Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More

  Ο Προφήτης – Ethan Cross

  -

  Ο Προφήτης  

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Προφήτης είναι ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα. Οι περιγραφές του σου κόβουν την ανάσα και είναι πολύ κινηματογραφικές. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο αρκετές φορές και οι ήρωές μας είναι αντιμέτωποι με serial killers που δεν το έχουν σε τίποτα να σε σκοτώσουν για να σιγουρευτούν ότι δεν θα τους πιάσει η αστυνομία!

  Ο ήρωάς μας, ο Μάρκους, ανήκει σε ένα κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους Ποιμένες, που σκοπό έχουν να βρίσκουν και να οδηγούν στη δικαιοσύνη κατά συρροή δολοφόνους. Οι τρόποι τους δεν είναι πάντα έντιμοι και κατά το γράμμα του νόμου μεν, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικοί δε. Ο Μάρκους έχει στο πλευρό του τον Άντριου που θεωρεί αδελφό, τη Μάγκι που είχαν σχέση πριν λίγο καιρό αλλά λόγω της δουλειάς τους δεν ευδοκίμησε, και τον Σταν που είναι άσσος στους υπολογιστές. Ο Μάρκους έχει ένα μαθηματικό μυαλό που ανά πάσα στιγμή αναλύει όλα τα στοιχεία που έχουν βρει και βρίσκει λύσεις όταν η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο ή αδιέξοδο.

  Έρχονται λοιπόν στο Σικάγο με σκοπό να βρουν τον Αναρχικό. Έναν κατά συρροή δολοφόνο που απαγάγει γυναίκες από το σπίτι τους ενώ κοιμούνται, τις δένει, τους κόβει την μηριαία αρτηρία και τις καίει ζωντανές. Σε κάθε σημείο εγκλήματος αφήνει ένα Άλφα σχεδιασμένο με το αίμα της νεκρής.

  Η … είχε δεθεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα στο κέντρο του υπογείου. Η φωτιά είχε καταβροχθίσει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός της, αφήνοντας μόνο ένα καρβουνιασμένο περίβλημα. Η καρέκλα είχε μεταλλικές πλάκες στην κάτω πλευρά του πλαισίου και ψηλή πλάτη για να ακινητοποιείται το κεφάλι. Οι πλάκες ήταν βιδωμένες στο πάτωμα για να εμποδίζεται η μετακίνηση της καρέκλας. Ο Αναρχικός είχε ενεργήσει με παρόμοιο τρόπο σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις· ο Μάρκους υπέθετε ότι ο δολοφόνος είχε ετοιμάσει τα πάντα πριν φέρει την κοπέλα και προχωρήσει στη δολοφονία της.

  Ο ΠροφήτηςΟ δολοφόνος είναι πολύ έξυπνος, τακτικός, και δεν αφήνει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο πίσω του, με αποτέλεσμα η εύρεσή του να είναι αδύνατη.

  Μέσα σε όλα αυτά εμφανίζεται ένας δολοφόνος όπου ο Μάρκους κυνηγούσε αλλά δεν κατάφερε να συλλάβει, που νιώθει έντονη ταύτιση μαζί του και κάνει τα πάντα να τον βοηθήσει, αφήνοντας πτώματα στη διαδρομή…

  Εκείνο το βράδυ είχε έρθει αντιμέτωπος με τους σκοτεινότερους δαίμονες και τα βαθύτερα μυστικά του και κατάφερε να βγει απ’ τις φλόγες ζωντανός, όχι όμως άθικτος. Εκείνο το βράδυ είχαν πεθάνει όσα όνειρα έκανε για μια φυσιολογική ζωή. Προσπαθώντας να απωθήσει τις αναμνήσεις, συνέχισε την ιστορία του.

  Ο ΠροφήτηςΣτην υπόθεση τον βοηθά η ντετέκτιβ του FBI, Βάσκες, που νιώθει να έλκεται από εκείνον και έτσι εκείνος αντιλαμβάνεται πως έχει αισθήματα για τη Μάγκι και πως δεν την ήθελε στο Σικάγο για να την προστατεύσει. Ενώ η υπόθεση μοιάζει αδιέξοδη, κάποιο στοιχείο έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ψάχνοντας στο παρελθόν θα κάνουν σημαντικές ανακαλύψεις που θα τους βοηθήσουν στην ανακάλυψη του Αναρχικού. Ένα νέο όνομα έρχεται στην επιφάνεια, ο Προφήτης, που έρχεται να φωτίσει κάποιες πτυχές της υπόθεσης και να βοηθήσει στην επίλυσή της.

