Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Οι ανθρώπινες μύγες - Hans Olav Lahlum

  Οι ανθρώπινες μύγες – Hans Olav Lahlum

  -

  Οι ανθρώπινες μύγες

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δρακάκη

  Το βιβλίο Οι ανθρώπινες μύγες του συγγραφέα Hans Olav Lahlum ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία και αποτελεί το πρώτο βιβλίο από την σειρά Κ2 & ΠΑΤΡΙΣΙΑ.

  Οι ανθρώπινες μύγες

  Στο Όσλο του 1968, ο νεαρός επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν μαζί με την βοήθεια της Πατρίσιας, η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα λόγω κάποιου ατυχήματος, αναλαμβάνουν την υπόθεση δολοφονίας του Χάραλ Ούλεσεν, που ήταν θρυλικός ήρωας της Αντίστασης στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

  Όταν ο επιθεωρητής μαζί με την βοηθό του ξεκινούν τις καταθέσεις στους ενοίκους της πολυκατοικίας όπου έμενε ο Ούλεσεν και εκεί βρέθηκε νεκρός, θα καταλάβουν πως όλοι είχαν ισχυρά κίνητρα για να τον σκοτώσουν.

  Δεν πιστεύω πως ψάχνουμε κάποιον που λειτουργεί φυσιολογικά. Πιστεύω πως ψάχνουμε μια ανθρώπινη μύγα. […]Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε κάποιο στάδιο της ζωής τους βίωσαν κάτι τόσο οδυνηρό και τραυματικό, ώστε δεν το ξεπέρασαν ποτέ. Γίνονται ανθρώπινες μύγες και περνούν σχεδόν όλη την υπόλοιπη ζωή τους κάνοντας κύκλους γύρω από αυτό που συνέβη. Σαν μύγες γύρω από σκουπιδοτενεκέ, για να χρησιμοποιήσω μια απλή αναλογία.

   

  Στις ανθρώπινες μύγες περιγράφεται η περίοδος της γερμανικής κατοχής στην Νορβηγία. Μας περιγράφει πώς οι κυνηγημένοι Εβραίοι κρύβονταν στα υπόγεια των  σπιτιών τους για να μην τους βρουν οι Γερμανοί και με τη βοήθεια των ανταρτών να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στην Σουηδία.

  Επίσης, μας κάνει αναφορά για το πόσο μεγάλη υποστήριξη έβρισκε το Ράιχ στις σκανδιναβικές χώρες, όπου οργάνωναν ναζιστικά κόμματα με μεγάλη προέλευση πολιτών, τα μέλη των οποίων στη Νορβηγία μετά το τέλος του πολέμου, βρίσκονταν σε σκληρή κοινωνική απομόνωση.

  Περίληψη: Όσλο, 1968. Ο φιλόδοξος νεαρός επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν λαμβάνει ειδοποίηση να μεταβεί σε ένα κτήριο όπου βρέθηκε δολοφονημένος ένας άνδρας.

  Το θύμα, ο Χάραλ Ούλεσεν, ήταν θρυλικός ήρωας της Αντίστασης στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, επομένως δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ποιος επιθυμούσε τον θάνατό του. Καθώς, όμως, ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν (γνωστός και ως Κ2) ερευνά την υπόθεση, καθίσταται σαφές ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι μόνο κάποιος από τους υπόλοιπους ενοίκους του κτηρίου όπου ζούσε ο Ούλεσεν.

  Σύντομα, με τη βοήθεια της Πατρίσια -μιας ευφυέστατης νεαρής γυναίκας, που ζει καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα ύστερα από ένα φοβερό ατύχημα- ο Κ2 θα αρχίσει να ξεμπερδεύει τον ιστό των ψεμάτων που περιβάλλει τους γείτονες του Ούλεσεν· όλοι, κατά τα φαινόμενα, είχαν λόγους να θέλουν τον Ούλεσεν νεκρό. Οι καταθέσεις τους, σε συνδυασμό με νέα και περίπλοκα στοιχεία, θα οδηγήσουν τον Κ2 και την Πατρίσια σε μυστηριώδη γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου…

  Αυτό το συναρπαστικό, ευρηματικό αστυνομικό μυθιστόρημα -το πρώτο μιας σειράς με πρωταγωνιστές τον Κ2 και την Πατρίσια- αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Αγκάθα Κρίστι, αφυπνίζει αναμνήσεις και ταξιδεύει τους αναγνώστες στη νορβηγική ιστορία και σε έναν κόσμο εξαπάτησης και προδοσίας, εκδίκησης και του πιο δαιδαλώδους φόνου.

  Οι ανθρώπινες μύγεςΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Οι ανθρώπινες μύγες

  Συγγραφέας: Lahlum Hans Olav

  Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος

  ISBN: 9789606868993

  Σειρά βιβλίου: Κ2 και Πατρίσια

  Αριθμός Σελίδων: 349

  Έτος Έκδοσης: 2015

  Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here