ήταν το animal print. Θα το υπέμενε όμως για να τον προσεγγίσει και εκείνος να τη φέρει με τη σειρά του πιο κοντά στους υπόλοιπους θεούς. 

  Θα καταφέρει να συγκρατηθεί στη θέα του Άρη ακόμα και όταν εκείνος ταχθεί με το μέρος τους; Θα κρατήσει τα χέρια της μακριά από την Αθηνά που την θεωρεί υπαίτια όλων όσων τους έχουν συμβεί;

  Απο-θεοποίησηΑπο-θεοποίηση. Ο πόλεμος τους χτυπάει την πόρτα και η μόνη επιλογή είναι η μάχη. Ποιος είναι τελικά ο αντίπαλος που τους απειλεί και ποιος θα βγει νικητής; Θα υπάρξει τελικά νικητής ή όλα έγιναν για το τίποτα;

  Η αγάπη σε όλες τις μορφές της παρουσιάζεται και σ’ αυτό το βιβλίο και κινεί τους ήρωες να πάρουν αποφάσεις στηριζόμενοι σ’ αυτό το τόσο δυνατό συναίσθημα. Στο τέλος, ακόμα και η λογική δείχνει να υποτάσσεται στην αγάπη που προσπαθεί να βγει νικήτρια σ’ αυτή την τόσο δύσκολη και αμφίρροπη μάχη. Ποιος θα είναι τελικά ο νικητής και ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας;

  Η καρδιά της βροντοχτυπούσε στη σκέψη αυτή και τα χέρια της δεν είχαν πάψει να την καίνε όλη μέρα. Έπρεπε να προσέξει να μην αγγίξει την Καλυψώ, για να μην προσθέσει κατά λάθος άλλη μια ρυτίδα στο πρόσωπό της.

  Μια τριλογία που απόλαυσα, στηριγμένη στην Ελληνική μυθολογία αν και αρκετά παραποιημένη!  Έχει πολύ δυνατά σημεία και αγωνία που κρατούν τον αναγνώστη δέσμιο μέχρι να φτάσει στην τελευταία σελίδα.

  Περίληψη: Ο πόλεμος της Θεάς 3 – Απο-θεοποίηση Στο τελευταίο μυθιστόρημα της τριλογίας οι αθάνατοι και οι θνητοί ήρωες μένουν παραζαλισμένοι από τα πλήγματα, τσακισμένοι και σκορπισμένοι, αφού αποδείχτηκε ότι έπρεπε να πολεμήσουν τις ίδιες τις Μοίρες, που είναι η πηγή της αρρώστιας των θεών. Η Αθηνά έχει εγκλωβιστεί στον Κάτω Κόσμο, με το σώμα του μοναδικού ήρωα που αγάπησε ποτέ στην αγκαλιά της. Ο Ερμής είναι ακόμη στον επάνω κόσμο και προσπαθεί να ενισχύσει την Άντι και τον Χένρι, πριν τελειώσει ο χρόνος του και πεθάνει ή καταφτάσουν οι Μοίρες και τους αφανίσουν. Και είναι κι η Κασσάνδρα κάπου εκεί πάνω. Σε αποστολή θανάτου. Με τον θεό του θανάτου.

  Το παιχνίδι φαίνεται καταδικασμένο. Όμως, απλά και μόνο επειδή δεν πήγαν τα πράγματα σύμφωνα με το σχέδιο, δε σημαίνει ότι έχουν χάσει. Έχουν σχεδόν χάσει. Κι είναι μεγάλη η διαφορά.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Απο-θεοποίησηΤίτλος: Απο-θεοποίηση

  Συγγραφέας: Kendare Blake

  Μεταφραστής: Ειρήνη Παϊδούση

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-0251-6

  Σελίδες: 408

  Ημερομηνία Έκδοσης: 25/05/2016

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here