Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ήρωες - Αντιήρωες - Κοσμοπλασία - Πρωταγωνιστικά ζευγάρια  Οι ήρωες του βιβλίου «Οι Μακάριοι» του Μάριου Δημητριάδη

  Οι ήρωες του βιβλίου «Οι Μακάριοι» του Μάριου Δημητριάδη

  -

  Οι ήρωες του βιβλίου «Οι Μακάριοι»

  Γράφει ο Μάριος Δημητριάδης

  Ο κεντρικός ήρωας του τελευταίου μου βιβλίου, «Οι Μακάριοι», είναι ένα ήσυχος άνθρωπος, ο οποίος έλκεται από την ηρεμία. Ο Αλέξανδρος αγαπάει τα μοναχικά μέρη και η προτίμησή του στα νησιά, κάθε φορά που τοποθετείται ως δάσκαλος, δείχνει το πόσο αγαπάει την απομόνωση.

  Στην πορεία της ιστορίας όμως θα διαπιστώσει και ο ίδιος μια άλλη πτυχή του εαυτού του. Μια πτυχή η οποία τον ωθεί να εξερευνήσει πράγματα, τα οποία του φαίνονται παράξενα. Αυτή του η περιέργεια, που μέχρι τότε δεν ήξερε πόσο μεγάλη είναι, θα τον αναγκάσει να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση στο παρελθόν και ταυτόχρονα να μάθει καλύτερα τον εαυτό του – με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

  Οι ήρωες του βιβλίου «Οι Μακάριοι»

  Η Αμφιτρίτη, με την οποία έρχεται πολύ κοντά, είναι μια ήσυχη αλλά και φιλόδοξη κοπέλα, η οποία έμεινε στο νησί λόγω των καταστάσεων. Ήθελε να κάνει πολλά πράγματα στη ζωή της, αλλά η απομόνωση του νησιού και τα στερεότυπα της μικρής κοινωνίας δεν της το επέτρεψαν. Στον Αλέξανδρο βλέπει ένα φως στο τούνελ. Ένα εισιτήριο ίσως για να ξεφύγει από όλο αυτό. Τα συναισθήματα θα έρθουν κι αυτά με τη σειρά τους να επισφραγίσουν τη σύνδεσή τους.

  Τα υπόλοιπα πρόσωπα του νησιού, οι μόνιμοι κάτοικοι που συναντάει εκεί, επιδρούν με τέτοιο τρόπο επάνω στον Αλέξανδρο, που τον αναγκάζουν να στραφεί σε αυτή την αναζήτηση, τόσο του μέρους όσο και του εαυτού του. Ενώ φαινομενικά του δείχνουν ένα καλό πρόσωπο, καθώς αυτός χώνεται όλο και πιο βαθιά στην ιστορία του νησιού, του δείχνουν τι πραγματικά είναι. Κάποιοι τον βοηθούν πραγματικά και κάποιοι τον οδηγούν εκεί που θέλουν. Ο καθένας θα παίξει τον δικό του μοναδικό ρόλο. Η υποκρισία όμως είναι αυτό που κυριαρχεί, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν αυτό που υπάρχει στο νησί εδώ και χρόνια. Και το κάνουν με κάθε δυνατό μέσο.

  Τα γεγονότα θα εξελιχθούν τόσο για τον Αλέξανδρο όσο και για την Αμφιτρίτη πολύ διαφορετικά απ’ ότι φαντάζονταν, αλλάζοντας εντελώς το ρου της ιστορίας τους. Ό,τι ονειρευόταν ο καθένας τους θα προσκρούσει στο αρχέγονο κακό του νησιού και θα διαλυθεί για πάντα. Οι αποκαλύψεις μάλιστα του νησιού είναι τόσο απρόσμενες, που φτάνουν να απειλούν όχι μονάχα τους δυο τους, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here