  Αφού έκλεισε τον φορητό υπολογιστή, έμεινε να παρατηρεί το χιόνι που έπεφτε προσπαθώντας να βρει το κουράγιο για να κάνει αυτό που έπρεπε. Έπρεπε να μάθει τα σχέδια του Προφήτη για την τελική τελετή, και δεν μπορούσε να καθυστερεί άλλο το αναπόφευκτο. Πληκτρολόγησε τον αριθμό από μνήμης και, μετά από τρία κουδουνίσματα, ακούστηκε στη γραμμή η αργόσυρτη και καθησυχαστική φωνή του Προφήτη, με έντονη την προφορά  του Νότου.

  Ο ΠροφήτηςΟι ανακαλύψεις τους θα φέρουν στο φως μακάβρια γεγονότα που θα τους αναστατώσουν και θα απειλήσουν τη ζωή τους. Πόσο κοντά είναι στο να λύσουν την υπόθεση; Είναι έτοιμοι για όσα θα ακολουθήσουν; Θα καταφέρουν να τους βρουν πριν να είναι πολύ αργά; Πόσες απώλειες θα έχουν μέχρι το τέλος; Όταν κάποιες αλήθειες αποκαλύπτονται πόσο δυνατοί είναι οι ήρωές μας να τις δεχτούν; Όταν όλη η ζωή τους ανατρέπεται και όσα πίστευαν ήταν ψέμα, ποια θα είναι η αντίδρασή τους;

  Η αγωνία καταιγιστική, οι ανατροπές σε αφήνουν άφωνο. Μικρά κεφάλαια που δεν κουράζουν τον αναγνώστη. Εναλλαγές ηρώων και καταστάσεων για να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση. Εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι χαμένα, έρχεται η ανατροπή και βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Ένα βιβλίο που μας μιλάει για την παιδική κακοποίηση και τι αποτελέσματα έχει στην εξέλιξη του ανθρώπου, τον σατανισμό ως λατρεία, πώς βρίσκουν πιστούς και με ποιόν τρόπο μπορεί κάποιος να σε κρατάει δέσμιό του χωρίς να σε έχει έγκλειστο κάπου, παρά μόνο με την πειθώ και ασκώντας σου φόβο και επιρροή.

  Η καλύτερη κρυψώνα είναι σε κοινή θέα….

  όπως λέει και το εξώφυλλο!!!

  Ένα βιβλίο που απόλαυσα πραγματικά. Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή και δεν ήθελα να τελειώσει. Κλείνοντάς το, ήθελα απλά να διαβάσω κι άλλο βιβλίο του συγγραφέα και σίγουρα θα ψάξω για το πρώτο του Ο Ποιμένας, μιας κι αυτό είναι το δεύτερο. Το προτείνω σε όσους ψάχνουν για ένα δυνατό βιβλίο!!

  Περίληψη: Η καλύτερη κρυψώνα είναι σε κοινή θέα…

  ΠΑΛΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ… Ο Φράνσις Άκερμαν Τζούνιορ είναι ίσως ο σατανικότερος κατά συρροή δολοφόνος της Αμερικής. Έχοντας μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για έναν ολόκληρο χρόνο, ετοιμάζεται να επιστρέψει –και είναι τώρα πιο βίαιος, πιο πονηρός και πιο επικίνδυνος από ποτέ.

  ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ… Σημαδεμένος από την αναμέτρησή τους κατά το παρελθόν, ο ειδικός πράκτορας Μάρκους Γουίλιαμς δεν μπορεί να βγάλει τον Άκερμαν απ’ το μυαλό του. Αλλά τώρα ο Μάρκους είναι αναγκασμένος να ανασκουμπωθεί για να συλλάβει τον Αναρχικό, έναν νέο δολοφόνο που ναρκώνει και αρπάζει με τη βία γυναίκες για να τις κάψει ζωντανές.

  ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ… Ο Μάρκους είναι βέβαιος ότι ο Αναρχικός ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει. Και ξέρει ότι ο Άκερμαν εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Όμως το χειρότερο είναι μια μυστηριώδης φιγούρα, που συντονίζει τη δράση του Αναρχικού και πολλών άλλων σαν αυτόν. Είναι ο Προφήτης –και τα σχέδιά του είναι αδιανόητα φριχτά.

  Καθώς εξαπολύονται επιθέσεις απ’ όλες τις πλευρές, ο Μάρκους δίνει μάχη με τον χρόνο για να σώσει τους αθώους που επιλέχθηκαν να θυσιαστούν στην τελική σκοτεινή τελετή του Προφήτη.

  Μετά τον Ποιμένα,  ο Ethan Cross επιστρέφει με άλλο ένα συγκλονιστικό θρίλερ που θα σας κόψει την ανάσα.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Προφήτης (The Prophet)

  Συγγραφέας: Cross Ethan

  Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

  ISBN: 9789604616428

  Αριθμός σελίδων: 552

  Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

  Έτος έκδοσης: Μάρτιος 2015

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here