Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 O Τεμπέλης Τάρανδος - Νάνσυ Τσινιά

  O Τεμπέλης Τάρανδος – Νάνσυ Τσινιά

  -

  O Τεμπέλης Τάρανδος 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας Νάνσυ Τσινιά συστήνεται στο παιδικό αναγνωστικό κοινό με ένα τρυφερό και γλυκό παραμύθι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

  «Ο Τεμπέλης Τάρανδος» είναι ο τίτλος του παραμυθιού και το έχει εικονογραφήσει η Βασιλική Γιαρένη. Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Ο Ροδόλφος είναι ένας μικρός τάρανδος. Κάθε Δεκέμβρη, μαζί με τα ξωτικά και τα ζώα του δάσους, βοηθά στην κατασκευή και συσκευασία των παιχνιδιών που θα δώσει ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά.

  Φέτος, όμως, ο Ροδόλφος δεν έχει και πολλή όρεξη για δουλειά. Προτιμά το παιχνίδι, τις βόλτες και τον ύπνο. Προσπαθεί να αποφύγει τη δουλειά προφασιζόμενος δικαιολογίες.

  Πονάει η κοιλίτσα μου, μαμά. Λέω να μείνω στο κρεβάτι σήμερα και να μην πάω για δουλειά!

  Δεν γίνεται να μην πας στο εργαστήριο του Αϊ – Βασίλη να βοηθήσεις, καλέ μου Ροδόλφε. του απαντούσε μαλακά χωρίς να τον μαλώνει.

  Την παραμονή, όμως, των Χριστουγέννων, ο Ροδόλφος βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να πάει βόλτα ή να δουλέψει βοηθώντας τους φίλους του;

  Αποφασίζει τελικά να πάει βόλτα. Τι θα συναντήσει σε αυτή τη βόλτα του στο δάσος; Θα φοβηθεί την πυκνή βλάστηση, τη σκοτεινή σπηλιά; Τι θα απαντήσει στη γριά κουκουβάγια που θα βρεθεί στον δρόμο του, όταν τον ρωτήσει πώς βρέθηκε στο δάσος;

  O Τεμπέλης Τάρανδος – Νάνσυ Τσινιά

  Μια τρυφερή και γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία έγραψε η Νάνσυ Τσινιά, όπου εκτός από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που μεταδίδει στους αναγνώστες του βιβλίου, περνάει και πολλά μηνύματα στα παιδιά. Αναφέρεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την αποδοχή.

  Συγγραφέας και εικονογράφος δημιουργούν έναν ήρωα τόσο γλυκό, που ο αναγνώστης ταυτίζεται μαζί του και του συγχωρεί το λάθος του, αλλά και την τεμπελιά του. Άλλωστε, όλοι μας έχουμε δικαίωμα και στην τεμπελιά μερικές μέρες, δεν συμφωνείτε;

  Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι σίγουρα δύσκολο να τα παραδεχτούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, όμως όταν το κάνουμε, τότε οι φίλοι μας μάς αποδέχονται και μας αγαπούν πιο πολύ!

  Περίληψη: Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο, ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και τα ζώα του Βόρειου Πόλου έχουν πολλή δουλειά. Τα Χριστούγεννα έρχονται και πρέπει να ετοιμάσουν δώρα για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αλλά φέτος, ένας από τους μικρούς ταράνδους, ο Rudolf, έχει βαρεθεί… Δεν θέλει να βοηθήσει. Γι’ αυτό, δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αποφασίζει να μην πάει στο εργαστήριο του Σάντα, αλλά να περπατήσει και να παίζει στο δάσος.

  Αλλά τι γίνεται όταν βρίσκει τον εαυτό του χωρίς τους φίλους του; Τι θα μάθει από τη σοφή κουκουβάγια;

  Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας και νέους αναγνώστες.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Τεμπέλης Τάρανδος

  Συγγραφέας: Νάνσυ Τσινιά

  Εικονογράφος: Βασιλική Γιαρένη

  Εκδόσεις: Διάνοια

  ISBN: 9789609807005

  Ημ. Έκδοσης: 5/9/2019

      

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Σοφία Σαμιώτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here