Αν και ο ίδιος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το μετρό, λόγω της απόστασης θα αναγκαστεί να ταξιδέψει κοντά μας με αεροπλάνο.Το ΦantastiCon 2018, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, έχει τη χαρά να υποδεχθεί τον βραβευμένο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Dmitry Glukhovsky!
Ο Ντμίτρι Αλεξέγιεβιτς Γκλουχόφσκι αναδείχτηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους νέους συγγραφείς του χώρου με την επιτυχημένη σειρά βιβλίων του “Metro”. Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς με τίτλο “Μετρό 2033” κυκλοφόρησε το 2005 και επανεκδόθηκε το 2007. Την ίδια χρονιά έλαβε το βραβείο Eurocon 2007. Ακολούθησαν άλλες δύο πολύ επιτυχημένες συνέχειες. Ο υπόγειος κόσμος του μετρό της Μόσχας ως εναλλακτική λύση απέναντι στην κατεστραμμένη Γη, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία, αποδείχτηκε θέμα τόσο ενδιαφέρον, ώστε πάνω του βασίστηκε το σενάριο των ομότιτλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που γρήγορα απέκτησαν φανατικούς φίλους παγκοσμίως.

Στο ΦantastiCon 2018 οι επισκέπτες μας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πάνελ γνωριμίας με τον συγγραφέα και το έργο του και να πληροφορηθούν για την κυκλοφορία των βιβλίων του σε ελληνική μετάφραση. Λεπτομέρειες και εκπλήξεις αναμένονται όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ μας.

Dmitri GlukhovskyBιογραφικό: O Dmitry Alexeevich Glukhovsky, γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1979, είναι ένας Ρώσος συγγραφέας και δημοσιογράφος γνωστός για το Sci-Fi, το μαγικό ρεαλισμό και την εξερεύνηση κοινωνικών και πολιτικών δομών. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, το Metro 2033, σε ηλικία 18 ετών, και στη συνέχεια το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το 2002, διαθέσιμο για όλους να διαβάσoυν δωρεάν. Το μυθιστόρημα έγινε ένα διαδραστικό πείραμα, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως. Δημοσιεύθηκε σε έντυπη μορφή το 2005 στη Ρωσία και το 2010 στη Μεγάλη Βρετανία και τις Η.Π.Α. Έχει γίνει από τότε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών βίντεο για το Xbox 360, Play Station 4 και PC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here